Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
06
Czasopismo
Roczniki Naukowe Zootechniki. Suplement
Wydawca
-
Rocznik
2000
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
06
artykuł:
Zwiększenie poziomu ksantofili w żółtku jaja pod wpływem naturalnego koncentratu barwnikowo-tłuszczowego i enzymu
(
Kuchta M.
,
Koreleski J.
,
Mlodkowski M.
)
artykuł:
Wpływ regulowanego środowiska termicznego na koszty odchowu i wartość poubojową warchlaków
(
Walczak J.
,
Mandecki A.
,
Szewczyk A.
)
artykuł:
Zastosowanie całego ziarna pszenicy w żywieniu kurcząt brojlerów
(
Rutkowski A.
,
Wiaz M.
)
artykuł:
Mieszanki lucerny z trawami w użytkowaniu pastwiskowym
(
Borowiecki J.
,
Gawel E.
)
artykuł:
Mieszanki grochu ze zbożami w tuczu świń
(
Ksiezak J.
,
Borowiecki J.
)
artykuł:
Wpływ wybranych czynników pozagenetycznych na związek między liczbą komórek somatycznych a cechami mleczności krów
(
Sawa A.
,
Bogucki M.
,
Cieslak M.
)
artykuł:
Wpływ masy ciała przy uboju na wartość rzeźną i jakość mięsa jałówek czarno-białych i mieszańców F1 z buhajami ras mięsnych
(
Mlynek K.
,
Litwinczuk Z.
,
Gulinski P.
)
artykuł:
Profil lipidowy wybranych tkanek u tuczników przy zastosowaniu mieszanek z dodatkiem śruty z nasion amarantusa
(
Bobel B. K.
,
Sokol J. L.
)
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania granulatów dla szynszyli na ich jakość mikrobiologiczną
(
Szeleszczuk O.
,
Szablinska-Soltysiak I.
,
Barchan A.
,
Barabasz W.
)
artykuł:
Badania biegłości laboratoriów oceny mleka
(
Rola J. G.
)
artykuł:
Cechy rzeźne świń ubijanych przy różnej masie ciała
(
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Urbaniak M.
,
Frankiewicz A.
,
Rzosinska E.
,
Bartkowiak Z.
)
artykuł:
Występowanie antybiotyków i innych substancji hamujących w mleku surowym
(
Kroll J.
,
Cais-Sokolinska D.
,
Pikul J.
,
Chudy S.
)
artykuł:
Zawartość białka i tłuszczu oraz jakość mleka krów w zależności od modelu żywienia w gospodarstwach specjalistycznych środkowo-wschodniej Polski
(
Matras J.
,
Klebaniuk R.
,
Bujanowicz B.
,
Wojtasik J.
)
artykuł:
Analiza porównawcza wartości rzeźnej tuczników w zależności od form skupu
(
Stasiak A.
,
Kamyk P.
,
Dziura J.
,
Babicz M.
,
Dabrowski S.
)
artykuł:
Jakość tusz i mięsa buhajków rasy simental, czerwono-białej i mieszańców mięsnych opasanych systemem żywienia półintensywnego
(
Choroszy Z.
,
Choroszy B.
,
Czaja H.
)
artykuł:
Wpływ tłuszczu rybnego na wartość dietetyczną jaj kurzych
(
Koreleski J.
,
Kuchta M.
,
Sieradzka A.
)
artykuł:
Zawartość wapnia i magnezu w mleku krów z gospodarstw indywidualnych regionu Podlasia
(
Gorska A.
)
artykuł:
Wpływ przedubojowego stresu termicznego na pH i barwę mięsa kurcząt brojlerów
(
Sokolowicz Z.
,
Poltowicz K.
,
Herbut E.
)
artykuł:
Wartość opasowa i rzeźna buhajków mieszańców towarowych utrzymywanych w warunkach ekologicznych
(
Trela J.
,
Czaja H.
,
Choroszy Z.
,
Rygallo K.
)
artykuł:
Wpływ oligosacharydów na wartość dietetyczną jaj przepiórczych
(
Tarasewicz Z.
,
Danczak A.
,
Szczerbinska D.
,
Romaniszyn K.
,
Ligocki M.
)
artykuł:
Wpływ związków biologicznie czynnych na wydajność i skład mleka
(
Iwanska S.
,
Strusinska D.
,
Opalka A.
