PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2008 | 62 | 08 |

Tytuł artykułu

Substancje dodatkowe - zmiany w ustawodawstwie

Warianty tytułu

EN
Food additives - changes in legislation

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Przystąpienie Polski do Unii Europejskiej wiązało się z koniecznością wprowadzenia wielu zmian w krajowych aktach prawnych, w tym także w rozporządzeniu dotyczącym substancji dodatkowych i aromatów. W artykule omówiono zmiany krajowych przepisów w zakresie substancji dodatkowych i aromatów przed i po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Przedstawiono również najważniejsze, aktualne zagadnienia związane z bezpieczeństwem substancji dodatkowych, które mają wpływ na ustawodawstwo w tym zakresie.
EN
The changes in the national legislation on food additives and flavorings took place as a result of the accession of Poland to the Europem i Union. The changes of the Polish legislation m food additives and flavorings before and after the accession were described in the article. The influence of food additives safety issues on the legislation was also discussed.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

62

Numer

08

Opis fizyczny

s.56-59

Twórcy

  • Zakład Badania Żywności i Przedmiotów Użytku, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-1a3bbf48-9a08-43c6-906d-fb02e73a0295
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.