Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
36
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Przegląd Hodowlany
Wydawca
-
Rocznik
1998
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
36
artykuł:
Wpływ wieku, umiejscowienia w organizmie oraz płci na jakość odkładanego tłuszczu u gęsi białych włoskich
(
Karpinska M.
,
Batura J.
)
artykuł:
Investigation of determination of ergosterol content and digestibility of poultry fodder contaminated by mouldy fungi
(
Augonyte G.
,
Kulpys J.
)
artykuł:
Mikrostruktura m. pectoralis superficialis gęsi białej włoskiej i landejskiej
(
Klosowska D.
,
Elminowska-Wenda G.
,
Luther R.
,
Rosinski A.
,
Baeza E.
,
Guy G.
,
Salichon M.-R.
)
artykuł:
Wstępne badania wylęgowości jaj gęsich moczonych w roztworze witaminy C lub obracanych o 180 stopni
(
Pydynkowska K.
,
Mroz E.
,
Puchajda H.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Wpływ natłuszczania mieszanek treściwych na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
(
Gorski J.
,
Koncerewicz A.
,
Majczyna S.
,
Olejnik A.
)
artykuł:
Próba polepszenia barwy żółtka jaj przepiórki japońskiej przez zastosowanie wodnego wyciągu lub suszu z łupin cebuli
(
Majewska T.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Zastosowanie stabilizowanego tłuszczu roślinno-zwierzęcego w żywieniu kurcząt brojlerów Astra B i Vedette
(
Majewska T.
,
Faruga A.
,
Mikulski D.
)
artykuł:
Immunosupresja u drobiu - próby przeciwdziałania jej skutkom lewamizolem. Cz.I. Badania eksperymentalne na kurczętach
(
Rutherford M.
,
Wisniewski J.
,
Swiecicka-Grabowska G.
)
artykuł:
Wpływ preparatu wapniowego Calstone na wytrzymałość skorupy jaja kurzego
(
Poltorak J.
)
artykuł:
Wpływ niekonwencjonalnych dodatków paszowych w żywieniu indyków rzeźnych na kształtowanie się wybranych wskaźników odporności nieswoistej
(
Swiecicka-Grabowska G.
,
Majewska T.
,
Wojcik R.
,
Galecki W.
,
Wisniewski J.
,
Kozlowski K.
)
artykuł:
Jakość jaj przepiórczych w zależności od pochodzenia
(
Szczerbinska D.
,
Sitkiewicz A.
,
Tarasewicz Z.
)
artykuł:
Zastosowanie nowych typów ksylanazy, beta-glukanazy oraz pektynazy w mieszankach zawierających pszenżyto w żywieniu kurcząt rzeźnych
(
Sliwinski B.
,
Rutkowski A.
,
Wiaz M.
)
artykuł:
Aktywność deoksyrybonukleazy (DNazy) w oocytach przepiórki japońskiej (Coturnix coturnix japonica) - ocena ilościowa i rola w procesie zapłodnienia u ptaków
(
Stepinska U.
,
Olszanska B.
)
artykuł:
Porównanie dwu metod określania względnego poziomu frakcji białkowych surowicy krwi kogutów rasy zielononóżka kuropatwiana
(
Wojcik A.
)
artykuł:
Wpływ żywienia mieszankami o zróżnicowanej wartośći pokarmowej na skład chemiczny oraz właściwości fizyko-chemiczne i sensoryczne mięsa przepiórek
(
Daszkiewicz T.
,
Pudyszak K.
,
Meller Z.
,
Mikulski D.
)
artykuł:
Porównanie aktywności lizozymu w surowicy krwi u dwóch linii genetycznych przepiórek rasy faraon
(
Fiolka M.
,
Witkowski A.
)
artykuł:
Changes in body composition and content of fat and protein in carcass of male and female Pekin ducks during growth
(
Bons A.
,
Timmler R.
,
Jeroch H.
)
artykuł:
Koszty utrzymania strusi i produkcji piskląt w zależności od typu kojarzonego zestawu reprodukcyjnego
(
Horbanczuk J.
,
Wojcik A.
)
artykuł:
Wpływ ograniczonego żywienia na cechy mięsne kaczek brojlerów
(
Mazanowski A.
,
Kokoszynski D.
,
Korytkowska H.
)
artykuł:
Porównanie masy ciała i wymiarów klatki piersiowej w trzech grupach kaczek piżmowych od 2 do 12 tygodnia życia
(
Gorski J.
,
Witak B.
,
Pietkiewicz M.
)
artykuł:
Drobnoustroje powietrza podczas odchowu kurcząt brojlerów
(
Budzinska K.
,
Kluczek S.
,
Kluczek J.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego żywienia na cechy użytkowe przepiórek japońskich
(
Pudyszak K.
,
Mikulski D.
)
artykuł:
Wpływ wartości energetycznej mieszanek na wyniki odchowu i wartość rzeźną kurcząt brojlerów
(
Jankowski J.
,
Malinowski R.
,
Majewska T.
)
artykuł:
Ocena jakości jaj kaczek typu mięsnego
(
Gorski J.
