PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1989 | 383 |

Tytuł artykułu

Stan badań krajowych w dziedzinie analizy i oceny żywności w latach 1981-85

Treść / Zawartość

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

383

Opis fizyczny

s.231-247,bibliogr.

Bibliografia

  • 1. Augustynowicz I., Szafranek J.: Przem. Perm. i Owoc.-Warz. 1981, 25 (2), 3.
  • 2. Augustynowicz I., Michalak B., Nielepowicz A.: Przem. Perm i Owoc.-Warz., 1985, 29 (2), 6.
  • 3. Balicki B., Tederko A., Nadana B.: Roczniki IPMiT, 1982, 19, 77.
  • 4. Bańkowska-Pennar H., Pieczonka W.: Zesz. Nauk. AE, Kraków 1984, 189.
  • 5. Bartnik M., Woźniak J.: Food Technol. and Nutr., 1984, 15, 33.
  • 6. Bassalik-Chabielska L. i wsp.: Acta Microbiol. Polon., 1983, 32 , 297.
  • 7. Bassalik-Chabielska L. i wsp.: Acta Microbiol. Polon., 1983, 32, 305.
  • 8. Bassalik-Chabielska L., Gaińska E.: Acta Microbiol. Polon 1983, 32, 389.
  • 9. Bassalik-Chabielska L., KLewiec J.: Acta Microbiol. Polon 1983, 32, 397.
  • 10. Bassalik-Chabielska L., Hill A.W., KLewiec J.: Acta Microbiol. Polon., 1985, 34, 159.
  • 11. Bednarek-Karbul W., Blachowa M.: Przem. Ferm. i Owoc.- Warz., 1981, 25 (10-11), 1.
  • 12. Behrendt E.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1983, 26 (8), 11.
  • 13. Behrendt E.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 29 (1), 9.
  • 14. Bielawny J., Mączyński M.: Zesz. Nauk. AE seria 1, 112, 39, Poznań 1984.
  • 15. Bierska J., Kamiński J., Skwarska S.: Roczniki IPM1., 1982, 24 (1), 13.
  • 16. Bierska J., Łysakowski K., Wiench L.: Roczniki IPM1., 1982, 24 (1), 21.
  • 17. Bierska J., Wiench L., Sosnkowska K., Łysakowski K.: Roczniki IPM1., 1981, 23 (1), 39.
  • 18. Bonczar G. i wsp.: Przegl. Mlecz., 1984 (9), 16.
  • 19. Borończuk P. i in.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 30 (6), 26.
  • 20. Bubicz M., Fronczek T., Branecka W.: Przem. Ferm. i Owoc. -Warz., 1981, 25 (2), 26.
  • 21. Bubicz M., Perucka I.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1981, 25 (4), 26.
  • 22. Buhl P., Chwistek M., Makula J.: Chemia Analit., 1984, 29, 717.
  • 23. Cichoń Z.: Zesz. Nauk. AE, Kraków 1984, 189.
  • 24. Cichoń Z.: Opakowanie, 1982 (5/6), 29.
  • 25. Cieślak J., Pazoła Z., Pordąb Z.: Prace Inst, i Lab. Bad. Przem. Spoż. cz. I , 1981, 34, 113.
  • 26. Czechowska-Liszka M.: Opakowanie, 1983 (3), 21.
  • 27. Czechowska-Liszka M.: Zesz. Nauk. AE, Kraków 1984, 189.
  • 28. Czechowska-Liszka M.: Opakowanie 1984 (3), 10.
  • 29. Duda G., Gertig H.: Żyw. Człow. Metab., 1983, 10 (4), 283
  • 30. Dzierżyńska-Cybulko B. i in. Roczn. AR, Roln. 26, 59, Poznań 1983.
  • 31. Dziuba J., Żbikowska A.: Zesz. Nauk., ART Olsztyn 1984, 20.
  • 32. Fetliński A., Kornacki K.: Przegl. Mlecz., 1984 (8), 3.
  • 33. Gasik A., Horubała A., Pustoła M.: Przem. Ferm. i Owoc.- Warz., 1981, 25 (1), 4.
  • 34. Godek S.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1981, 25 (5-6), 27.
