Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Warszawa
Bibliografia
[1] POŁEĆ В., LEWANDOWSKA J.: Sprawozdanie z pracy o symbolu r-19/1.1 Etap I. Instytut Przemysłu Cukrowniczego, 1987.
[2] WOLSKI T.: Sprawozdanie z pracy o symbolu R-19/2. Etap I, IPC, 1987.
[3] WOLSKI T.: Woda i ścieki w przemyśle cukrowniczym (praca zbiorowa). Warszawa. Stowarzyszenie Techników Cukrowników, 1986, rodz. VI. s. 81.
[4] WOLSKI T., GŁĄBSKI E., POŁEĆ B.: Sprawozdanie z pracy o symbolu II. 26, IPC, 1986.
[5] POŁEĆ B.: Sprawozdanie z pracy o symbolu II. 30. IPC, 1986.
[6] WOLSKI T.: Woda i ścieki w przemyśle cukrowniczym (praca zbiorowa). Warszawa. STC, 1986, rozdz. XI, s. 185 i Vi. s. 93.
[7] GŁĄBSKI E.: j.w. rozdz. IX. s. 193 i s. 141.
[8] WOLSKI T., POŁEĆ B.: Sprawozdanie z pracy o symbolu II. 33. IPC, 1988.
[9] WOLSKI T., POŁEĆ B., LEWANDOWSKA J.: Sprawozdanie z pracy o symbolu R-19/4.1. Etap I. IPC, 1987.
[10] Praca zbiorowa - Raport o stanie ochrony środowiska w przemyśle mięsnym. Dokumentacja pracy. Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego. Warszawa 1988.
[11] KYCLER D., KIEN S., ZWIERZYCKA T.: Opracowanie wskaźników zużycia wody w zakładach przemysłu mięsnego. Dokumentacja pracy. IPMiT, Warszawa 1982.
[13] SIERP F.: Gewerbliche und industrielle Abwässer. Springer-Verlag. Wyd. 3. Berlin 1967.
[14] JAGUSZTYN-GROCHOWSKA J., KUBICKI M.: Charakterystyka ścieków pochodzących z przemysłu mięsnego ze wskazaniem potencjalnych surowców wtórnych. Roczniki IPMiT, t. XX/XXI, 1983-84.
[15] KUBICKI M. i in.: Opracowanie technologii oczyszczania ścieków uwzględniającej wykorzystanie zawartych w nich surowców wtórnych na przykładzie wybranych zakładów mięsnych i drobiarskich. Dokumentacja pracy o symbolu 203-04/I, II, III. IPMiT, Warszawa 1985.
[16] KUBICKI M.: Technologie oczyszczania ścieków w przemyśle mięsnym. Biuletyn Informacyjny IPMiT Nr 5/6. Warszawa 1986.