Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
32
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Przegląd Hodowlany
Wydawca
-
Rocznik
1997
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
32
artykuł:
Określenie tempa resorpcji woreczka żółtkowego, rozwoju przewodu pokarmowego oraz zmiany aktywności alfa-amylazy w surowicy krwi u piskląt i młodych kurcząt brojlerów w wieku od 1 do 21 dnia życia, w zależności od systemu utrzymania
(
Wertelecki T.
,
Jamroz D.
)
artykuł:
Pozyskiwanie szczoteczkowych chromosomów z jądra oocytów gęsi
(
Andraszek K.
,
Kolodziej E.
,
Rodionov A. V.
,
Smalec E.
)
artykuł:
Wartość użytkowa gęsi biłgorajskich pokolenia F5 w okresie 3-letniego użytkowania reprodukcyjnego
(
Puchajda H.
,
Faruga A.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Obserwacje zachowania się kaczek w czasie tuczu na stłuszczone wątroby
(
Winnicki S.
,
Janiszewska A.
)
artykuł:
Zawartość Pb, Cd, Fe, Cu i Zn w mięśniach kurcząt brojlerów odchowanych w warunkach fermowych
(
Goluch Z.
,
Gardzielewska J.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
,
Stoltman W.
,
Cyran A.
)
artykuł:
Charakterystyka włókien mięśniowych m. pectoralis major kaczek typu pekin czterech rodów
(
Witkiewicz K.
)
artykuł:
Wpływ stresu termicznego na obwodowy metabolizm trójjodotyroniny (T3) i rewers-trójjodotyroniny (rT3) u niedojrzałych kur
(
Sechman A.
,
Bobek S.
,
Wronska-Fortuna D.
)
artykuł:
Koszty i opłacalność odchowu i tuczu gęsi w fermach towarowych
(
Kucka E.
,
Kaliszewicz D.
,
Juchniewicz M.
)
artykuł:
Efektywność zastosowania preparatu CID-20 do dezynfekcji brojlerni
(
Elmianowska-Wenda G.
,
Rosinski A.
,
Krupa I.
,
Klosowska D.
)
artykuł:
Poziom estradiolu i progesteronu w jajniku kurek mięsnych podczas dojrzewania płciowego
(
Mika M.
,
Rzasa J.
)
artykuł:
Wstępne obserwacje nad wpływem zróżnicowanego żywienia piskląt na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
(
Koreleski J.
,
Swiatkiewicz S.
,
Kubicz M.
)
artykuł:
Wpływ allotypów lipoprotein Lk na poziom kwasów tłuszczowych w żółtkach jaj
(
Rapacz J.
,
Janik A.
,
Kapkowska E.
)
artykuł:
Ubytki masy ciała i uszkodzenia mechaniczne indyków w czasie transportu do rzeźni
(
Gierczynski S.
,
Filus K.
,
Wojcik A.
,
Sowinska J.
)
artykuł:
Wpływ żywienia na skład tkankowy tuszki młodych gęsi rzeźnych w okresie odchowu i tuczu
(
Biesiada-Drzazga B.
,
Gorski J.
)
artykuł:
Wpływ wilgotności powietrza na koncentrację jonów ujemnych w czasie odchowu kurcząt brojlerów
(
Sosnowka E.
,
Herbut E.
,
Cholocinska A.
)
artykuł:
Wyniki inkubacji jaj strusich z zastosowaniem dwóch poziomów wilgotności względnej
(
Horbanczuk J.
,
Celeda T.
,
Zieba G.
)
artykuł:
Wpływ premiksów z firm krajowych i zagranicznych na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
(
Gorski J.
,
Majczyna S.
,
Koncerewicz A.
,
Olejnik A.
)
artykuł:
Badania nad utrzymaniem dobrostanu (welfare) przy rozbudowie stanowisk dla kur w przestrzeni budynku
(
Sobczak J.
,
Waligora T.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego żywienia niosek mięsnych w okresie "przejściowym" na wyniki produkcyjne
(
Gumulka M.
,
Kapkowska E.
,
Rapacz J.
)
artykuł:
Niektóre wskaźniki wartości rzeźnej kurcząt różnych typów użytkowych
(
Rymkiewicz J.
,
Bochno R.
)
artykuł:
Wielkość serca gęsi białoczelnej (Anser albifrons)
(
Bartyzel B.
,
Kalisinska E.
)
artykuł:
Zależność między fenotypowymi formami ovoglobulin G-4 białka jaja a masami jaj u kur
(
Brodacki A.
,
Zieba G.
,
Gryzinska M.
)
artykuł:
Wyniki produkcyjne kurcząt brojlerów żywionych mieszanką zawierającą owies nagi i dodatek enzymów
(
Pranczk C.
,
Kosieradzka I.
