Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
2011
Tom
62
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Badania migracji pierwszorzędowych amin aromatycznych (PAAs) z wielowarstwowych opakowań żywności metodą HPLC
(
Cwiek-Ludwicka K.
,
Pawlicka M.
,
Starski A.
,
Poltorak H.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Ocena wiedzy żywieniowej poznańskich kajakarzy o bogatych źródłach witamin i składników mineralnych
(
Chalcarz W.
,
Popierz-Rydlewska N.
,
Wudarski T.
)
artykuł:
Analiza powiadomień dotyczących przekroczeń dopuszczalnego poziomu histaminy na podstawie raportów RASFF
(
Sawilska-Rautenstrauch D.
,
Gawarska H.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Wpływ bisfenolu A i skojarzonego działania bisfenolu A i promieniowania X na komórki somatyczne szpiku kostnego i wątroby myszy
(
Gajowik A.
,
Radzikowska J.
,
Dobrzynska M.
)
artykuł:
Ocena spożycia witamin antyoksydacyjnych przez studentów SGGW w Warszawie
(
Gornicka M.
,
Pindral J.
,
Hamulka J.
,
Wawrzyniak A.
)
artykuł:
Badania wpływu procesów termiczno-chemicznych na zawartość i strukturę kwasów humusowych - podstawowego składnika preparatów borowinowych
(
Drobnik M.
,
Latour T.
)
artykuł:
Badania i ocena bezpieczeństwa surowców zielarskich w zakresie zanieczyszczenia aflatoksynami
(
Ledzion E.
,
Rybinska K.
,
Postupolski J.
,
Kurpinska-Jaworska J.
,
Szczesna M.
)
artykuł:
Ocena spożycia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych N-3 wśród zdrowych dorosłych osób w odniesieniu do aktutalnych norm żywienia
(
Jablonowska B.
,
Dłuzniewska B.
,
Jarosz A.
,
Nowicka G.
)
artykuł:
Ocena częstotliwości spożycia przez studentów wybranych źródeł błonnika pokarmowego
(
Glodek E.
,
Gil M.
,
Rudy M.
,
Pawlos M.
)
artykuł:
Depresja a nadwaga i postrzegany wygląd ciała wśród młodzieży mieszkającej na terenach podmiejskich
(
Gebska-Kuczerowska A.
,
Wysocki M. J.
,
Supranowicz P.
,
Supranowicz T.
)
artykuł:
Evaluation for magnesium and vitamin B6 supplementation among Polish elite athletes
(
Czaja J.
,
Lebiedzinska A.
,
Marszall M.
,
Szefer P.
)
artykuł:
Biochemiczne mechanizmy neurotoksyczności kadmu
(
Labudda M.
)
artykuł:
Wartość odżywcza całodziennych posiłków 10. letnich dzieci o zróżnicowanej masie ciała
(
Stefanska E.
,
Falkowska A.
,
Ostrowska L.
,
Waszczeniuk M.
)
artykuł:
Zawartość związków fenolowych oraz aktywność antyoksydacyjna gotowych do spożycia deserów dla niemowląt
(
Filipiak-Florkiewicz A.
,
Deren K.
)
artykuł:
Preferencje wyboru przypraw sypkich do potraw przez osoby pracujące zawodowo z uwzględnieniem innowacyjnych zmian w ich produkcji
(
Bortnowska G.
,
Kałuzna-Zajaczkowska J.
)
artykuł:
Ocena statusu socjodemograficznego i stanu odżywienia chorych z rakiem płuca
(
Zablocka K.
,
Krawczyszyn M.
,
Pieczynska J.
,
Prescha A.
,
Ilow R.
,
Porebska I.
,
Golecki M.
,
Kosacka M.
,
Jankowska R.
,
Grajeta H.
,
Biernat J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.