)
artykuł:
Zawartość azotynów i azotanów w przetworach mięsnych 1997-1998
(
Michalski M. M.
)
artykuł:
Wpływ hydrolizatu rybnego w paszy dla tuczników na przebieg tuczu i ocenę organoleptyczną mięsa
(
Urbanczyk J.
,
Hanczakowska E.
,
Swiatkiewicz M.
)
artykuł:
Wpływ dodatku betainy do mieszanek o zróżnicowanym poziomie energii na cechy rzeźne oraz skład tkanki mięśniowej i tłuszczowej tuczników
(
Gagucki M.
,
Skomial J.
)
artykuł:
Wpływ krajowego preparatu probiotycznego na wskaźniki odchowu prosiąt
(
Siuta A.
)
artykuł:
Wpływ terminu urodzenia na wybrane parametry fizyczne skór lisów polarnych
(
Piorkowska M.
)
artykuł:
Badania jakości zdrowotnej mleka surowego
(
Rola J. G.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania śruty żytniej w dawkach pokarmowych krów na wartość odżywczą mleka i masła
(
Kraszewski J.
,
Kozlowski J.
)
artykuł:
Wykorzystanie nasion rzepaku „00” do modyfikacji składu lipidów jaja kurzego
(
Niemiec J.
,
Stepinska M.
,
Swierczewska E.
,
Riedel J.
,
Lenartowicz A.
)
artykuł:
Określenie wpływu poziomu dobrostanu rosnących świń na wartość poubojową tusz
(
Walczak J.
)
artykuł:
Wpływ warunków utrzymania dojonych owiec na higieniczną ocenę jakości mleka
(
Pakulski T.
,
Osikowski M.
)
artykuł:
Wpływ żywienia kur mieszankami z udziałem różnych zbóż na wzbogacenie jaj w wielonienasycone kwasy tłuszczowe
(
Kaminska B. Z.
,
Skraba B.
,
Koreleski J.
)
artykuł:
Mikroklimat w budynkach inwentarskich i jakość higieniczna mleka zbiorczego z gospodarstw ekologicznych i konwencjonalnych
(
Szejniuk B.
,
Jurek A.
,
Lassa H.
)
artykuł:
Wpływ poziomu żywienia na jakość wyrębów w tuszach tryczków
(
Korman K.
)
artykuł:
Wpływ zwiększonego udziału tłuszczu roślinnego w zbilansowanych dawkach pokarmowych dla opasanych buhajków na wyniki produkcyjne i wartość dietetyczną mięsa
(
Stasiniewicz T.
,
Krawczyk K.
,
Strzetelski J.
,
Bilik K.
)
artykuł:
Wpływ sposobu żywienia i utrzymania na jakość tusz jagnięcych
(
Skrzyzala I.
,
Kleczek C.
,
Weglarzy K.
)
artykuł:
Wpływ dodatku wybranych antyutleniaczy do mieszanek zawierających olej na skład kwasów tłuszczowych mięśnia sercowego świń
(
Rogulski W.
,
Sawosz E.
,
Chachulowa J.
)
artykuł:
Jakość mleka surowego produkowanego w gospodarstwach objętych i nie objętych bezpośrednim odbiorem
(
Borkowska D.
,
Janus E.
,
Koziol M.
)
artykuł:
Wpływ żywienia na jakość okrywy włosowej lisów polarnych niebieskich
(
Zon A.
,
Slawon J.
,
Bielanski P.
,
Zajac J.
,
Piorkowska M.
)
artykuł:
Cechy funkcjonalne mięsa jagnięcego w zależności od metody tuczu i standardu wagowego
(
Borys B.
,
Borys A.
)
artykuł:
Występowanie zmian patologicznych w musculus longissimus lumborum mieszańców świń z udziałem rasy Hampshire
(
Walasik K.
,
Klosowska D.
,
Grzeskowiak E.
)
artykuł:
Wpływ koncentratów roślinno-rybnych na jakość tuszek brojlerów i jaj spożywczych
(
Koreleski J.
,
Swiatkiewicz S.
,
Kuchta M.
)
artykuł:
Poziom cholesterolu w mięsie tuczników w zależności od rodzaju tłuszczu w dawce pokarmowej
(
Migdal W.
,
Barteczko J.
,
Borowiec F.
,
Koczanowski J.
)
artykuł:
Wpływ poziomu energii i aminokwasów w mieszankach dla kurcząt brojlerów na wyniki produkcyjne i jakość rzeźną tusz
(
Skomial J.
