Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
20
Czasopismo
Roczniki Naukowe Zootechniki. Suplement
Wydawca
-
Rocznik
2004
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
20
artykuł:
Wpływ udziału i rodzaju pasz w dawkach pokarmowych na ich pobieranie przez krowy
(
Wojtasik J.
)
artykuł:
Wpływ dodatku chronionej metioniny na zawartość składników azotowych w mleku krów żywionych dawkami z kiszonką z traw
(
Kowalski Z. M.
,
Pisulewski P.
)
artykuł:
Wpływ jęczmienia nagoziarnistego na wyniki odchowu i skład chemiczny mięśni brojlerów
(
Pisarski R. K.
,
Malec H.
,
Deryło S.
)
artykuł:
Wpływ jęczmienia nagoziarnistego na masę i skład chemiczny wątroby kurcząt brojlerów
(
Kwiecien M.
,
Zieba M.
)
artykuł:
Zastosowanie mieszanki ziołowej w tuczu jagniąt
(
Krusinski R.
,
Gruszecki T. M.
,
Grela E. R.
)
artykuł:
Porównianie przeciwutleniającego działania witamin E i C oraz preparatu HADOX w żywieniu tuczników
(
Hanczakowska E.
)
artykuł:
Jakość tłuszczu w ekstrudatach zbożowych w zależności od warunków ekstruzji
(
Lipiec A.
,
Ciowch A.
,
Rzedzicki Z.
)
artykuł:
Wpływ energetycznego i białkowego poziomu żywienia w okresie dojrzewania płciowego na wiek pierwszego wycielenia i użytkowość mleczną krów pierwiastek rasy cb x hf
(
Bilik K.
,
Strzetelski J.
,
Niwinska B.
)
artykuł:
Wpływ gatunku/odmiany, sezonu zbioru i obłuszczania na zawartość kwasu fitynowego w nasionach łubinów pastewnych ze szczególnym uwzględnieniem łubinu żółtego
(
Olkowski B.
)
artykuł:
Wpływ dodatku fitazy na wyniki tuczu oraz jakość tusz i mięsa świń
(
Urbanczyk J.
,
Hanczakowska E.
,
Swiatkiewicz M.
)
artykuł:
Wpływ paszy z olejem lnianym oraz stresu termicznego na produkcyjność i jakość tuszek kurcząt brojlerów
(
Sosnowka-Czajka E.
,
Herbut E.
,
Skoromucha I.
,
Poltowicz K.
)
artykuł:
Wpływ nagoziarnistego jęczmienia odmiany Rastik na parametry rzeźne brojlerów kurzych
(
Bekta M.
,
Fabijanska M.
)
artykuł:
Efektywny rozkład w żwaczu suchej masy i białka ogólnego Lolium multiflorum, Dactylis glomerata i Festulolium
(
Kruczynska H.
,
Nowak W.
,
Kryszak J.
)
artykuł:
Wykorzystanie fosforu i składników odżywczych z diet zbożowo-rzepakowych z dodatkiem fitazy przez kurczęta brojlery
(
Janocha A.
,
Osek M.
,
Klocek B.
,
Wasilowski Z.
)
artykuł:
Wpływ źródła cynku i manganu w paszy dla kur nieśnych na wytrzymałość skorupy jaj
(
Swiatkiewicz S.
,
Koreleski J.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju białka i premiksu na jakość tuszek i mięsa drobiowego
(
Osek M.
,
Janocha A.
,
Klocek B.
,
Wasilowski Z.
,
Milczarek A.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania nasion lnu w dawkach pokarmowych dla owiec na zawartość CLA w mleku, mięsie, wątrobie i tłuszczu okołonerkowym
(
Marcinski M.
,
Micek P.
,
Borowiec F.
)
artykuł:
Oddziaływanie fitazy Ronozyme P(CT) na bilans wapnia i fosforu mieszanek zbożowo-strączkowych w badaniach na szczurach laboratoryjnych
(
Petkov K.
,
Bobko K.
,
Slowik D.
,
Biel W.
)
artykuł:
Wpływ udziału przetworzonych nasion lnianki w mieszankach paszowych na skład tuszki i cechy sensoryczne mięśnia piersiowego kurcząt brojlerów
(
Jaskiewicz T.
)
artykuł:
Pełne ziarno zbóż w paszy granulowanej dla kurcząt
(
Niedzwiadek T.
,
Adamczyk M.
,
Wojcik S.
,
Korol W.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanych poziomów nawożenia azotowego na plon i zawartość składników pokarmowych w ziarnie jęczmienia nagiego odmiany Rastik i oplewionego odmiany Stratus
(
Fabijanska M.
,
Bekta M.
,
Kosieradzka I.
,
Krajewski T.
