Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2011
Tom
44
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Walidacja procedury oznaczania białka w mleku pełnym lub częściowo odtłuszczonym metodą FTIR (detekcja w zakresie podczerwieni z wykorzystaniem analizy Fouriera)
(
Florkiewicz A.
)
artykuł:
Ocena zawartości wybranych składników mineralnych w całodziennych racjach pokarmowych kobiet o prawidłowej masie ciała oraz z nadwagą i otyłością
(
Stefanska E.
,
Ostrowska L.
,
Kardasz M.
,
Koziol M.
)
artykuł:
Badanie składników odżywczych Trzęsaka morszczynowatego – Tremella fuciformis
(
Karmanska A.
,
Olejnik K.
,
Wedzisz A.
)
artykuł:
Badanie właściwości przeciwutleniających dimeru 1,8-ethoxyquinu
(
Skolimowska U.
,
Skolimowski J.
,
Wedzisz A.
)
artykuł:
Ocena zawartości chromu i niklu w wybranych produktach zbożowych
(
Kot A.
,
Zareba S.
,
Wyszogrodzka-Koma L.
)
artykuł:
Antybiotykooporność bakterii kwasu mlekowego
(
Rodak E.
)
artykuł:
Zawartość olejku eterycznego w surowcach przyprawowych wykorzystywanych w kulinariach
(
Kozlowska–Lewecka M.
,
Borowiecka J.
)
artykuł:
Wpływ procesów przetwórczych na zawartość polifenoli w piwach
(
Pieszko C.
,
Kurek T.
)
artykuł:
Wpływ inhibitorów peptydaz nasion roślin spożywanych przez człowieka na aktywację prokarboksypeptydaz i aktywność karboksypeptydaz trzustkowych
(
Siergiejuk M.
,
Bankowska-Luksza A.
,
Worowska A.
,
Gacko M.
)
artykuł:
Wpływ podawania związków selenu o różnej strukturze na parametry oksydacyjne krwi szczurów
(
Musik I.
,
Donica H.
,
Kielczykowska M.
,
Hordyjewska A.
,
Pasternak K.
)
artykuł:
Charakterystyka mieszaniny tłuszczu gęsiego z olejem rzepakowym (2:3 M/M) przed i po przeestryfikowaniu w obecności preparatu lipozyme
(
Kostecka M.
,
Kowalski B.
)
artykuł:
Oznaczanie sulfonamidów w miodzie metodą chromatografii cieczowej z detekcją fuorescencyjną
(
Doroszkiewicz-Fiedoruk J.
,
Rodziewicz L.
)
artykuł:
Ocena skuteczności zaleceń dietetycznych u otyłych pacjentów po przeszczepie nerki zagrożonych chorobami układu sercowo-naczyniowego
(
Regulska-Ilow B.
,
Jezior D.
,
Ilow R.
,
Bieda A.
,
Krajewska M.
,
Klinger M.
)
artykuł:
Alternatywne probiotyczne napoje warzywne i owocowe
(
Zareba D.
,
Ziarno M.
)
artykuł:
Pierwiastki szkodliwe dla zdrowia w grzybach jadalnych w Polsce
(
Wojciechowska-Mazurek M.
,
Mania M.
,
Starska K.
,
Rebeniak M.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Ocena zawartości witamin w całodziennych racjach pokarmowych pacjentów hemodializowanych z prawidłową masą ciała, z nadwagą i otyłością
(
Kardasz M.
,
Ostrowska L.
,
Stefanska E.
)
artykuł:
Analiza jakościowa i ilościowa żółcieni pomarańczowej i czerwieni koszenilowej w galaretkach dostępnych na rynku
(
Sykula-Zajac A.
,
Kedra A.
,
Lodyga-Chruscinska E.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.