  • 35. Golińska M., Sarzyński W.: Opakowanie, 1985 (2), 13.
  • 36. Goliński P., Grabarkiewicz-Szczęsna J.: Journal AOAC, 1984, 67, 1108.
  • 37. Górna M., Gruszczyński P.: Zesz. Nauk. AE, seria 1, 134, 13, Poznań 1985.
  • 38. Górnikiewicz U.: Opakowanie, 1983 ( 5), 42.
  • 39. Grabarkiewicz-Szczęsna J., Goliński P., Chełkowski J., Szebiotko K.: Nahrung, 1985, 29, 229.
  • 40. Gruchała L., Wąsowicz E.: Chemia Analit., 1983, 28, 275.
  • 41. Grześkowiak E.: Roczn. IPMiT, 1983/1984, 20/30. 151.
  • 42. Grzybowski R.: Właściwości preparatu koagulującego mleko, otrzymanego z hodowli wgłębnej Boletus edulis Buli. ex Fr. Rozprawy Naukowe i Monografie. SGGW-AR, Warszawa 1983.
  • 43. Haber T., Pątek J., Czuchaj D., Dziewulska T.: Zesz. Nauk. SGGW-AR, Techn. Rol.-Spoż., 1981, 14, 67.
  • 44. Hoser A., Dobrzycki J.: Żyw. Człow. Metab., 1983, 10 (4), 273.
  • 45. Jakubowski A., Małecka W.: Tłuszcze Jadalne, 1983, 21 (1), 13.
  • 46. Janicki C., Potkańska E.: Roczn. AR, Roln., 26, 161, Poznań 1983.
  • 47. Jankowiak T.: Zesz. Nauk. AE, seria 1, 88, 87, Poznań 1981.
  • 48. Jankowski T., Jurkowska H.: Roczn. AR, Techn. Żywn., 15, 31, Poznań 1984.
  • 49. Jaworski J., Żegarska Z.: Zesz. Nauk. ART, Olsztyn 1981, 16.
  • 50. Kamiński E., Wąsowicz E., Gruchała L.: Determination of ergosterol by GLC in fat containing raw material as a criterion of mould invasion. Fat Scie. Proc. 16th ISP Congress, Budapest 1983.
  • 51. Kamiński E., Przybylski R., Wąsowicz E.: J. Cereal Sci., 1985, 3, 165.
  • 52. Karczewski J., Jaszewska M., Korzeniowski A., Pieślak K.: Opakowanie, 1983 (2), 14.
  • 53. Karolak K., Bóbrzecka H., Śmieszek M.: Roczniki IPM1, 1983, 25 (1), 5.
  • 54. Karolak K., Hoppe K.: Przegl. Mlecz., 1982 (3), 8.
  • 55. Kasperek M., Leszkiewicz B.: Zesz. Nauk. AE, seria 1, 88, 9, Poznań 1981.
  • 56. Kasperek M., Leszkiewicz B., Podsiadłowska I.: Zesz. Nauk. AE, seria 1, 88, 13, Poznań 1981.
  • 57. Katzer A., Minkowski K.: Roczniki IPMiT, 1980/1981, 17/18. 139.
  • 58. Katzer A., Mińkowski K.: Roczniki IPMiT, 1980/1981, 17/18, 149.
  • 59. Kędzierski B., Pęziński W.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., 1981, 34, 53.
  • 60. Kędzierski B., Sztencel J., Kubacki S. J.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż. cz. IV , 198l, 34, 45.
  • 61. Kisza J. i wsp.: Przegl. Mlecz., 1981 (12), 19.
  • 62. Klepacki J., Dzik B., Kurpiewska W., Sołtys W.: Roczniki IPM1, 1983, 25 (1), 43.
  • 63. Kłossowska B.M.: Roczniki IPMiT 1980/1981, 17/18. 177.
  • 64. Kłossowska B., Dydkow M.: Tłuszcze Jadalne,1983, 21 (2), 3.
  • 65. Kłossowska B.M., Obiedziński M., Wawrzyniewicz M., Żukowski M.: Roczniki IPMiT, 1980/1981, 17/18. 81.
  • 66. Kolek Z.: Opakowanie, 1982 (3), 30.
  • 67. Komornicka W., Sielicka B.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 29 (7), 1.
  • 68. Korol W., Matyka S.: Chemia Analit., 1982, 27, 323.