)
artykuł:
Wpływ dodatku tłuszczu i otrąb zbożowych do mieszanek stosowanych w drugim okresie tuczu na wzrost zwierząt i profil kwasów tłuszczowych tłuszczu mięsa
(
Grela E. R.
,
Semeniuk V.
,
Pecka S.
)
artykuł:
Wpływ tempa wzrostu i końcowej masy ciała brojlerów na wskaźniki fizykochemiczne mięsa
(
Balcerak H.
,
Niemiec J.
,
Mroczek J.
,
Balcerak M.
)
artykuł:
Pozorna strawność jelitowa aminokwasów u młodych kurcząt brojlerów żywionych mieszankami o zróżnicowanym poziomie białka ogólnego
(
Wiertelecki T.
,
Jamroz D.
)
artykuł:
Wpływ różnych olejów roślinnych na skład podstawowy i profil kwasów tłuszczowych mięsa kurcząt brojlerów
(
Osek M.
,
Wasilowski Z.
,
Janocha A.
)
artykuł:
Wpływ dodatku witaminy C i sodu do mieszanek na skład morfologiczny i chemiczny jaj gęsich
(
Barteczko J.
,
Kapkowska E.
,
Borowiec F.
,
Ratych I.
)
artykuł:
Wpływ dodatku kwasu alfa-ketoglutarowego (AKG) i CaAKG do mieszanek na wyniki odchowu, wydajność rzeźną i właściwości technologiczne mięsa kurcząt brojlerów
(
Smulikowska S.
,
Pierzynowski S. G.
,
Nguyen C. V.
,
Mieczkowska A.
,
Mroczek J.
)
artykuł:
Wpływ mieszanek z dodatkiem nasion lnu odmian Opal, Omega i Linola na skład chemiczny i cechy sensoryczne mięsa kurcząt brojlerów
(
Barteczko J.
,
Borowiec F.
,
Migdal W.
)
artykuł:
Wytłoki rzepakowe i groch pastewny w mieszankach z jęczmieniem i pszenżytem dla rosnących świń
(
Turyk Z.
,
Osek M.
,
Wasilowski Z.
)
artykuł:
Wpływ sposobu bilansowania składu aminokwasowego i obecności dodatku enzymatycznego w mieszankach paszowych na wyniki odchowu kurcząt brojlerów różnego pochodzenia
(
Szczurek W.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa surowych i parowanych nasion amaranthusa w żywieniu kurcząt brojlerów
(
Banaszkiewicz T.
)
artykuł:
Skażenie pasz o podwyższonym ryzyku zanieczyszczenia patogennymi pleśniami i mikotoksynami w latach 2001-2003
(
Grajewski J.
,
Twarużek M.
,
Miklaszewska B.
,
Kuźmińska K.
)
artykuł:
Wpływ ziarna owsa nagiego oraz roślinnych pasz białkowych na jakość wieprzowiny
(
Semeniuk W.
,
Czech A.
,
Grela E. R.
)
artykuł:
Wpływ pasz o różnym poziomie energii na wyniki produkcyjne kurcząt brojlerów w warunkach stresu cieplnego
(
Sosnowka-Czajka E.
,
Herbut E.
,
Skoromucha I.
)
artykuł:
Wpływ dodatku chronionej metioniny i lizyny na wydajność i skład mleka maciorek w środkowej fazie laktacji
(
Urbaniak M.
,
Zawadzka B.
,
Frankiewicz A.
,
Lyczynski A.
)
artykuł:
Wpływ syntetycznych kwasów tłuszczowych na przyrosty oraz zawartość cholesterolu i trójglicerydów we krwi szczurów
(
Hanczakowski P.
,
Szymczyk B.
)
artykuł:
Efektywność stosowania enzymów paszowych w mieszankach z udziałem łubinu żółtego w żywieniu tuczników
(
Stanek M.
,
Purwin C.
,
Florek S.
,
Bogusz J.
)
artykuł:
Wpływ źródła magnezu na status magnezowy krów w okresie pastwiskowym
(
Zyzak W.
,
Brzoska F.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego udziału pasz w dawkach pokarmowych dla krów na wydajność i zawartość białka i tłuszczu w mleku
(
Wojtasik J.
,
Matras J.
,
Klebaniuk R.
,
Stepniak-Solyga P.
,
Bujanowicz B.
)
artykuł:
Ocena składu chemicznego oraz wartości odżywczej białka nowych odmian grochu siewnego (Pisum sativum L. Sensu Lato)
(
Biel W.
,
Petkov K.
)
artykuł:
Wpływ źródła tłuszczu i poziomu octanu alfa-tokoferolu w diecie na skład kwasów tłuszczowych i zawartość witamin A i E w mięśniu piersiowym kurcząt
(
Pieszka M.
,
Barowicz T.
,
Pietras M.
