PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 09 | 1 |
Tytuł artykułu

Economic evaluation of organic farms

Autorzy
Warianty tytułu
PL
Ocena ekonomiczna gospodarstw ekologicznych
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
The aim of the paper is to evaluate financial situation of organic farms in the Czech Republic. The financial state is evaluated according the most used and known financial indicators of profitability and stability. Organic farms are evaluated separately as corporations and individual entrepreneurs. The results show that the profitability of organic farmers is at good level, indebtedness is low and farms do create value for their owners.
PL
Przeanalizowano rozwój gospodarstw ekologicznych oraz dokonano oceny ekonomicznej.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
09
Numer
1
Opis fizyczny
p.406-410,fig.,ref.
Twórcy
  • Faculty of Business and Economics, Department of Business Economics, Mendel University of Agriculture and Forestry in Brno, Zemedelska 13, 613 00 Brno, Czech Republic
Bibliografia
  • Brealey R.A., Myers S.C. 1991: Principles of Corporate Finance, 4th ed., New York: McGraw-Hill. 924 s.
  • Grünwald R., Holečková J. 2001: Finanční analýza a plánování podniku. 2. Vyd. Praha: VŠE. 197 s.
  • Mařík M. 1998: Určování hodnoty firem. 1. vyd. Praha: Ekopress. 206 s.
  • Neuimaierová I. 1998: Řízení hodnoty. 1. Vyd. Praha: VŠE. 137 s.
  • Sedláček J. 2001: Účetní data v rukou manažera. 2.vyd. Brno: Computer Press. 220 s.
  • Synek M. 2006: Manažerská ekonomika, 3. přepracované a aktualizované vyd., dotisk 2006, 2005, Praha: Grada Publishing, 2003 s. 466.
  • Young, S.D., O´Byrne, S.F. 2001: Eva and Value-Based Management: A Practical Guide to Implementation. New York. McGraw-Hill.
  • Živlová I. 2001: Finanční řízení podniku I. dotisk 1. vyd. z 1998. Brno: MZLU v Brně, 106 s.
  • www.fadn.cz
  • Organic Agriculture at FAO, available from: http://www.fao.org/organicag/ frame1-e.htm [cit. 2007-3-16]
  • Průběžná zpráva o plnění Akčního plánu ČR pro rozvoj ekologického zemědělství do roku 2010, available from: http://www.mze.cz/Index.aspx?ch=73&typ=1&val=37624&ids=0 [cit. 2007-3-15].
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.dl-catalog-c2ecab24-ee5d-4770-8749-171c0a50a3b1
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.