)
artykuł:
Częstość występowania wad mięsa typu PSE i DFD u kurcząt brojlerów różnych linii genetycznych
(
Jakubowska M.
,
Kortz J.
,
Gardzielewska J.
,
Karamucki T.
,
Natalczyk-Szymkowiak W.
)
artykuł:
Współzależność między przyżyciowymi wymiarami ciała a zawartością mięsa i tłuszczu w tuszkach kaczek w zależności od wieku ptaków
(
Brzozowski W.
)
artykuł:
Zagadnienie bólu w aspekcie intensywnej technologii produkcji drobiu
(
Pawlak M.
)
artykuł:
Wstępna ocena skuteczności enzymów paszowych w żywieniu kurcząt rzeźnych mieszanką z wysokim udziałem przegrzanej śruty rzepakowej
(
Szczurek W.
)
artykuł:
Gęś gęgawa (Anser anser) w Rezerwacie im. B. Papiego na Jeziorze Zgierzynieckim
(
Nowaczewski S.
,
Bereszynski A.
)
artykuł:
Zróżnicowane metody wybarwiania heterochromatynowych obszarów chromosomów gęsi
(
Kolodziej E.
,
Andraszek K.
,
Sacharczuk M.
,
Smalec E.
)
artykuł:
Określenie możliwości stosowania zbóż krajowych w mieszankach dla niosek produkujących jaja konsumpcyjne
(
Sliwinski B.
,
Rutkowski A.
)
artykuł:
Aktywność lizozymu w jajach kur różnych rodów
(
Bzdak S.
)
artykuł:
Wpływ okresu użytkowania na zdolność wylęgową dwóch stad rodzicielskich gęsi białej kołudzkiej
(
Kotarska M.
,
Maniak R.
,
Okrasa P.
,
Zajaczkowska A.
)
artykuł:
Wpływ krótkotrwałego obniżania temperatury na produkcyjność kurcząt brojlerów
(
Sosnowka E.
,
Herbut E.
,
Pietras M.
)
artykuł:
Wpływ systemu pojenia na zużycie wody i produkcyjność kurcząt brojlerów
(
Cholocinska A.
,
Krawczyk J.
,
Herbut E.
)
artykuł:
Charakterystyka rytmu nieśności indyczek białych szerokopierśnych Big-5
(
Pudyszak K.
,
Puchajda H.
,
Mroz E.
)
artykuł:
Porównanie wskaźników płodności trzech rodzicielskich stad gęsi landes i białej kołudzkiej (WD1 x WD1 i WD3 x WD1)
(
Maniak R.
,
Bosakowska J.
,
Kotarska M.
)
artykuł:
Identyfikacja obszarów jąderkotwórczych na mitotycznych chromosomach gęsi
(
Andraszek K.
,
Kolodziej E.
,
Smalec E.
)
artykuł:
Wpływ zastąpienia fosforanu paszowego fitazą na skład mineralny osocza krwi kurcząt brojlerów
(
Kopec A.
,
Pisarski R. K.
)
artykuł:
Wpływ dodatku witaminy C do paszy na wskaźniki produkcyjne i hematologiczne kur nieśnych
(
Kontecka H.
,
Witkiewicz K.
,
Sobczak J.
)
artykuł:
Przydatność pomiarów grubości mięśni piersiowych do oceny umięśnienia indyków
(
Wawro K.
,
Salej T.
)
artykuł:
Porównanie cech użytkowych przepiórek japońskich o różnym pochodzeniu
(
Pudyszak K.
)
artykuł:
Alternatywna metoda in vitro badania procesów fermentacyjnych u brojlerów
(
Barteczko J.
)
artykuł:
Zdolność reprodukcyjna kaczek innego typu niż pekin w pierwszym i drugim okresie użytkowania
(
Ksiazkiewicz J.
)
artykuł:
Systemy kontroli jakości
(
Boguslawski A.
,
Kijowski J.
)
artykuł:
Morfometria mózgowioczaszki wybranych gatunków blaszkodziobych (Anseriformes)
(
Szczepanczyk E.
,
Pierko M.
)
artykuł:
Analiza wyników wylęgowości i jakości jednodniowych indycząt w zależności od wieku indyczek
(
Mroz E.
,
Pudyszak K.
)
artykuł:
Wpływ wieku i płci na kształtowanie się umięśnienia kaczek
(
Wawro K.
,
Jaskolowski M.
)
artykuł:
Owies nagi jako składnik mieszanki dla brojlerów różniących się pochodzeniem
(
Fakroun M.
)
artykuł:
Jakość nasienia indorów typu ciężkiego w końcowym okresie reprodukcji
(
Faruga A.
,
Kozlowski K.
,
Pudyszak K.
,
Glogowski J.
,
Puchajda H.
