Modelowanie neuronowe jako metoda prognozowania zawartości skrobi w ziemniakach na potrzeby Porejestrowego Doświadczalnictwa Odmianowego i Rolniczego (PDOiR)
Instytut Inżynierii Biosystemów, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ul.Wojska Polskiego 50, 60-627 Poznań
Bibliografia
Centralny Ośrodek Badania Odmian Roślin Uprawnych. Pozyskano z: http://www.coboru.pl [dostęp: 4.10.2013].
Dach, J., Niedbała, G., Przybył, J. (2001). Zastosowanie sieci neuronowych w rolnictwie. Inż. Roln., 1, 8, 57-62.
Galdon, B. R., Rodriguez, L. H., Mesa, D. R., Leon, H. L., Perez, N. L., Rodriguez, E. M. R., Romero, C. D. (2012). Differentiation of potato cultivars experimentally cultivated based on their chemical composition and by applying linear discriminant analysis. Food Chem., 133, 4, 1241-1248.
Jabłoński, K. (2012). Nowoczesna produkcja ziemniaka w systemie rolnictwa integrowanego.
Tech. Roln. Ogrodn. Leśn., 2, 10. Kiełbasa, P. (2005). Ocena wybranych cech fizycznych bulw ziemniaków. Inż. Roln., 6, 66, 305-313.
Niedbała, G., Czechlowski, M., Wojciechowski, T. (2013). The use of artificial neural networks to predict the spatial variability of grain quality during combine harvest of wheat. J. Res. Appl. Agric. Eng., 58, 1, 126-129.
Nowak, J., Kachel-Jakubowska, M. (2009). Postęp w technologii uprawy ziemniaków i roślin okopowych. Tech. Roln. Ogrodn. Leśn., 2, 2-5.
Zarzyńska, K., Wroniak, J. (2007). Różnice w jakości plonu bulw ziemniaków uprawianych w systemie ekologicznym w zależności od niektórych czynników agrotechnicznych. J. Res. Appl. Agric. Eng., 52, 4, 108-113.