PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1990 | 44 | 06 |

Tytuł artykułu

Kwas askorbinowy - właściwości i zastosowanie w technologii żywności

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

44

Numer

06

Opis fizyczny

s.130-133,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Technologii Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo-Warzywnego, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa

Bibliografia

  • [1] BIELSKI B.H., ALLEN A., SCHWARZ H.A.: J. Am. Chem. Soc., 1981, 103, 3516.
  • [2] BAUERNFEIND J., PINKERT D.: Adv. Food Res. 1970, 18, 219.
  • [3] BORENSTEIN В.: Food Technol. 1965, 19, 11, 115.
  • [4] BORENSTEIN В.: J. Food Sci. 1976, 41, 1054.
  • [5] BORENSTEIN В.: Food Technol. 1987, 41, 11, 98.
  • [6] CORT W.: J. Amer.. Oil. Soc. 1974, 51, 321.
  • [7] FIDDLER W„ PENSABENE J., WASSERMAN A.: J. Food Sci. 1974, 59, 1070.
  • [8] HOPE G.: Food Technol. 1961, 15, 548.
  • [9] HSU A., SHIEH J., BILLS D., WHITE K.: J. Food Sci. 1988, 53, 765.
  • [10] JANICEK G., POKORNY J., DAVIDEK J.: Chemia żywności, WNT 1977.
  • [11] LILLIARD D., SEIB P., HOSENEY R.: Cereal Chem. 1982, 59, 291.
  • [12] LOHMAN W., PAGEL D., PENKA V.: Eur. J. Biochem. 1984, 138, 479.
  • [13] MACHLIN L., GARCIA F., KUENZING W., BRIN M.: Am. J. Clin. Nutr. 1979, 32, 325.
  • [14] LIAO M., SEIB P.: Food Technol. 1987, 41, 11, 104.
  • [15] MOLL M.: The shelf od foods and beverages, ed. G. Charalambous, 1966.
  • [16] PFEILSTICKER K., MARX F.: Z. Lebensm. Unters. Forsh. 1986, 182, 191.
  • [17] REYES P., LUH B.S.: Food Technol. 1962, 16, 116.
  • [18] ROSETTA L.: Food Technol. 1987, 41, 9, 163.
  • [19] SANTERRE Ch., CASH J., VANNORMAN D.: J. Food Sci. 1988, 53, 1713.
  • [20] SAPERS G., ZIOLKOWSKI M.: J. Food Sci. 1987, 52, 1732.
  • [21] SCHMANDKE H.: Nahrung, 1981, 25, 39.
  • [22] TOMPKIN R.B., CHRISTIANSEN L., SHAPARIS A.: J. Food Sci. 1978, 43, 1368.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-1ea7ba37-0e78-416d-b67f-a5969ec078ff
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.