Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego
Rocznik
2011
Tom
21
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Zobowiązania podatkowe i ich konsekwencje prawne i finansowe
(
Kotowska E.
)
artykuł:
Znaczenie drobnotowarowych gospodarstw rolnych; jak je skutecznie wspierać?
(
Gruchelski M.
,
Niemczyk J.
)
artykuł:
Kancerogeny chemiczne w żywności. Część I
(
Majewska E.
,
Kozlowska M.
,
Lobacz M.
)
artykuł:
Wpływ zawartości wody na intensywność reakcji nieenzymatycznego brązowienia
(
Cieslak B.
,
Biller E.
)
artykuł:
Wpływ wieku konsumentów z województwa podkarpackiego na ich preferencje w stosunku do produktów mięsnych
(
Rudy M.
,
Stanislawczyk R.
,
Glodek E.
)
artykuł:
Kształtowanie wizerunku przedsiębiorstwa społecznie odpowiedzialnego
(
Johann M.
)
artykuł:
Metoda radiacyjna w utrwalaniu żywności. Część II
(
Jedrzejczyk H.
,
Hoffmann M.
,
Swietochowska E.
)
artykuł:
Porównanie jakości sensorycznej marchwi przygotowanej technologią sous vide (pod próżnią) oraz konwencjonalnie
(
Tomaszewska M.
,
Zalewska M.
,
Gomulska I.
)
artykuł:
Trajektorie rozwoju regionów rolniczych
(
Boguski J.
)
artykuł:
Wpływ białka i glicerolu na kinetykę adsorpcji pary wodnej przez powłoki sojowe
(
Galus S.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Szacowanie wielkości emisji CH4 z produkcji zwierząt gospodarskich w Polsce z wykorzystaniem sieci neuronowej
(
Kolasa-Wiecek A.
)
artykuł:
Wykorzystanie komputerowych systemów wizyjnych w technologii żywności. Część I
(
Dasiewicz K.
,
Chmiel M.
)
artykuł:
Innowacje w firmach handlowych
(
Bialon L.
,
Werner E.
)
artykuł:
Właściwości biologiczne A-laktoalbuminy
(
Siemianowski K.
,
Szpendowski J.
)
artykuł:
Suszenie rozpyłowe miodu pszczelego z maltodekstryną
(
Samborska K.
,
Choromanska A.
,
Witrowa-Rajchert D.
,
Bakier S.
)
artykuł:
Polifenole – źródło naturalnych przeciwutleniaczy
(
Sadowska A.
,
Swiderski F.
,
Kromolowska R.
)
artykuł:
U źródeł teorii i praktyki finansów publicznych
(
Goryszewski R.
)
artykuł:
Odpowiedzialność przewoźnika z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy przewozu w świetle ustawy – prawo przewozowe
(
Czuryk M.
)
artykuł:
Badanie stanu wody w wybranych kaszach z wykorzystaniem metody opartej na izotermach sorpcji
(
Palacha Z.
,
Chojnowska M.
)
artykuł:
Aktywność wody w otrębach i śrutach zbożowych
(
Dec D.
)
artykuł:
Charakterystyka związków nieenzymatycznego brązowienia otrzymywanych w reakcji lizyny z rybozą, zachodzących podczas obróbki termicznej żywności
(
Biller E.
,
Cieslak B.
)
artykuł:
Wpływ czasu i warunków przechowywania na energochłonność procesu krajania marchwi
(
Kowalik K.
,
Sykut B.
,
Kwiatkowski K.
,
Komsta H.
)
artykuł:
Wpływ wybranych czynników środowiskowych na częstość stosowania suplementów diety przez osoby w wieku 14-25 lat
(
Janus P.
,
Regula J.
)
artykuł:
Model trójwymiarowy przepływu w kadzi wirowej
(
Jakubowski M.
)
artykuł:
Naturalne substancje o działaniu antykancerogennym w żywności
(
Kromolowska R.
,
Wolosiak R.
,
Sadowska A.
)
artykuł:
Pakowanie mięsa w warunkach zmodyfikowanej atmosfery i próżni
(
Swiderski F.
,
Sadowska A.
)
artykuł:
Badania próżniowego suszenia kości ryb w procesie produkcji mineralnych dodatków do żywności
(
Fatychov J. A.
,
Kopec A.
,
Dutkiewicz D.
)
artykuł:
Perspektywy wdrażania empowermentu w organizacjach. Część i – aspekt teoretyczny
(
Kulakowska A.
,
Piatkowski Z.
,
Mazur P.
,
Pawlowski M.
)
artykuł:
Wykorzystanie biokatalizatorów w procesie przeestryfikowania enzymatycznego
(
Kowalska M.
,
Zbikowska A.
)
artykuł:
Zmiany wybranych wskaźników fizyko-chemicznych w rybnych marynatach zimnych o przedłużonym okresie przydatności do spożycia
(
Pawlikowski B.
,
Szulecka O.
)
artykuł:
Metoda matematycznego modelowania kształtu bryły ziarna pszenicy za pomocą parametrycznej krzywej przestrzennej i czterowęzłowej siatki
(
Mieszkalski L.
)
artykuł:
Zarządzanie przedsiębiorstwem XXI wieku
(
Werpachowski W.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.