  • 69. Kosmala M., Buchacz D.: Przegl. Piek. i Cukierń., 1985, 1.
  • 70. Kostyra H., Damicz W.: Zesz. Nauk. ART Olsztyn 1984, 19.
  • 71. Kowalski Z.: Roczniki IPMiT; 1983/1984, 20/21, 75.
  • 72. Krełowska-Kułas M.: Zesz. Nauk. AE Kraków 1981, 144.
  • 73. Krełowska-Kułas M.: Zesz. Nauk. AE Kraków 1983, 166.
  • 74. Krełowska-Kułas M., Kędzior W.: Zesz. Nauk. AE Kraków 1981, 144.
  • 75. Krełowska-Kułas M., Kędzior W., Jędryka T., Urbańczyk J.: Roczniki IPMiT, 1982, 19, 21.
  • 76. Krełowska-Kułas M., Kędzior W., Jędryka T., Urbańczyk J.: Roczniki IPMiT, 1982, 19, 31.
  • 77. Krełowska-Kułas M., Kędzior W., Sikora T., Mróz A.: Roczniki IPMiT, 1983/1984 , 20 /21. 7.
  • 78. Krełowska-Kułas M., Kędzior W., Sikora T., Mróz A.: Roczniki IPMiT; 1983, 1984, 20/21, 19.
  • 79. Krełowska-Kułas M., Świerczyńska M.: Zesz. Nauk. AE Kraków 1984, 189.
  • 80. Kubiak J., Jaszczołt E.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., 1984, 38, 101.
  • 81. Krzysiak K., Bogucka W.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1981, 25 (4), 23.
  • 82. Kubacka W.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż. cz. III , 1981, 34, 95.
  • 83. Kubacki S. J., Kasprowicz W., Gruszczyńska Z.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż.; 1981, 34, 63.
  • 84. Kubacki S. J., Kasprowicz W., Gruszczyńska Z.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., 1981, 34, 77.
  • 85. Kuchcik I.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1984, 28 (5), 29.
  • 86. Kuchcik I., Masłowska J.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1984, 28 ( 7), 27.
  • 87. Kwaśniewska I., Hoser A., Baryłko-Pikielna N., Zawadzka L., Szczecińska A.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 29 (4), 21.
  • 88. Kwaśniewska I., Jacórzyński B., Baryłko-Pikielna N. i in.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 29 (7), 19.
  • 89. Leman J., Kuncewicz A., Bednarski W.: Zesz. Nauk. ART, Olsztyn 1984, 19.
  • 90. Leszkiewicz B.: Zesz. Nauk. AE, seria 1, 134, 22, Poznań 1985.
  • 91. Lipińska W. i wsp.: Przegl. Mlecz., 1983 (1), 7.
  • 92. Lipowska T., Goszcz H., Kubacki S. J.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., 1981, 34, 131.
  • 93. Lipowska T., Goszcz H., Kubacki St. J.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., 1981, 34, 111.
  • 94. Lipowska T., Goszcz H., Kubacki St. J.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1984, 28 (5), 25.
  • 95. Lipowska T., Tomaszewska D., Danielewska B.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., 1981, 34, 119.
  • 96. Łuczyński A., Gogolewski M.: Roczn. AR, Techn. Żywn., 93, Poznań 1982.
  • 97. Łukowska-Pietrzak Z., Czyżycki A.: Przem. Ferm. i Owoc.- Warz., 1985, 29 (3), 16.
  • 98. Łysakowski K., Wiench L., Bierska J., Babuchowski K., Sosnowska K.: Roczn. IPM1, 1981, 23, (2), 81.
  • 99. Małecka M.: Zesz. Nauk. AR, seria 1, 88, 19, Poznań 1981.
