Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2010
Tom
43
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Oszacowanie pobrania barwników syntetycznych przez wybraną grupę dzieci
(
Sicinska E.
,
Zelazko M.
,
Brzozowska A.
)
artykuł:
Porównanie sposobu żywienia wybranych grup dorosłych osób z Polski i Grecji w aspekcie diety śródziemnomorskiej. Badania własne
(
Schlegel-Zawadzka M.
,
Darlak M.
,
Zwirska J.
)
artykuł:
Relacje pomiędzy zawartością cynku, miedzi, ołowiu i niklu w wodnych ekstraktach z mieszanek ziołowych
(
Suchacz B.
,
Wesolowski M.
)
artykuł:
Jakość usług gastronomicznych w opinii konsumentów
(
Cieslik E.
,
Stachura M.
,
Topolska K.
)
artykuł:
System RASFF jako element strategii bezpieczeństwa żywności w zakresie mikotoksyn
(
Ledzion E.
,
Postupolski J.
,
Rybinska K.
,
Kurpinska–Jaworska J.
,
Szczesna M.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Badania pozostałości pestycydów chloroorganicznych w nektarynkach i brzoskwiniach przeprowadzone na rynku podkarpackim w latach 2005–2008
(
Glodek E.
,
Slaczka J.
,
Rudy M.
,
Gil M.
)
artykuł:
Analiza składników wyrobów perfumeryjnych z rodziny owocowej przeznaczonych dla kobiet techniką GC/MS
(
Borowiecka J.
,
Wesolowski W.
)
artykuł:
Zawartość wybranych pierwiastków w naparach kawy w zależności od sposobu ich sporządzenia
(
Dlugaszek M.
,
Polec J.
,
Mularczyk-Oliwa M.
)
artykuł:
Toksyczność dymu generowanego z fajki wodnej
(
Mach P.
,
Zielinska-Danch W.
,
Goniewicz M. L.
,
Koszowski B.
,
Czogala J.
,
Sobczak A.
)
artykuł:
Wpływ kadmu i ołowiu oraz witaminy E i C na poziom wybranych wskaźników oksydacyjnych i biochemicznych u samców szczurów
(
Jedlinska-Krakowska M.
)
artykuł:
Zawartość garbników i polifenoli w winach
(
Pieszko C.
,
Ogrodowczyk E.
)
artykuł:
Badania składu chemicznego makaronów instant
(
Sobota A.
,
Luczak J.
)
artykuł:
Oznaczanie zawartości azotu całkowitego w żywności – porównanie metody Kiejdahla i Dumasa
(
Florkiewicz A.
,
Cieslik E.
,
Filipiak-Florkiewicz A.
)
artykuł:
Zależność zawartości furanu od składu przetworów dla niemowląt i małych dzieci
(
Minorczyk M.
,
Starski A.
,
Jedra M.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Oznaczenie zawartości garbników oraz wybranych składników mineralnych w zielonych herbatach
(
Stanczyk A.
,
Rogala E.
,
Wedzisz A.
)
artykuł:
Właściwości zdrowotne wybranych gatunków herbat
(
Stanczyk A.
)
artykuł:
Ocena zawartości ołowiu w suplementach diety
(
Socha K.
)
artykuł:
Pozostałości pestycydów chloroorganicznych w ziarnie pszenicy i ryżu
(
Glodek E.
,
Slaczka J.
,
Rudy M.
,
Gil M.
)
artykuł:
Ocena wybranych produktów spożywczych w aspekcie możliwości ich stosowania w diecie bezglutenowej. Cz. II. Informacje podawane na etykietach produktów a możliwość właściwego wyboru
(
Wojtasik A.
,
Daniewski W.
,
Ratkovska B.
,
Kunachowicz H.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.