,
Swierczewska E.
,
Mroczek J.
,
Niemiec J.
,
Grzybowska A.
)
artykuł:
Ultrasłaba luminescencja – biofizyczna metoda badania wpływu czynników środowiskowych na nasienie zwierząt gospodarskich
(
Godlewski M.
,
Kwiecinska T.
,
Laszczka A.
,
Slawinski J.
,
Szczesniak-Fabianczyk B.
,
Wierzuchowska D.
)
artykuł:
Wpływ różnego rodzaju mieszanki ziołowej w dawkach na cechy tuczne i rzeźne świń rosnących
(
Paschma J.
)
artykuł:
Wpływ bakterii kwasu mlekowego (LAB) na sklad chemiczny kiszonek z traw, pobranie pasz i wydajność krów
(
Gasior R.
,
Brzoska F.
,
Zyzak W.
)
artykuł:
Wpływ żywienia i masy ubojowej na skład chemiczny masy ciała netto tryczków mieszańców merynos polski x Suffolk
(
Urbaniak M.
,
Frankiewicz A.
,
Potkanski A.
,
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Przybecka I.
,
Szyszka P.
)
artykuł:
Wpływ zwiększonej koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wartość rzeźną i jakość mięsa tuczników mieszańców (wbp x pbz) x (Hampshire x Pietrain)
(
Potkanski A.
,
Grzeskowiak E.
,
Frankiewicz A.
,
Borzuta K.
,
Pospiech E.
,
Strzelecki J.
)
artykuł:
Wpływ termicznej obróbki kulinarnej mięsa wieprzowego na zmiany zawartości kwasu askorbinowego i uwalnianie tłuszczu śródmięśniowego
(
Walkiewicz A.
,
Lechowski J.
,
Kamyk P.
,
Babicz M.
)
artykuł:
Możliwości zastosowania oceny pokroju w przewidywaniu przyszłej produkcyjności krów rasy czarno-białej
(
Wojcik P.
,
Czaja H.
)
artykuł:
Wpływ poziomu wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w mieszankach paszowych na efektywność odchowu kurcząt brojlerów
(
Barteczko J.
,
Borowiec F.
)
artykuł:
Czas pustodoju w ćwiartkach wymion krów w zależności od organizacji doju
(
Winnicki S.
,
Olechnowicz J.
,
Turki H.
)
artykuł:
Wpływ dodatku ziół na wartość rzeźną tusz oraz wybrane cechy organoleptyczne i chemiczne mięsa tuczników
(
Grela E. R.
)
artykuł:
Wartość pokarmowa różnie przyrządzonego ziarna pszenżyta w żywieniu tuczników
(
Czarnyszewicz Z.
,
Flis M.
,
Sobotka W.
,
Jakubowski K.
,
Mieszkalski L.
,
Anders A.
)
artykuł:
Symptomy poprawy jakości higienicznej mleka surowego na lubelszczyźnie
(
Popiolek-Pyrz M.
,
Tietze M.
,
Bryl M.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju ściółki na wyniki produkcyjne i jakość tuszek kurcząt brojlerów
(
Sosnowka-Czajka E.
,
Herbut E.
)
artykuł:
Wpływ żywienia i masy ubojowej na skład chemiczny masy ciała netto tryczków rasy merynos polski
(
Urbaniak M.
,
Frankiewicz A.
,
Lyczynski A.
,
Sobek Z.
,
Kulik M.
,
Zawadzka B.
)
artykuł:
Jakość higieniczna mleka konsumpcyjnego z różnych punktów sprzedaży detalicznej Lublina
(
Tietze M.
,
Popiolek-Pyrz M.
,
Gnyp J.
,
Bryl M.
)
artykuł:
Jakość poubojowa tusz tuczników żywionych mieszankami z udziałem poekstrakcyjnej śruty z rzepaku „00”, bobiku i grochu uzupełnionych preparatem enzymatycznym
(
Sobotka W.
)
artykuł:
Modyfikowanie walorów dietetycznych tłuszczu mlecznego krów przy użyciu soli CaKT oleju lnianego i rybnego
(
Brzoska F.
,
Gasior R.
,
Sala K.
,
Zyzak W.
)
artykuł:
Wpływ osłaniania solami wapniowymi kwasów tłuszczowych białka pasz wysokobiałkowych na jego strawność w żwaczu i w jelicie cienkim
(
Pieszka M.
