PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2017 | 01 |

Tytuł artykułu

Soja - dodatek do przetworów mięsnych

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Preparaty białek sojowych to dodatki, które pozwalają uzyskać korzyści technologiczne, jakościowe oraz zdrowotne. W przetwórstwie mięsa aktualne są dwa podstawowe kierunki ich wykorzystania, uwzględniające ich funkcjonalność żywieniową oraz funkcjonalność (użyteczność) technologiczną [4, 6, 13]. Udoskonalenie metod produkcji oraz poprawa właściwości funkcjonalnych preparatów białek sojowych, a nawet dostosowanie ich właściwości do indywidualnych potrzeb procesu produkcyjnego lub produktu sprawiły, że odgrywają one ważną rolę w kształtowaniu powtarzalnej jakości wielu produktów mięsnych oraz ich konsumenckiej atrakcyjności i dyspozycyjności, a także w poszerzaniu asortymentu wyrobów mięsnych przez modelowanie ich składu recepturowego [5, 6, 8, 10, 12, 13, 17].

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

01

Opis fizyczny

s.12-14,tab.

Twórcy

autor
  • Katedra Technologii Żywności, Wydział Nauk o Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa
  • Katedra Biotechnologii, Mikrobiologii i Oceny Żywności, Wydział Nauk o Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-1108fbea-64c3-47e5-a09c-493b9a98cef8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.