Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
2011
|
79
|
05
|
Tytuł artykułu
Właściwości odżywcze tłuszczu mleka
Autorzy
Matwijczuk A.
,
Wojcik M.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
mleko
tluszcz mlekowy
wartosc odzywcza
kwasy tluszczowe
frakcje tluszczowe
witaminy rozpuszczalne w tluszczach
witamina A
witamina D
witamina E
witamina K
sklad kwasow tluszczowych
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
Rocznik
2011
Tom
79
Numer
05
Opis fizyczny
s.6-9,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Matwijczuk A.
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin
autor
Wojcik M.
Bibliografia
1. Banaszkiewicz T, 2001 - Przegl. Hod. 69, 23-27.
2. Barłowska J., Litwińczuk Z., 2009 - Medycyna Wet. 65, 171-174.
3. Barłowska J., Litwińczuk Z., Król J., Topyła B., 2006 - Pol. J. Food Nutr. Sci. 15/56, SI 1, 17-21.
4. Barłowska J., Litwińczuk Z., Topyła B., 2005 - Medycyna Wet. 61,937-939.
5. Barłowska J., Litwińczuk Z., Topyła B., Król J., 2005 - Rocz. Nauk. PTZ 1, 163-170.
6. Bartnikowska E., Obiedziński M.W., Grześkiewicz S., 2003 - Przegl. Mlecz. 4, 86-91.
7. Grega T., Sady M., Kraszewski J., 2000 - Rocz. Nauk. Zoot. 27, 331-339.
8. Litwińczuk A., Litwińczuk Z., Barłowska J., Florek M., 2004 - Surowce zwierzęce ocena i wykorzystanie. PWRiL, Warszawa.
9. Litwińczuk Z., Szulc T., 2005 - Hodowla i użytkowanie bydła. PWRiL, Warszawa.
10. Marciniak-Łukasiak K., Krygier K., 2004 - Przemysł Spożywczy 12, 32-36.
11. Nałęcz- Tarwacka., Grodzki H., 2003- Biul. Nauk. 22, 219-224.
12. Parodi P.W., 2004 - Austral. Dairy Techn. 59, 3-59.
13. Pietrzak M., Sznajer P., 2006 - Roczniki Nauk Rolniczych 1, 92-101.
14. Piperowa S.L., Teter B.B., Bruckental I., Sampugna J., Mills S.E., Yurawecz M.P., Fritsche J., Ken K.U., Erdman R.A., 2000 - J. Nutrition 10 (130), 2568-2574.
15. Pisulewski P. M., 2000 - Przemysł Spożywczy 10, 6-8.
16. Przybojewska B., Rafalski H., 2003 - Przegl. Mlecz. 4, 148- -151.
17. Przybojewska B., Rafalski H., 2003 - Przegl. Mlecz. 5, 173-175.
18. Przybojewska B., Rafalski H., 2003 - Przegl. Mlecz. 8, 286-289.
19. Przybojewska B., Rafalski H., 2003- Przegl. Mlecz. 9, 343-346.
20. Przybojewska B., Rafalski H., 2004 - Przegl. Mlecz. 1, 30-34.
21. Reklewska B., Bernatowicz E., 2002 - Przegl. Hod. 11, 1-5.
22. Reklewska B., Bernatowicz E., 2003 - Zesz. Nauk. Przegl. Hod. 71, 47-63.
23. White S.L., Bertrand J.A., Wade M.R., Washburn S.P., Greek J.T., Jenkins T.C., 2001 - J. Dairy Sci. 84, 2295- -2301.
24. Żeglarska Z., 2005 - Przegl. Mlecz. 6, 4-6.
25. Żeglarska Z., 1998 - Przegl. Mlecz. 10, 369-371.
26. Żelazna K., Popielarska A., 2003 - Przemysł Spożywczy 10, 26-31.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.dl-catalog-326e1f87-3055-43a1-acbd-2edc9b1527a9
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.