PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2010 | 06 | 2 |

Tytuł artykułu

Przydatność technologiczna mleka trzech ras krów żywionych systemem TMR

Warianty tytułu

EN
Technological suitability of milk from three breeds of cows fed with TMR system

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
EN

Wydawca

-

Rocznik

Tom

06

Numer

2

Opis fizyczny

s.97-106,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Towaroznawstwa i Przetwórstwa Surowców Zwierzęcych, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, ul.Akademicka 13, 20-950 Lublin
autor
autor

Bibliografia

  • 1.ANDREW S.M., 2000 - Effect of fat and protein content of milk from individual cows on the specificity rates of antibiotic residue screening tests. Journal of Dairy Science 83, 2992-2997.
  • 2.AULDIST M.J., JOHNSTON K.A., WHITE N.J., FITZSIMONS W.P., 2004 - A comparison of the composition, coagulation characteristics and cheesemaking capacity of milk from Friesian and Jersey dairy cows. Journal of Dairy Research 71, 51-57.
  • 3.AULDIST M.J., MULLINS C., O'BRIEN B, O'KENNEDY B.T., GUINEE T„ 2002 - Effect of cow breed on milk coagulation properties. Milchwissenschaft 57, 140-143.
  • 4.BARŁOWSKA J., 2007 - Wartość odżywcza i przydatność technologiczna mleka krów 7 ras użytkowanych w Polsce. Rozprawy Naukowe Akademii Rolniczej w Lublinie, zeszyt 321. Wydawnictwo AR Lublin.
  • 5.BARŁOWSKA J., LITWIŃCZUK Z., KRÓL J„ TOPYŁA B„ 2006 - Technological usefulness of milk of cows of six breeds maintained in Poland relative to a lactation phase. Polish Journal of Food and Nutrition Science, vol. 15/56, 17-21.
  • 6.BLECK G.T., WHEELER M.B., HANSEN L.B., CHESTER-JONES H„ MILLER D.J., 2009 - Lactose Synthase Components in Milk: Concentrations of a-Lactalbumin and pi,4-Galac-tosyltransferase in Milk of Cows from Several breeds at Various Stages of Lactation. Reproduction in Domestic Animals 44, 241-247.
  • 7.BOLAND M., 2003 - Influences on Raw milk quality. Dairy Processing. Impoving Quality. C.H.I.P.S, Weimar, USA, 42-67.
  • 8.CERBULIS J., FARRELL H.M., 1975 - Composition of the Milks of Dairy Cattle. II. Ash, Calcium, Magnesium, and Phosphorus. Journal of Dairy Science, vol. 59, no. 4, 589-593.
  • 9.CZERNIEWICZ M„ KIELCZOWSKA K., KRUK A., 2006 - Comparison of some physico-chemical properties of milk from Holstein-Friesian and Jersey cows. Polish Journal of Food and Nutrition Science, 15/56, 61-64.
  • 10.DAVIS S R., FARR V.C., KNOWLES S.O., LEE J., KOLVER E.S., AULDIST M.J., 2001 -Sources of variation in milk calcium content. Australian Journal of Dairy Technology 56, 156.
  • 11.DILLON P., BUCKLEY F„ CONNOR P.O., HEGARTY D„ RATH M„ 2003 - A comparison of different dairy cow breeds on a seasonal grass-based system of milk production. 1. Milk production, live weight, body condition score and DM intake. Livestock Production Science 83, 21-33.
  • 12.FELEŃCZAK A., GIL Z., ORMIAN M„ 2000 - Kappa-kazeina jako wskaźnik przydatności technologicznej mleka. Roczniki Naukowe Zootechniki, Suplement, z. 8, 9-13.
  • 13.GAUCHERON F., 2005 - The minerals of milk. Reproduction Nutrition Development 45, 473-483.
  • 14.GOŁĘBIEWSKI M., BRZOZOWSKI P., 2008 - Comparison of dairy performance of Montbeliarde and Black-and-White cows housed in the same environmental conditions. Annals of Animal Science, vol. 8, No. 1, 3-11.
  • 15.IKONEN T„ MORRI A., TYRISEVA A. M., RUOTTINEN O., OJALA M„ 2004 - Genetic and phenotypic correlations between milk coagulation properties, milk production traits, somatic cell count, casein content and pH of milk. Journal of Dairy Science 87, 458-467.
  • 16.Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, 2009 - Rynek mleka, stan i perspektywy. Analizy rynkowe.
  • 17.JURCZAK M.E., 1999 - Mleko. Produkcja, badania, przerób. Wyd. SGGW Warszawa.
  • 18.KIEŁCZEWSKA K., CZERN1EWICZ M., KUK A., 2008 - A comparative analysis of the technological usability of milk of Jersey and Holstein-Friesian cows. Polish Journal of Natural Science, vol. 23(1), 91-98.
  • 19.KRUK A., KISZĄ J., PALICH P., 1979 - Porównanie i ocena metod określania stabilności termicznej mleka. Zeszyty Naukowe ART w Olsztynie, Technologia Żywności 15, 25-34.
  • 20.Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka, 2010 - Ocena i hodowla bydła mlecznego. Dane za rok 2009, Warszawa.
  • 21.POMIES D„ MARTIN B„ CHILLIARD Y., PRADEL P., REMOND B„ 2007 - Once-a-day milking of Holstein and Montbeliarde cows for 7 weeks in mid-lactation. Animal 1,10, 1497-1505.
  • 22.RATTAY W., JELEN P., 1996 - Thermal stability of milk with protein content standardized by the addition of ultrafiltration permeates. International Dairy Journal 6, 157-170.
  • 23.SINGH H., FOX P.F., 1985 - Heat stability of milk: pH-dependent dissociation of micellar K-casein on heating milk at ultra high temperature. Journal of Dairy Research 52, 529-538.
  • 24.SINGH H., FOX P.F., 1986 - Heat stability of milk: further studies on the pH-dependent dissociation of micellar K-casein. Journal of Dairy Science 53, 237-248.
  • 25.VAN HULZEN K.J.E., SPRONG R.C., VAN DER MER R„ VAN ARENDONK J.A.M., 2009 - Genetic and nongenetic variation in concentration of selenium, calcium, potassium, zinc, magnesium, and phosphorus in milk of Dutch Holstein-Friesian cows. Journal of Dairy Science 92, 5754-5759.
  • 26.ZIAJKA S. (red.), 1997 - Mleczarstwo - wybrane zagadnienia. Cz. 1 i 2. Wyd. ART Olsztyn.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.dl-catalog-1fb5998a-edce-4ea4-9f66-d2734b55830e
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.