)
artykuł:
Wstępne badania nad skutecznością stosowania dwóch form witaminy D3 w żywieniu kur niosek
(
Koreleski J.
,
Swiatkiewicz S.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego poziomu energii w dawce pokarmowej na przyrosty i skład kwasów tłuszczowych tuczników
(
Furgal K.
,
Borowiec F.
,
Jaglarz P.
)
artykuł:
Wpływ preparatu probiotycznego na tempo wzrostu i stan zdrowotny prosiąt
(
Mikolajczak J.
,
Jarzynowska A.
,
El-Essa
)
artykuł:
Zawartość cholesterolu w mleku i osoczu krwi owiec żywionych dawkami pokarmowymi z udziałem nasion lnu
(
Micek P.
,
Marcinski M.
,
Borowiec F.
,
Zajac T.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania wytłoków rzepakowych i słonecznikowych w okresie ciąży i laktacji na wybrane wskaźniki krwi loch
(
Krasucki W.
,
Matras J.
,
Solarz J.
,
Grela E. R.
)
artykuł:
Ocena składu kwasów tłuszczowych tłuszczu sadełkowego i wątroby kurcząt żywionych mieszankami zawierającymi olej lub nasiona rzepaku poddane różnym zabiegom
(
Banaszkiewicz T.
)
artykuł:
Wpływ różnego udziału nasion grochu w dawce na wyniki produkcyjne warchlaków
(
Frankiewicz A.
,
Kasprowicz M.
,
Urbaniak M.
)
artykuł:
Wartość białkowa rutwicy wschodniej w różnych fazach fenologicznych
(
Szyszkowska A.
,
Bodarski R.
,
Krzywiecki S.
,
Sowinski J.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania nasion lnu różnych odmian na skład chemiczny mięsa tuczonych jagniąt
(
Borowiec F.
,
Barteczko J.
,
Micek P.
,
Marcinski M.
,
Zajac T.
)
artykuł:
Efekty zastosowania preparatu wieloenzymatycznego do mieszanek zawierających nasiona rzepaku lub lnu dla kurcząt brojlerów
(
Osek M.
,
Janocha A.
,
Klocek B.
,
Wasilowski Z.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju białka i premiksu Hy D na efekty produkcyjne i jakość kości kurcząt brojlerów
(
Janocha A.
,
Osek M.
,
Klocek B.
,
Milczarek A.
,
Wasilowski Z.
)
artykuł:
Wpływ dodatku miedzi i kwasu mlekowego na skład kwasów tłuszczowych trójglicerydów tkanek indyków
(
Makarski B.
,
Zadura A.
,
Kopinska B.
)
artykuł:
Wpływ zastosowania kompleksu enzymatycznego na wartość energetyczną pszenżyta w mieszankach dla kurcząt brojlerów
(
Matyka S.
,
Rubaj J.
)
artykuł:
Wpływ paszowego oleju rybnego i rzepakowego na skład kwasów tłuszczowych słoniny tuczników
(
Korniewicz A.
,
Dobrzanski Z.
,
Kolacz R.
,
Korniewicz D.
,
Usydus Z.
)
artykuł:
Wpływ koncentracji składników pokarmowych w mieszance Prestarter na wyniki odchowu brojlerów i otłuszczenie tuszek
(
Kaminska B. Z.
,
Skraba B.
,
Brzoska B.
)
artykuł:
Rozkład w żwaczu i strawność jelitowa wybranych składników pokarmowych koniczyny białej i wiechliny łąkowej
(
Nowak W.
,
Kruczynska H.
)
artykuł:
Wpływ metod żywienia piskląt w pierwszych dwóch dobach życia na wyniki produkcyjne brojlerów
(
Kaminska B. Z.
)
artykuł:
Wykorzystanie azotu przez szczury laboratoryjne żywione mieszankami półsyntetycznymi z udziałem nasion łubinu i owsa nieoplewionego
(
Kotlarz A.
,
Lubowicki R.
,
Petkov K.
)
artykuł:
Wpływ dodatku betainy do mieszanek uzupełnianych mietioniną na jakość tusz wieprzowych
(
Skomial J.
,
Gagucki M.
,
Arkuszewska E.
)
artykuł:
Skład chemiczny oraz zawartość makro- i mikroelementów w mięsie młodego bydła rzeźnego w zależności od sezonu żywienia
(
Florek M.
,
Litwinczuk A.
,
Kedzierska-Matysek M.
)
artykuł:
Użyteczność poekstrakcyjnej śruty łubinowej w żywieniu kurcząt brojlerów
(
Bielecka G.
)
artykuł:
Wpływ stosowania biopleksów cynku, miedzi i manganu na wydajność i skład mleka krów
(
Kinal S.
,
Jamroz D.
,
Korniewicz D.
,
Zieminski R.
,
Slupczynska M.
,
Bodarski R.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.