  • 100. Małecka W., Jakubowski A., Obiedziński M.W.: Roczniki IPMiT, 1980/1981, 17/18. 169.
  • 101. Masłowska J., Gronowska E.: Chemia Analit., 1985, 30, 585.
  • 102. Mąderek R.: Roczn. IPMiT, 1983/1984, 20/21. 63.
  • 103. Mąderek R., Mularewicz Z., Borzuta K.: Roczniki IPMiT; 1983/1984, 20/21, 33.
  • 104. Michalik H.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1984, 28 (11), 24.
  • 105. Mieloszyk J., Siódmak J.: Zesz. Nauk. ART, Olsztyn 1984, 19.
  • 106. Miłkowska A., Kondratowicz E.: ZN AE, Kraków 1983, 166.
  • 107. Mińkowski K., Katzer A.: Roczn. IPMiT, 1980/1981, 17/18, 123.
  • 108. Nadolna I., Jelińska M., Iwanow K.: Przem. Ferm. i Owoc.- Warz., 1985, 29 (7), 25.
  • 109. Nadolna I., Rutkowska U.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 29 (5), 19.
  • 110. Niedzielski Z., Słowik T.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 30 (6), 24.
  • 111. Nowicki W., Kołodziejczyk P., Urbanowicz M.: Roczn. AR, Techn. Żywn., 117, Poznań 1982.
  • 112. Nowicki W., Kołodziejczyk P., Urbanowicz M.: Roczn. AR, Techn. Żywn., 129, Poznań 1982.
  • 113. Oberman H., Libudzisz Z., Piątkiewicz A.: Przegl. Mlecz., 1983 (12), 23.
  • 114. Oberman H. i wsp.: Przegl. Mlecz., 1985 (9), 9.
  • 115. Obiedziński M.W., Olkiewicz M.J.: Roczniki IPMiT 1982, 19, 65.
  • 116. Osikowski M., Borys B., Korman K.: Roczn. IPMiT, 1982, 19, 43.
  • 117. Piątkiewicz A., Wood B.J.B.: ZN P.Ł. Technologia i Chemia Żywności, 1981, 36, 109.
  • 118. Piechanowski J., Bańczak S.: Opakowanie, 1982 (3), 27.
  • 119. Pieczonka W.: Przegl. Mlecz. 1983 (6), 16.
  • 120. Piestrak T., Roborzyński M., Szeliga W.: Roczn. IPMiT, 1980/1981, 17/18. 31.
  • 121. Piestrak T., Roborzyński M., Szeliga W., Zachara A.: Roczniki IPMiT,1980/1981, 17/18. 43.
  • 122. Pluta A., Gaweł J., Zmarlicki S.: Przegl. Mlecz., 1985 (7), 25.
  • 123. Płatek T., Węgrowski J., Golendzinowski S., Katzer A.: Roczn. IPMiT, 1982, 19, 125.
  • 124. Podgórski E., Bujak S., Krzyszczak M.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1983, 27 (4), 25.
  • 125. Pogorzelski E., Rotosztein J., Berdowski J.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1981, 25 (5-6), 38.
  • 126. Przybyłowski P., Kisza J., Sajko W., Nowicka B.: Roczniki IPM1, 1983, 25 (2), 25.
  • 127. Przybyłowski P., Kisza J., Sajko W., Nowicka B., Krukowska M. Borawski K.: Roczniki IPM1, 1983, 25 (1), 29.
  • 128. Ptasznik S.: Tłuszcze Jadalne, 1983, 21 (3), 18.
  • 129. Reszko D.: Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż., 1983, 37, 89.
  • 130. Rosa J.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 29 (10), 15.
  • 131. Sadowska M., Rudzki J., Sikorski Z.E.: Roczn. IPMiT, 1983/1984, 20/21. 137.
  • 132. Sekulska M., Pędziwilk F.: ZN, AR, ser. 1, 88, 22, Poznań.
  • 133. Sezańska B., Kubacki S.J.: cz. III. Prace Inst. Lab. Bad. Przem. Spoż. cz. III , 1983, 37, 113.
  • 134. Sikora T.: Zesz. Nauk. AE, Kraków 1981, 144.
