Zakład Ekonomiki, Prawa i Zarzadzania, Szkoła Zdrowia Publicznego, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego, Warszawa
Bibliografia
[1] Dyrektywa Komisji 2008/100/WE z 28 października 2008 r. zmieniająca dyrektywę Rady 90/496/EWG w sprawie oznaczania wartości odżywczej środków spożywczych.
[2] Rezolucja Światowego Zgromadzenia Zdrowia, Globalna strategia dotycząca żywienia, aktywności fizycznej i zdrowia, 2004 r.
[3] Strasburg, Sesja parlamentarna w dniach 14-16 lipca 2009 r. http://www.europarl.europa.eu/news/expert/briefing_page/57512-194-07-29- 20090629BRI57511-13-07-2009-2009/default_p001c016_pl.htm
[4] Wierzejska R., L. Szponar: Co nowego w znakowaniu?, wykład na II Kongresie „Żywność, Żywienie i Zdrowie”, Warszawa, 23-26 czerwca 2004.