Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biuletyn Naukowy. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Rocznik
2003
Tom
---
Numer
22
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
22
artykuł:
Chemiczne zagrożenie żywności - aktualne problemy dotyczące konsumentów
(
Smoczynski S.
)
artykuł:
Wartość odżywcza brokułu włoskiego w uprawie jesiennej na tle warunków pogodowych
(
Francke A.
)
artykuł:
Skuteczność preparatu glinokrzemianowego w tuczu świń paszami o niskim stężeniu mikotoksyn
(
Jarczyk A.
,
Wierzchoslawski K.
,
Szczebiot A.
,
Nowotka K.
,
Drozdza W.
,
Mandecki A.
,
Kamyczek M.
)
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne jaj kury, emu i strusia afrykańskiego
(
Pomianowski J.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Tempo wzrostu, wartość rzeźna i jakość mięsa tuczników żywionych mieszanką zawierającą flawomycynę lub tlenek cynku
(
Dziuba M.
,
Rekiel A.
,
Batorska M.
,
Wiecek J.
)
artykuł:
Możliwości uprawy żurawiny wielkoowocowej na sztucznie przygotowanym stanowisku
(
Kawecki Z.
,
Kopytowski J.
,
Swieczkowska A.
,
Stanys V.
,
Bieniek A.
)
artykuł:
Chromatograficzna charakterystyka frakcji peptydowych fermentowanych produktów mleczarskich
(
Minkiewicz P.
,
Dziuba J.
,
Czaplinski M.
)
artykuł:
Wyniki odchowu i aktywność enzymów surowicy krwi indyków żywionych mieszankami z zawartością flawomycyny lub preparatu ziołowego
(
Faruga A.
,
Polak M.
,
Jedryczko R.
,
Lowczak I.
)
artykuł:
Ocena inwazji Dermanyssus gallinae w przemysłowej fermie kur niosek
(
Romaniuk K.
,
Sokol R.
)
artykuł:
Różnice w jakości mięsa w zależności od płci świń rasy czeskiej wielkiej białej
(
Mikule V.
,
Cechova M.
,
Sladek L.
)
artykuł:
Dodatki roślinne w żywieniu kurcząt brojlerów
(
Majewska T.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Zawartość ochratoksyny A w paszach
(
Waskiewicz A.
,
Kotowski K.
,
Kostecki M.
,
Golinski P.
)
artykuł:
Zawartość trichotecenów w ziarnie, plewach oraz źdźble owsa
(
Basinski T.
,
Busko M.
,
Wiwart M.
,
Perkowski J.
)
artykuł:
Tlenek cynku jako nieatybiotykowy stymulator wzrostu w odchowie odsadzonych prosiąt
(
Borisov V.
,
Borisova E.
)
artykuł:
Jakość orzecha włoskiego uprawianego na Białorusi
(
Lojko R.
)
artykuł:
Jakość świeżych i przechowywanych jaj perliczych
(
Pudyszak K.
,
Pomianowski J.
,
Majewska T.
)
artykuł:
Oberżyna - roslina warzywna i lecznicza
(
Markiewicz B.
,
Golcz A.
)
artykuł:
Uprawa rabarbaru (Rheum rhaponticum L.) z nasion w warunkach Olsztyna
(
Michalik L.
)
artykuł:
Oddziaływanie zanieczyszczeń gleby kadmem na zawartość magnezu w roślinach
(
Ciecko Z.
,
Kalembasa S.
,
Wyszkowski M.
,
Rolka E.
)
artykuł:
Zmiany jakości surowca mlecznego w latach 1998-2002 na podstawie badań niezależnego laboratorium
(
Szteyn J.
,
Cichosz W.
,
Wiszniewska A.
,
Fus M.
)
artykuł:
Potencjalna wartość odżywcza osadów pochodzących z wód poprodukcyjnych w zakładzie przetwórstwa rybnego
(
Bakula T.
,
Gajecki M.
,
Apoznanski J.
)
artykuł:
Oddziaływanie KCl i K2SO4 na plon i jakość owoców papryki ostrej (Capsicum annuum L.)
(
Kujawski P.
,
Golcz A.
)
artykuł:
Porównanie wpływu wieloletniego nawożenia organicznego i mineralnego na jakość bulw ziemniaka jadalnego
(
Sadej W.
,
Bartoszewicz J.
,
Przekwas K.
)
artykuł:
Możliwość wykorzystania dziczyzny do produkcji pasztetów
(
Pomianowski J.
,
Zmijewski T.
)
artykuł:
Zawartość rtęci i kadmu w wątrobie kurcząt brojlerów chowu fermowego z wybranych miejscowości województwa warmińsko-mazurskiego
(
Zasadowski A.
,
Barski D.
,
Spodniewska A.
,
Wysocki A.
)
artykuł:
Zmiany podstawowego skladu mleka krów, u których stwierdzono obecność przeciwciał MAP w surowicy krwi
(
Fus M.
,
Szteyn J.
,
Wiszniewska A.
)
artykuł:
Akryloamid zagrożeniem jakości zdrowej żywności
(
Skibniewska K.