  • 135. Sobczak E., Konieczna E.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1981, 25 (4), 8.
  • 136. Sołtysek K., Ziobrowski J.: Przegl. Mlecz., 1984 (4), 10.
  • 137. Stasiak A., Moszczyński P.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1981, 25 (3), 21.
  • 138. Stasiak A., Wilska-Jeszka J.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1983, 27 ( 5), 17.
  • 139. Skrzypek M., Rzędowski W.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1981, 25 (8-9), 10.
  • 140. Smoczyński S., Borejszo Z., Jaworski J.: Roczn. IPM1, 1982, 1, 5.
  • 141. Surdacki Z., Jóźwiakowska A.: Roczn. IPMiT, 1980/1981, 17/18. 19.
  • 142. Swulińska-Katulska A.: Roczn. AR, Techn. Żywn., 15, 52, Poznań 1984.
  • 143. Szarek J., Kołczak Z., Brzuski P., Gil Z.: Roczn. IPMiT, 1982, 19, 5.
  • 144. Szarzyński W., Krzeszewski A.: Opakowanie, 1985 (1), 14.
  • 145. Śmietana Z., Żuraw J., Płodzień T., Szpendowski J.: Roczn. IPM1, 1983, 25 (2), 39.
  • 146. Tuszyńska T., Dybiak P.: Cechy chemiczno-sensoryczne alkoholizowanych win owocowych. Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1984, 28 (12), 21 .
  • 147. Tyc Z., Szych J.: Med. Dośw. i Mikrobiologia, 1982, 34, 103.
  • 148. Wajda S.: Roczn. IPMiT, 1983/1984, 20/21. 91.
  • 149. Wajda S., Matynia-Wróblewska J.: Roczniki IPMiT, 1980/1981, 17/18. 7.
  • 150. Węgrowski J., Szemraj H.: Tłuszcze Jadalne, 1983, 21 (3), 3.
  • 151. Wilska-Jeszka J., Stasiak A., Buczek S., Chodun J.: Przem. Ferm. i Owoc.-Warz., 1985, 29 (3), 22.
  • 152. Wisłowska E., Kostowska B.: Chemia Analit., 1981, 26, 727.
  • 153. Witkowska A., Grajewska S.: Roczniki IPMiT, 1982, 19, 55.
  • 154. Witkowska H.: Roczn. IPMiT, 1980/1981, 17/18. 59.
  • 155. Włodarczyk M.: ZN P.Ł., nr 452, Rozprawy Naukowe, zeszyt 61.
  • 156. Wojciechowska-Mazurek M.: Chemia Analit., 1982, 27, 349.
  • 157. Woźna J., Bonk B., Stępień B., Woźny K.: Opakowanie, 1981 (4), 25.
  • 158. Woźna J., Stępień B., Bonk B., Woźny K.: Opakowanie, 1981 (3), 20.
  • 159. Wzorek W.: Rozprawy Naukowe i Monografie SGGW-AR, Warszawa 1981.
  • 160. Zakrzewski E., Zmarlicki S., Gaweł J., Gnatowski M.: Food Technol. and Nutr., 1984, 15, 51.
  • 161. Załęska-Roszkosz D., Śmietana Z., Poznański S.: Roczn. IPM1, 1981, 23, 59.
  • 162. Zaremba M.: Med. Dośw. i Mikrobiologia, 1981, 33, 189.
  • 163. Zaremba M.: Med. Dośw. i Mikrobiologia, 1981, 33, 197.
  • 164. Zaremba M., Karpińska B., Krom D.: Med. Dośw. i-Mikrobiologia, 1983, 35, 137.
  • 165. Zaremba M., Grala-Kałużna A.: Med. Dośw. i Mikrobiologia, 1983, 35.
  • 166. Zaremba M., Sabaniec H., Borowski J.: Med. Dośw. i Mikrobiologia, 1985, 37.
  • 167. Zonta F., Bielawny J.: Zesz. Nauk. AE, seria 1, 112, 30, Poznań 1984.
  • 168. Żelazowska H., Reps A., Jędrychowski L., Jarmul I.: Roczn. IPM1, 1983, 25 (1), 13.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-1b8891fb-cd95-4889-880b-d39f47efe6cd
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.