,
Brzoska F.
,
Sala K.
)
artykuł:
Cechy funkcjonalne mięsa jagniąt mieszańców drugiego stopnia merynosa polskiego z rasami plennymi i rasą mięsną
(
Borys B.
,
Borys A.
)
artykuł:
Wpływ pochodzenia kwasów tłuszczowych w mydłach wapniowych na wydajność i skład mleka krów
(
Kowalski Z. M.
)
artykuł:
Wpływ koncentracji składników pokarmowych w mieszankach oraz systemu żywienia na wyniki tuczu świń
(
Potkanski A.
,
Frankiewicz A.
,
Urbaniak M.
,
Pospiech E.
,
Borzuta K.
,
Kasprowicz M.
)
artykuł:
Wpływ sezonu na jakość mleka towarowego produkowanego w regionie lubelskim
(
Litwinczuk A.
,
Pierog M.
,
Krol J.
)
artykuł:
Utylizacja odchodów pochodzących od lisów, jenotów, norek i królików przy udziale dżdżownicy kompostowej Eisenia fetida (Sav.)
(
Zajac J.
,
Gacek L.
,
Zon A.
,
Bielanski P.
)
artykuł:
Wpływ stanu zdrowotnego gruczołów mlekowych na jakość mleka owczego
(
Olechnowicz J.
,
Steppa R.
)
artykuł:
Wpływ preparatu probiotycznego na wskaźniki odporności i wyniki odchowu kurcząt brojlerów
(
Pietras M.
,
Skraba B.
)
artykuł:
Zawartość metali ciężkich w mięsie ryb z jezior Pojezierza Łęczycko-Włodawskiego
(
Litwinczuk A.
,
Olesiuk E.
,
Barlowska J.
,
Kedzierska M.
)
artykuł:
Baza analiz chemicznych jako istotny element tabel wartości pokarmowej pasz i właściwego bilansowania dawek pokarmowych dla zwierząt gospodarskich
(
Kosmala I.
,
Telk L.
)
artykuł:
Analiza wyników produkcyjnych, utrzymania i żywienia gęsi niosek w fermach na Podlasiu
(
Gorski J.
,
Biesiada-Drzazga B.
)
artykuł:
Określanie gatunkowości żelatyny metodą Elisa
(
Wozniak B.
)
artykuł:
Wpływ skarmiania nasion rzepaku w żywieniu pastwiskowym jagniąt na wzrost, wydajność rzeźną oraz skład mięsa
(
Piechnik S.
,
Borowiec F.
,
Furgal K.
,
Micek P.
,
Marcinski M.
)
artykuł:
Wpływ sposobu schładzania na jakość higieniczną mleka
(
Dankow R.
,
Pikul J.
,
Matylla P.
)
artykuł:
Wpływ dodatku oleju sojowego i witaminy E na jakość tłuszczu w mięsie tuczników
(
Grela E. R.
,
Kondek E.
)
artykuł:
Modyfikowanie walorów dietetycznych mięsa wołowego czynnikami żywieniowymi
(
Barowicz T.
,
Brejta W.
)
artykuł:
Masa ciała i jakość tuszek kurcząt brojlerów odchowywanych w różnych warunkach termicznych
(
Sokolowicz Z.
,
Herbut E.
,
Ruda M.
)
artykuł:
Ocena zawartości rtęci w różnych elementach anatomicznych kur w zależności od przygotowania prób do analizy
(
Niespodziewanski M.
,
Wiercinski J.
)
artykuł:
Wpływ dodatków mineralnych na zawartość miedzi w watrobie bydła wykorzystywanej do celów konsumpcyjnych
(
Kleczkowski M.
,
Klucinski W.
,
Sitarska E.
,
Sikora J.
,
Sawosz E.
,
Jurek A.
,
Dziekan P.
)
artykuł:
Czynniki warunkujące jakość mleka towarowego u rolników indywidualnych
(
Kamieniecki K.
,
Kamieniecki H.
,
Dziadko G.
)
artykuł:
Wpływ gniecionych nasion rzepaku i łoju wołowego na skład chemiczny mleka krów pierwiastek
(
Nowak W.
,
Potkanski A.
)
artykuł:
Wyniki produkcyjne gęsi rzeźnych utrzymywanych w fermach towarowych na Podlasiu
(
Biesiada-Drzazga B.
,
Gorski J.
,
Witak B.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.