)
artykuł:
Produkcyjno-ekonomiczne wyniki tuczu gęsi żywionych paszami z różnymi premiksami
(
Duszynska A.
,
Rosinski A.
)
artykuł:
Wstępne obserwacje nad wpływem dostępu do kąpielisk na wyniki rozrodu gęsi
(
Bielinska H.
,
Herbut E.
,
Rosinski A.
)
artykuł:
Wpływ parametrów procesu sorpcji lizozymu z białka jaja kurzego techniką jonowymienną na wielkość odzyskanej aktywności
(
Lesnierowski G.
,
Kijowski J.
,
Socha K.
)
artykuł:
Występowanie zmian histopatologicznych w m. pectoralis superficialis kaczek rodowych i grupy syntetycznej w typie pekin
(
Brodecki J.
,
Klosowska D.
,
Elmianowska-Wenda G.
,
Bernacki Z.
)
artykuł:
Poziom histaminy w odcinkach jajowodu rosnących kurcząt
(
Hrabia A.
,
Paczoska-Eliasiewiz H.
,
Rzasa J.
)
artykuł:
Wpływ norizyny na jakość jaj kur
(
Galecki W.
)
artykuł:
Wpływ różnej zawartości koncentratu tłuszczowo-białkowego w mieszankach paszowych na cechy jaj kurzych
(
Kokoszynski D.
,
Korytkowska H.
,
Lakota P.
)
artykuł:
Wiek stada a wylęgowość przepiórki japońskiej (Coturnix C. Japonica)
(
Danczak A.
,
Tarasewicz Z.
,
Szczerbinska D.
,
Ligocki M.
)
artykuł:
Wpływ rodzaju białka paszy na zawartość cholesterolu w żółtkach jaj kurzych
(
Szymczyk B.
,
Hanczakowski P.
,
Kuchta M.
,
Zegarek Z.
)
artykuł:
Współzależności między masą tłuszczu z różnych części ciała u kaczek, gęsi, kurcząt i indyków
(
Wilkiewicz-Wawro E.
)
artykuł:
Wpływ tamoxifenu (ICI 46,474) na poziom histaminy w jajowodzie kury domowej
(
Paczoska-Eliasiewicz H.
)
artykuł:
Wzrost masy ciała i wymiarów zoometrycznych u samic kaczek mięsnych w okresie wychowu do 12 tygodnia
(
Witak B.
,
Pietkiewicz-Swiderska M.
,
Gorski J.
)
artykuł:
Zawartość kolagenu w mięśniach piersiowych i udowych u 6-tygodniowych kurcząt brojlerów pochodzących z czterech różnych linii genetycznych
(
Stoltman W.
)
artykuł:
Porównanie cech sensorycznych mięsa gotowanego kurcząt brojlerów linii Arbor Acres, Starbro i Petra
(
Jakubowska M.
,
Gardzielewska J.
,
Kortz J.
,
Karamucki T.
)
artykuł:
Morfometria żołądków gęsi zbożowej - Anser fabalis
(
Kalisinska E.
,
Jackowski A.
,
Bartyzel B.
)
artykuł:
Ocena zależności między genotypami białek surowicy krwi i jaja a cechami użytkowymi kur nieśnych
(
Szwaczkowski T.
,
Brodacki A.
,
Szydlowski M.
)
artykuł:
Występowanie zmian histopatologicznych w m. pectoralis superficialis kur leghorn i plymouth rock
(
Hejnowska M.
,
Klosowska D.
,
Bernacki Z.
)
artykuł:
Efektywność odchowu mieszańców kaczora piżmowego z kaczką w typie pekin
(
Osip T.
,
Pokorny P.
,
Ryszczyk M.
)
artykuł:
Korelacje genetyczne, środowiskowe i fenotypowe w kilku pokoleniach kur nieśnych
(
Poltowicz K.
,
Cywa-Benko K.
,
Krawczyk J.
,
Cholocinska A.
)
artykuł:
Częstość kryć u ras zielononóżka kuropatwiana i polbar podczas pierwszych godzin od połączenia samców z samicami
(
Niespodziewanski M.
,
Palyszka M.
)
artykuł:
Wpływ mieszanek treściwych (sypkich, ekspandowanych lub ekspandowanych i granulowanych) z udziałem enzymów lub bez na wyniki odchowu kurcząt brojlerów
(
Gorski J.
,
Majczyna S.
,
Koncerewicz A.
,
Olejnik A.
)
artykuł:
Wpływ stosowania rzepaku w paszy dla kur nieśnych na zawartość kwasów tłuszczowych w żółtku jaj
(
Riedel J.
,
Lenartowicz A.
)
artykuł:
Ocena wartości pokarmowej produktów ubocznych ubojni drobiu w żywieniu kurcząt
(
Boberski D.
,
Rutkowski A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.