Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
1990
|
44
|
06
|
Tytuł artykułu
Kwas askorbinowy - właściwości i zastosowanie w technologii żywności
Autorzy
Gasik A.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
kwas askorbinowy
technologia zywnosci
wlasciwosci fizyczne
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
Rocznik
1990
Tom
44
Numer
06
Opis fizyczny
s.130-133,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Gasik A.
Katedra Technologii Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
Bibliografia
[1] BIELSKI B.H., ALLEN A., SCHWARZ H.A.: J. Am. Chem. Soc., 1981, 103, 3516.
[2] BAUERNFEIND J., PINKERT D.: Adv. Food Res. 1970, 18, 219.
[3] BORENSTEIN В.: Food Technol. 1965, 19, 11, 115.
[4] BORENSTEIN В.: J. Food Sci. 1976, 41, 1054.
[5] BORENSTEIN В.: Food Technol. 1987, 41, 11, 98.
[6] CORT W.: J. Amer.. Oil. Soc. 1974, 51, 321.
[7] FIDDLER W„ PENSABENE J., WASSERMAN A.: J. Food Sci. 1974, 59, 1070.
[8] HOPE G.: Food Technol. 1961, 15, 548.
[9] HSU A., SHIEH J., BILLS D., WHITE K.: J. Food Sci. 1988, 53, 765.
[10] JANICEK G., POKORNY J., DAVIDEK J.: Chemia żywności, WNT 1977.
[11] LILLIARD D., SEIB P., HOSENEY R.: Cereal Chem. 1982, 59, 291.
[12] LOHMAN W., PAGEL D., PENKA V.: Eur. J. Biochem. 1984, 138, 479.
[13] MACHLIN L., GARCIA F., KUENZING W., BRIN M.: Am. J. Clin. Nutr. 1979, 32, 325.
[14] LIAO M., SEIB P.: Food Technol. 1987, 41, 11, 104.
[15] MOLL M.: The shelf od foods and beverages, ed. G. Charalambous, 1966.
[16] PFEILSTICKER K., MARX F.: Z. Lebensm. Unters. Forsh. 1986, 182, 191.
[17] REYES P., LUH B.S.: Food Technol. 1962, 16, 116.
[18] ROSETTA L.: Food Technol. 1987, 41, 9, 163.
[19] SANTERRE Ch., CASH J., VANNORMAN D.: J. Food Sci. 1988, 53, 1713.
[20] SAPERS G., ZIOLKOWSKI M.: J. Food Sci. 1987, 52, 1732.
[21] SCHMANDKE H.: Nahrung, 1981, 25, 39.
[22] TOMPKIN R.B., CHRISTIANSEN L., SHAPARIS A.: J. Food Sci. 1978, 43, 1368.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-1ea7ba37-0e78-416d-b67f-a5969ec078ff
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.