Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2010
Tom
17
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na plonowanie owsa nagoziarnistego
(
Leszczynska D.
,
Noworolnik K.
)
artykuł:
Plon, komponenty składowe plonu oraz celność ziarna wybranych odmian owsa siewnego
(
Pisulewska E.
,
Witkowicz R.
,
Kidacka A.
)
artykuł:
Właściwości antyoksydacyjne wybranych odmian owsa siewnego
(
Piatkowska E.
,
Witkowicz R.
,
Pisulewska E.
)
artykuł:
Plonowanie i jakość ziarna owsa w zależności od wilgotności podłoża i dawki azotu
(
Noworolnik K.
)
artykuł:
Porównanie plonowania i cech morfologicznych roślin owsa oplewionego uprawianego w siewie czystym i mieszanym na terenie powiatu sanockiego
(
Zajac T.
,
Oleksy A.
,
Pinczuk G.
,
Witkowicz R.
)
artykuł:
Wybrane właściwości fizykochemiczne skrobi wyizolowanych z polskich odmian i rodów owsa nagoziarnistego
(
Berski W.
)
artykuł:
Wpływ nawożenia mineralnego i regulatorów wzrostu na transmisję promieniowania biologicznie czynnego przez łan owsa nagoziarnistego
(
Witkowicz R.
,
Pisulewska E.
)
artykuł:
Porównanie produkcyjności i architektury łanu owsa brunatnoplewkowej odmiany „Gniady” w zależności od doboru kompleksu glebowego
(
Sulek A.
)
artykuł:
Porównanie plonowania i zawartości białka mieszanek owsa oplewionego i łubinu wąskolistnego
(
Buraczynska D.
)
artykuł:
Produkty owsiane jako żywność funkcjonalna
(
Lange E.
)
artykuł:
Analiza plonowania i stabilności genotypów owsa za pomocą metody graficznej typu GGE
(
Ukalski K.
,
Smialowski T.
,
Ukalska J.
)
artykuł:
Wykorzystanie mąki owsianej - produktu ubocznego przy produkcji koncentratu z owsa - w piekarstwie
(
Gibinski M.
,
Gambus H.
,
Nowakowski K.
,
Mickowska B.
,
Pastuszka D.
,
Augustyn G.
,
Sabat R.
)
artykuł:
Podstawowy skład chemiczny wybranych odmian owsa siewnego
(
Piatkowska E.
,
Witkowicz R.
,
Pisulewska E.
)
artykuł:
Plonowanie i efektywność ekonomiczna uprawy owsa w siewie czystym i mieszanym w systemie ekologicznym i konwencjonalnym
(
Klima K.
,
Labza T.
)
artykuł:
Współczesne trendy w produkcji piekarskiej – wykorzystanie owsa i jęczmienia jako zbóż niechlebowych
(
Kawka A.
)
artykuł:
Reakcja owsa oplewionego i nagoziarnistego na działanie regulatorów wzrostu
(
Tobiasz-Salach R.
,
Bobrecka-Jamro D.
,
Buczek J.
,
Szpunar-Krok E.
)
artykuł:
Porównanie składu chemicznego pieczywa pszenno-owsianego i pszenno-jęczmiennego z udziałem zakwasów fermentowanych starterem LV2
(
Kawka A.
,
Gorecka D.
)
artykuł:
Effect of fertilization and variety on the beta-glucan content in the grain of oats
(
Dvoncova D.
,
Havrlentova M.
,
Hlinkova A.
,
Hozlar P.
), s. p.108-116,fig.,ref.
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
), s. s.216-218
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.