PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 09 | 3 |
Tytuł artykułu

Zmiany strukturalne w przetwórstwie produktów roślinnych w krajach UE

Autorzy
Warianty tytułu
EN
Structural changes in the plant products processing in the EU countries
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Celem opracowania było przedstawienie przemian w strukturze, funkcjonowaniu i wynikach ekono­micznych przetwórstwa produktów roślinnych w Polsce na tle UE. Badaniem objęto branże przetwórstwa spo­żywczego, które zajmują się przerobem produktów roślinnych. Analizie poddano zmiany liczby przedsiębiorstw, zatrudnienia, wartości dodanej. Rozważania te kończy analiza sprawności funkcjonowania poszczególnych branż przemysłu spożywczego w UE.
EN
The paper discusses changes in the structure and operation of plant processing in Poland and in EU countries. The analysis focuses on changes in the number of enterprises, employment and added value. Analysis of efficiency of the individual lines was also included.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
09
Numer
3
Opis fizyczny
s.66-73,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Katedra Polityki Agrarnej i Marketingu, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, ul.Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa
Bibliografia
  • Leszczyński Z., Skowronek-Mielczarek A. 2000: Analiza ekonomiczno-finansowa firmy. Wyd. Difin, Warszawa.[http://epp.eurostat.ec.europa.eu].
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.dl-catalog-342c3b88-5bf3-4b10-bd61-589eb24b4ddb
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.