Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość. Suplement
Rocznik
2001
Tom
08
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Foswityna żółtka jaja - właściwości przeciwutleniające w zależności od zdolności wiązania żelaza
(
Korzeniowska M.
,
Skiba T.
)
artykuł:
Model wzrostu, przeżywalności i inaktywacji bakterii z rodzaju Pseudomonas w produktach mięsnych
(
Kopec E.
)
artykuł:
Zasady prognozowania w mikrobiologii żywności
(
Kajak K.
)
artykuł:
Priony - niebezpieczne chorobotwórcze cząsteczki białkowe
(
Olesienkiewicz A.
)
artykuł:
Żywienie prozdrowotne w gastronomii - opinie i oczekiwania pracowników gastronomii
(
Czarniecka-Skubina E.
,
Kowalczyk A.
)
artykuł:
Wartość żywieniowa białek preparatów pochodzenia drożdżowego
(
Rozmierska J.
,
Mrowka E.
,
Komorowska A.
,
Stecka K.
)
artykuł:
Zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu w płatkach zbożowych
(
Wiedlocha M.
,
Maslowska J.
)
artykuł:
Wykorzystanie N-bromoimidu kwasu bursztynowego do oznaczania aspartamu w wybranych produktach o obniżonej kaloryczności
(
Majewska E.
,
Wolska B.
)
artykuł:
Aktywność przeciwutleniająca preparatów albumin fasoli i grochu wobec beta-karotenu i kwasu askorbinowego
(
Wolosiak R.
)
artykuł:
Wpływ temperatury i czasu zamrażalniczego przechowywania marchwi na zawartość Beta-karotenu
(
Pukszta T.
,
Palich P.
)
artykuł:
Charakterystyka tłuszczów z polskich odmian i rodów owsa
(
Berski W.
,
Gibinski M.
)
artykuł:
Zmiany zawartości i morfologii drożdży Saccharomyces cerevisiae rasy S.O.1/AD podczas długotrwałej, ciągłej fermentacji winiarskiej
(
Bonin S.
,
Wzorek W.
)
artykuł:
Próba optymalizacji parametrów solankowania i rozmrażania solankowego tuszek kurcząt
(
Wachowicz I.
)
artykuł:
VI Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTZ "Jakość i prozdrowotne cechy żywnosci" Łodź 29-30 maja 2001 r.
(
Kolodziejczyk K.
)
artykuł:
Charakterystyka inulin różnego pochodzenia za pomocą wysokosprawnej chromatografii cieczowej HPAEC-PAD
(
Gajewska M.
,
Klewicki R.
)
artykuł:
Badania stabilności emulsji tłuszczowych bogatych w kwas linolowy
(
Gramza A.
,
Korczak J.
,
Blazejewicz M.
,
Hes M.
)
artykuł:
Zawartość potasu, sodu, wapnia oraz kwasu oleanolowego w cukrze białym jako dodatkowe kryterium jakości
(
Wojtczak M.
,
Milala J.
)
artykuł:
Stabilizowanie antocyjanów i barwy soków z owoców jagodowych
(
Kalisz B.
,
Kalisz S.
,
Oszmianski J.
)
artykuł:
Wpływ rutyny i kwasu L-askorbinowego na nitrowanie L-tyrozyny in vitro
(
Kolodziejczyk K.
,
Krol M.
)
artykuł:
Wpływ herbicydów na akumulacje białka i skrobi w ziarnie jęczmienia paszowego i browarnego
(
Jurek K.
,
Blazewicz J.
,
Urban M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.