PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 08 | 2 |

Tytuł artykułu

Produkcja żywności pochodzenia roślinnego w Polsce na tle UE (sektor zbożowy, olejarski i cukrowniczy)

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Production of vegetable food in Poland against european union (cereal, oil and sugar sector)

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Artykuł porównuje produkcję żywności pochodzenia roślinnego w Polsce oraz Unii Europejskiej. Przedstawia strukturę oraz poziom produkcji trzech głównych działów gospodarki żywnościowej, tj. sektora zbożowego, olejarskiego oraz cukrowniczego.
EN
The article compares production of vegetable food among Poland and the European Union. It presents structure and level of production in three main branches of nutritive economy: grain, oil and sugar sector.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

08

Numer

2

Opis fizyczny

s.81-85,tab.,wykr.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, ul.Świętokrzyska 20, 00-002 Warszawa

Bibliografia

  • Chudoba Ł. 2006: Rynek cukru na początku sezonu 2005/06. Biuletyn Informacyjny ARR, nr 1.
  • Dane: EUROSAT, FAO, COCERAL, Oil World, GUS.
  • Łopaciuk W. 2005: Raport o stanie i perspektywach rozwoju sektora zbożowo-paszowego w Polsce. IERiGŻ - PIB.
  • Praca zbiorowa pod redakcją Seremak-Bulge J., Rowińskiego J. 2005: Podstawowe rynki rolne w pierwszym roku po integracji Polski z Unią Europejską. IERiGŻ - PIB.
  • Rosiak E. 2005: Rok po akcesji - rynek rzepaku. Biuletyn Informacyjny ARR, nr 11.
  • Szajner P. 2005: Raport o stanie i perspektywach rozwoju branży cukrowniczej w Polsce. IERiGŻ -PIB.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.dl-catalog-223317ed-b807-4d6a-a936-1e01eb0af430
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.