,
Wieczorek J.
,
Mozolewski W.
)
artykuł:
Próba zastosowania pomiarów wielkości elektrycznych do oceny zawartości tłuszczu w śmietance
(
Marcinowska M.
,
Zywica R.
,
Kielczewska K.
,
Czerniewicz M.
)
artykuł:
Skład chemiczny owoców niektórych odmian jabłoni
(
Wazbinska J.
,
Brych A.
)
artykuł:
Właściwości wodnego roztworu syropu ziemniaczanego jako cieczy modelowej
(
Limanowski J.
)
artykuł:
Zmiany przewodnictwa elektrycznego koncentratu soku jabłkowego w zależności od zawartości ekstraktu
(
Wojcik J.
,
Zywica R.
,
Pierzynowska-Korniak G.
)
artykuł:
Wpływ żywienia wczesnowiosennego na poziom kwasów tłuszczowych w mleku krów
(
Nalecz-Tarwacka T.
,
Grodzki H.
)
artykuł:
Skład i potencjał antyoksydacyjny antocyjanów ekstrahowanych kwasem cytrynowym z owoców aronii
(
Pliszka B.
,
Mieleszko E.
,
Huszcza-Ciolkowska G.
,
Karczynski F.
)
artykuł:
Rośliny ozdobne wpływające na zanieczyszczenie powietrza w mieszkaniu
(
Wazbinska J.
)
artykuł:
Zastosowanie parametrów spektroskopowych do identyfikacji peptydów
(
Darewicz M.
,
Dziuba J.
,
Panfil T.
,
Minkiewicz P.
)
artykuł:
Wpływ różnych dodatków mineralnych na produkcyjność kur i jakość jaj
(
Majewska T.
,
Pudyszak K.
,
Antoszkiewicz Z.
)
artykuł:
Jakość mleka surowego w świetle nowych przepisów prawnych
(
Czaplicka M.
,
Czerniewicz M.
,
Puchajda Z.
,
Szalunas T.
)
artykuł:
Wpływ sprzężonego kwasu linolowego (CLA) na skład kwasów tłuszczowych, zawartość cholesterolu oraz stabilność oksydacyjną lipidów w mięsie wieprzowym
(
Migdal W.
,
Pieszka M.
,
Barowicz T.
)
artykuł:
Wpływ różnych sposobów utrzymania gleby na plonowanie i zawartość związków organicznych w owocach aronii
(
Tomaszewska Z.
,
Kopytowski J.
)
artykuł:
Oliwnik długoszypułkowy (jadalny) (Elaeagnus multiflora Thunb.) - nowa roślina sadownicza
(
Szalkiewicz M.
,
Kawecki Z.
)
artykuł:
Dodatek węgla drzewnego i preparatu Digestarom w żywieniu kurcząt brojlerów
(
Majewska T.
)
artykuł:
Jeżówka purpurowa (Echinacea purpurea L.) Moench - roślina ozdobna i lecznicza
(
Kwiatkowska E.
)
artykuł:
Porównanie składu mikroflory mleka pochodzącego z dwóch rejonów województwa warmińsko-mazurskiego
(
Wiszniewska A.
,
Szteyn J.
,
Fus M.
,
Cichosz W.
)
artykuł:
Wpływ wieku perlic na wartość rzeźną i skład chemiczny mięsa
(
Pudyszak K.
,
Pomianowski J.
,
Majewska T.
)
artykuł:
Porównanie wyników urzędowej kontroli skuteczności zabiegów mycia i dezynfekcji z wynikami badań prowadzonych w ramach nadzoru właścicielskiego
(
Liburski A.
,
Szteyn J.
)
artykuł:
Zawartość cholesterolu w mięsie tuczników o różnej masie ciała
(
Gardzisnka A.
,
Migdal W.
)
artykuł:
Zastosowanie immobilizowanych preparatów lipaz w hydrolizie odpadowych tłuszczów zwierzęcych
(
Bednarski W.
,
Miastkowska K.
,
Checinska M.
,
Kowalczyk M.
)
artykuł:
Barwa mięśnia piersiowego indorów jako wskaźnik jego zdolności hydratacyjnych
(
Bojarska U.
,
Batura J.
,
Cierach M.
,
Bruzdziak M.
)
artykuł:
Zawartość ergosterolu w mąkach spożywczych
(
Szwajkowska L.
,
Busko M.
,
Kostecki M.
,
Perkowski J.
)
artykuł:
Wpływ elektrostymulacji i wieku zwierząt na wybrane cechy tektury szynek wołowych wyprodukowanych z mięśnia półścięgnistego
(
Zywica R.
,
Banach J.
)
artykuł:
Zawartość cukrów w wybranych gatunkach warzyw - parametr jakości
(
Stachowiak J.
,
Gasecka M.
,
Krzesinski W.
,
Knaflewski M.
,
Golcz A.
,
Markiewicz B.
,
Kujawski P.
)
artykuł:
Hydroliza enzymatyczna jako proces wpływający na zmianę właściwości immunoreaktywnych kazeinianu sodu
(
Wroblewska B.
,
Karamac M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.