Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
553
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
553
artykuł:
Próby podwyższenia stabilności oksydatywnej olejów tłoczonych na zimno przy użyciu wybranych oleożywic przypraw
(
Wroniak M.
,
Marcinkowska M.
,
Ratusz K.
)
artykuł:
Ocena barwy skorupy i żółtka jaj wybranych rodów kur nieśnych
(
Szablewski T.
,
Kaczmarek A.
,
Cegielska-Radziejewska R.
,
Kijowski J.
)
artykuł:
Wpływ znakowania wartością energetyczną i odżywczą na wybór dań w gastronomii systemowej
(
Czarniecka-Skubina E.
,
Koper A.
,
Jakubowska M.
,
Krysiak K.
,
Laskowska M.
,
Losiewicz N.
,
Skowyrska A.
)
artykuł:
Przewidywanie wybranych właściwości fizycznych mieszanin sproszkowanych produktów żywnościowych
(
Szulc K.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Ocena wpływu stopnia substytucji tłuszczu inuliną na wybrane wyróżniki jakości modelowych konserw mięsnych
(
Florowski T.
,
Adamczak L.
,
Zakład Technologii Mięsa, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, ul.Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
)
artykuł:
Wpływ parametrów suszenia jabłek na zdolność przeciwutleniającą i zawartość polifenoli
(
Fabisiak A.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Wpływ dodatku substancji ochronnych na przebieg procesu zamrażania soków owocowych i warzywnych
(
Kaminska A.
,
Olejnik B. H.
)
artykuł:
Porównanie właściwości przeciwdrobnoustrojowych ekstraktów z czosnku niedźwiedziego (Allium ursinum)
(
Synowiec A.
,
Gniewosz M.
,
Zieja I.
,
Baczek K.
,
Przybyl J.
)
artykuł:
Próba wykorzystania metody emisji akustycznej do badania ziarna pszenicy ozimej z różnych systemów produkcji roślinnej
(
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
,
Cacak-Pietrzak G.
)
artykuł:
Plonowanie oraz cechy jakościowe ziarna nowych odmian pszenicy jarej w zależności od poziomu nawożenia azotem
(
Cacak-Pietrzak G.
,
Sulek A.
,
Gondek E.
,
Sulek A.
)
artykuł:
Wpływ immobilizacji na aktywność katalityczną drożdży
(
Zaborniak P.
,
Krzyczkowska J.
,
Stolarzewicz I.
,
Bialecka-Florjanczyk E.
)
artykuł:
Wpływ gotowania i mrożenia nasion soczewicy (Lens culinaris) na wartość odżywczą i zawartość związków biologicznie aktywnych
(
Piecyk M.
,
Lodyga M.
,
Worobiej E.
)
artykuł:
Stopień zrozumienia przez konsumentów znakowania żywności na przykładzie gastronomii systemowej
(
Czarniecka-Skubina E.
,
Jakubowska M.
,
Koper A.
,
Krysiak K.
,
Laskowska M.
,
Losiewicz N.
,
Skowyrska A.
)
artykuł:
Wpływ procesu prażenia ziarna gryki na zmiany zawartości białka i składu aminokwasowego
(
Dziedzic K.
,
Gorecka D.
,
Kurzawska A.
)
artykuł:
Przeciwbakteryjne właściwości filmów pullulanowych z dodatkiem ekstraktów z wiązówki błotnej (Filipendula ulmaria)
(
Krasniewska K.
,
Gniewosz M.
,
Baczek K.
)
artykuł:
Wpływ składu biopreparatów na przebieg suszenia fluidyzacyjnego bakterii fermentacji mlekowej
(
Miecznikowski A.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Właściwości mechaniczne ziarna pszenicy w masie
(
Jakubczyk E.
,
Gondek E.
)
artykuł:
Ocena jakości żywieniowej tłuszczu czipsów ziemniaczanych
(
Ratusz K.
,
Wirkowska M.
)
artykuł:
Emisja akustyczna masy ziarna o zróżnicowanej aktywności wody
(
Gondek E.
,
Jakubczyk E.
,
Cacak-Pietrzak G.
)
artykuł:
Wpływ składnika białkowego na wybrane właściwości fizyczne suszonych rozpyłowo emulsji oleju rzepakowego
(
Domian E.
,
Oreziak S.
)
artykuł:
Antybakteryjne działanie modyfikowanego lizozymu w stosunku do bakterii Pseudomonas fluorescens
(
Cegielska-Radziejewska R.
,
Lesnierowski G.
,
Szablewski T.
,
Kijowski J.
)
artykuł:
Przemiany fazowe składników odżywek w proszku dla niemowląt
(
Ostrowska-Ligeza E.
,
Szulc K.
,
Lenart A.
)
artykuł:
Selektywne działanie drożdży piekarskich w reakcji hydrolizy estrów
(
Majewska E.
,
Bialecka-Florjanczyk E.
,
Lobacz M.
)
artykuł:
Wybrane właściwości fizyczne liofilizowanych galaretek truskawkowych
(
Ciurzynska A.
,
Lenart A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.