Zakład Uprawy Roślin Zbożowych, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – Państwowy Instytut Badawczy w Puławach, Puławy
Bibliografia
1. Ceglińska A., Samborski S., Rozbicki J., Cacak-Pietrzak G., Haber T.: Ocena wartości przemiałowej i wypiekowej odmian pszenżyta ozimego w zależności od nawożenia azotem. Pam. Puł., 2005, 139: 39-46.
2. Cyfert R.: Wyniki porejestrowych doświadczeń odmianowych. Zboża ozime. COBORU, 2008.
3. Dzieżyc J. (red.): Czynniki plonotwórcze - plonowanie roślin. PWN Warszawa — Wrocław, 1993.
4. Idkowiak M., Kordas L.: Uproszczenia w uprawie roli i nawożenie azotem a jakość ziarna pszenżyta ozimego. Pam. Puł., 2005, 139: 47-54.
5. Jabłoński B., Gandecki R.: Wpływ różnej ilości wysiewu i zróżnicowanego nawożenia azotem na plony pszenżyta i innych zbóż. Fragm. Agron., 1987, 2(14): 19-30.
6. Jaśkiewicz B.: Reakcja nowych odmian pszenżyta ozimego na czynniki agrotechniczne. Fol. Univ. Agric. Stet. Agric., 2006, 247: 63-69.
8. Noworolnik K.: Wpływ wybranych czynników agrotechnicznych na plonowanie jęczmienia jarego w różnych warunkach siedliska. Monogr. Rozpr. Nauk. IUNG, 2003, 8.
9. Noworolnik K.: Wpływ odmian i dawki azotu na strukturę plonu i zawartość białka w ziarnie jęczmienia jarego. Fragm. Agron., 2008, 17: 261-269.
10. Sułek A., Podolska G., Leszczyńska D., Noworolnik K.: Reakcja zbóż na nawożenie azotem. Studia i Raporty IUNG-PIB, 2007, 9: 29-36.
11. Szymczyk S.: Wpływ nawożenia mineralnego na plonowanie i jakość pszenżyta jarego. Cz. II. Azot, białko ogólne i właściwe. Biul. Nauk., 1999, 2: 137-145.