Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2010
Tom
17
Numer
6
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
6
artykuł:
Charakterystyka owoców pigwowca japońskiego i derenia jadalnego
(
Tarko T.
,
Duda-Chodak A.
,
Pogon P.
)
artykuł:
Zakres wdrożenia GHP, GMP i HACCP w przemyśle spożywczym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Występowanie mikrotoksyn w zbożach i przetworach zbożowych znajdujących się w placówkach handlowych województwa podkarpackiego
(
Stanislawczyk R.
,
Rudy M.
,
Swiatek B.
)
artykuł:
Wpływ jadalnej powłoki białkowo-woskowej na jakość przechowywanych chłodniczo brokułów
(
Kowalczyk D.
,
Pikula E.
,
Baraniak B.
)
artykuł:
Wpływ procesu fermentacji na poziom zanieczyszczeń ciasta chlebowego
(
Misniakiewicz M.
)
artykuł:
Jakość dostępnych na rynku makaronów pełnoziarnistych
(
Sobota A.
,
Dobosz M.
)
artykuł:
Zależność między otłuszczeniem tuszy a zawartością tłuszczu śródmięśniowego i profilem kwasów tłuszczowych w mięsie świń
(
Jankowiak H.
,
Bocian M.
,
Kapelanski W.
,
Roslewska A.
)
artykuł:
Pokrycie zapotrzebowania na energię i wybrane składniki odżywcze w diecie pensjonariuszy domu pomocy społecznej oraz ocena ich parametrów antropometrycznych
(
Pysz-Izdebska K.
,
Leszczynska T.
,
Kopec A.
,
Nowacka E.
,
Bugaj B.
)
artykuł:
Zastosowanie bakterii potencjalnie probiotycznych do fermentacji przecieru z dyni
(
Szydlowska A.
,
Kolozyn-Krajewska D.
)
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne i sensoryczne oraz skład kwasów tłuszczowych mięśnia longissimus dorsi mieszkańców PBZ x WBP oraz PBZ x (D x P)
(
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
,
Lisiak D.
,
Strzelecki J.
,
Janiszewski P.
)
artykuł:
Ocena wpływu składu diety i jej suplementacji witamin z grupy B na przemiany białkowe w badaniach modelowych na szczurach
(
Friedrich M.
,
Goluch-Koniuszy Z.
,
Sadowska J.
)
artykuł:
Jakość ciasta i pieczywa pszennego z dodatkiem serwatki
(
Karolini-Skaradzinska Z.
,
Czubaszek A.
,
Luczak D.
,
Fraczak A.
)
artykuł:
Kiełki nasion jako źródło cennych składników odżywczych
(
Lewicki P. P.
)
artykuł:
Zawartość aminokwasów w mrożonkach i konserwach sterylizowanych z borowika szlachetnego (Boletus edulis (Bull: Fr.))
(
Bernas E.
,
Jaworska G.
)
artykuł:
Wpływ probiotycznych kultur Lactobacillus rhamnosus Howaru i Lactobacillus acidophilus Howaru na jakość sensoryczną sera edamskiego
(
Aljewicz M.
,
Cichosz G.
,
Kowalska M.
)
artykuł:
Charakterystyka składu chemicznego olejów roślinnych o wysokiej zawartości kwasów linolenowych
(
Minkowski K.
,
Grzeskiewicz S.
,
Jerzewska M.
,
Ropelewska M.
)
artykuł:
Suszenie rozpyłowe enzymów – przyczyny inaktywacji oraz metody i mechanizmy ich stabilizacji
(
Samborska K.
)
artykuł:
Frakcjonowanie żółtka w celu pozyskiwania preparatów wzbogaconych w substancje biologicznie aktywne
(
Siepka E.
,
Bobak L.
,
Trziszka T.
)
artykuł:
Ocena jakości drobnego mięsa wołowego metodą komputerowej analizy obrazu
(
Chmiel M.
,
Dasiewicz K.
,
Slowinski M.
)
artykuł:
Wykorzystanie metody SRC (Solvent Retention Capacity) do oceny jakości technologicznej mąk pszennych
(
Achremowicz B.
,
Berski W.
,
Gambus H.
)
artykuł:
Wpływ ciśnienia homogenizacji na zawartość tłuszczu powierzchniowego w suszonych rozpyłowo emulsjach stabilizowanych białkami mleka
(
Sulek A.
,
Domian E.
)
artykuł:
Wpływ obróbki cieplnej w środowisku pary wodnej na teksturę, soczystość i rozpuszczalność białek kolagenowych wołowego mięśnia podgrzebieniowego
(
Dabrowska E.
,
Modzelewska-Kapitula M.
,
Kwiatkowska A.
,
Jankowska B.
,
Cierach M.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.