,
Pietkiewicz M.
,
Witak B.
)
artykuł:
Właściwości sensoryczne bulionu i mięsa brojlerów przepiórczych żywionych dietami z udziałem oligosacharydów łubinu lub flavomycyny
(
Gardzielewska J.
,
Tarasewicz Z.
,
Danczak A.
,
Kwiecien J.
,
Goluch-Koniuszy Z.
,
Pulwer-Kaca M.
)
artykuł:
Wpływ pentozanazy na skład chemiczny mięśni piersiowych kurcząt brojlerów
(
Cytawa A.
,
Kondzielska L.
,
Pisarski R.
)
artykuł:
Wpływ glukanazy na udział tłuszczu sadełkowego w tuszce oraz zawartość tłuszczu surowego w mięśniach piersiowych kurcząt
(
Kondzielska L.
,
Cytawa A.
,
Pisarski R.
)
artykuł:
Zawartość Cu, Fe i Zn w mięśniach kurcząt brojlerów Isa Vedette
(
Goluch-Koniuszy Z.
,
Gardzielewska J.
,
Karamucki T.
,
Jakubowska M.
,
Pulwer-Kaca M.
)
artykuł:
Użytkowość brojlerów przepiórczych żywionych dietami z udziałem BIOMOS-u i oligosacharydów wyizolowanych z nasion łubinu
(
Tarasewicz Z.
,
Danczak A.
,
Szczerbinska D.
,
Majewska D.
,
Romaniszyn K.
)
artykuł:
Analiza morfometryczna tchawicy uhli (Melanitta fusca) i markaczki (Melanitta nigra)
(
Pierko M.
)
artykuł:
Influence of NSP hydrolysing enzymes on feed value in broiler chicken fed diets with different NSP content
(
Franke C.
,
Jeroch H.
)
artykuł:
Zmiany histopatologiczne w m. pectoralis superficialis kur po drugim okresie nieśności
(
Klosowska D.
,
Bernacki Z.
,
Hejnowska M.
)
artykuł:
Morfometria przewodu pokarmowego uhli (Melanitta fusca)
(
Szczepanczyk E.
)
artykuł:
Wpływ żywienia jęczmieniem i wiesiołkiem na poziom TC w surowicy krwi i żółtku jaj kurzych oraz TG i HDL-C w surowicy krwi
(
Polowczyk K.
,
Rapacz J.
,
Kapkowska E.
,
Janik A.
)
artykuł:
Wartość odżywcza i technologiczna mięsa czterech rodów doświadczalnych gęsi
(
Batura J.
,
Karpinska M.
,
Bojarska U.
)
artykuł:
Wpływ dwóch systemów żywienia na wyniki odchowu bażantów łownych (Phasianus colchicus L.) odmiany polskiej i francuskiej
(
Krystyniak S.
,
Torgowski J.
)
artykuł:
Warunki mikroklimatyczne w aparatach wylęgowych a wyniki inkubacji jaj strusich
(
Wojcik A.
,
Horbanczuk J.
)
artykuł:
Ocena cech reprodukcyjnych i mięsnych gęsi z rodu doświadczalnego ND12
(
Bernacki Z.
,
Lepek G.
)
artykuł:
Porównanie zawartości wybranych związków lipidowych w żółtkach jaj pochodzących od kur z różnych stad rodzicielskich
(
Lenartowicz A.
)
artykuł:
Wady PSE i DFD w mięsie kurcząt brojlerów
(
Szalkowska H.
,
Meller Z.
)
artykuł:
Histamina w jajowodzie kury domowej podczas przerwy w nieśności
(
Hrabia A.
,
Rzasa J.
,
Paczoska-Eliasiewicz H.
)
artykuł:
Immunosupresja u drobiu - próby przeciwdziałania jej skutkom lewamizolem. Cz.II. Badania eksperymentalne na indykach
(
Rutherford M.
,
Wisniewski J.
,
Swiecicka-Grabowska G.
)
artykuł:
Wpływ natężenia światła na wybór miejsca znoszenia jaj przez kury
(
Waligora T.
,
Sobczak J.
)
artykuł:
Porównanie gęsi białej włoskiej z rodów W-11 i W-33 pod względem masy i niektórych wymiarów ciała
(
Badowski J.
,
Rosinski A.
,
Seidel-Ratajczak M.
)
artykuł:
Wpływ systemu odchowu i wieku na skład chemiczny mięśni gęsi rzeźnych
(
Biesiada-Drzazga B.
,
Gorski J.
)
artykuł:
Morfometria nerek kaczki krzyżówki (Anas platyrhynchos)
(
Kalisinska E.
,
Pierko M.
,
Bartyzel B.
,
Danczak A.
)
artykuł:
Wykorzystanie nasion szarłatu (Amaranthus cruentus L.) w żywieniu kurcząt brojlerów i kur niosek
(
Faruga A.
,
Mikulski D.
,
Bobrzecka D.
,
Mikulska M.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Równania regresji do przyżyciowego określania zawartości mięśni piersiowych u kaczek
(
Rymkiewicz J.
,
Bochno R.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.