Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
13
Czasopismo
Biuletyn Naukowy. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Wydawca
-
Rocznik
2001
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
13
artykuł:
Immunomodulacyjne oddzialywanie zywnosci
(
Jedrychowski L.
), s. 9-18
artykuł:
Raport o stanie sanitarnym wojewodztwa warminsko-mazurskiego w zakresie zywnosci, zywienia i przedmiotow uzytku
(
Tysnicka B.
), s. 19-25
artykuł:
Wystepowanie ochratoksyny A w paszach oraz w surowicy krwi wieprzowej
(
Waskiewicz A.
,
Grabarkiewicz-Szczesna J.
,
Kotowski K.
,
Kostecki M.
,
Golinski P.
), s. 27-31
artykuł:
Escherichia coli 0157 - nowe zagrozenie odzywnosciowe
(
Uradzinski J.
), s. 33-41
artykuł:
Potencjal antyoksydacyjny wybranych flawonoidow w ukladzie modelowym
(
Czeczot H.
,
Podsiad M.
), s. 43-48
artykuł:
Przezywalnosc paleczek Salmonella enteritidis Gartner w mrozonych surowcach rybnych
(
Zmyslowska I.
,
Golas I.
), s. 49-52
artykuł:
Mikrobiologiczna ocena wybranych przypraw
(
Warminska-Radyko I.
,
Laniewska-Moroz L.
), s. 53-56
artykuł:
Utrwalanie probiotycznych szczepow z rodzaju Bifidobacterium metoda suszenia rozpylowego
(
Klebukowska L.
,
Kornacki K.
,
Depta A.
,
Sienkiewicz J.
,
Szczepanski S.
), s. 57-60
artykuł:
Przezywalnosc bakterii kefirowych w niskich wartosciach pH i w obecnosci zolci
(
Usajewicz I.
,
Herman J.
,
Nalepa B.
), s. 61-64
artykuł:
Wystepowanie toksyn fuzaryjnych w ziarnie owsa w Polsce w latach 1997-1998
(
Basinski T.
,
Perkowski J.
), s. 65-70
artykuł:
Wystepowanie toksyn fuzaryjnych w pszenicach konsumpcyjnych
(
Tomczak M.
,
Kostecki M.
,
Wisniewska H.
,
Chelkowski J.
,
Golinski P.
), s. 71-75
artykuł:
Bioakumulacja polichlorowanych bifenyli w tkance miesnej ryb oraz tluszczu okolonerkowym saren i ocena ryzyka
(
Zasadowski A.
,
Wyszynska A.
,
Guziur J.
), s. 77-82
artykuł:
Charakterystyka serkow smietankowych na podstawie wskaznika jakosci zywieniowej
(
Klobukowskai J.
,
Surazynski A.
,
Wisniewska-Pantak D.
,
Ciborska J.
,
Nowak H.
,
Garczewska A.
), s. 83-88
artykuł:
Charakterystyka immunometryczna aktywnych frakcji koagulujacych wyizolowanych z preparatu enzymatycznego HABO
(
Wroblewska B.
,
Jedrychowski L.
), s. 89-94
artykuł:
Zastosowanie metod immunometrycznych w analizie wybranych enzymow koagulacyjnych
(
Wroblewska B.
,
Jedrychowski L.
), s. 95-99
artykuł:
Zawartosc chlorowanych weglowodorow w organizmie pszczol, miodzie i pierzdze
(
Romaniuk K.
,
Spodniewska A.
,
Romaniuk B.
), s. 103-106
artykuł:
Zrodla zagrozen jakosci produktow pszczelich
(
Grabowski P.
,
Bartkowski J.
), s. 107-111
artykuł:
Obrobka cieplna a jakosc pieczeni wolowych w aspekcie energetycznym
(
Tkacz K.
,
Borowski J.
,
Budny J.
), s. 113-120
artykuł:
Wartosc rzezna i jakosc miesa z tusz jalowek zaliczonych do roznych klas uformowania w systemie EUROP
(
Wajda S.
,
Okruszek A.
,
Daszkiewicz T.
), s. 121-126
artykuł:
Fundusze przedakcesyjne Unii Europejskiej szansa rozwoju polskiego rolnictwa
(
Kondratowicz J.
,
Rytwinska K.
), s. 127-131
artykuł:
Przezywalnosc patogenow jelitowych w mleku ukwaszonym przez kultury kefirowe i Lactobacillus casei Shirota
(
Usajewicz I.
,
Pijanowska E.
,
Nalepa B.
), s. 133-136
artykuł:
Antybakteryjne oddzialywanie szczepow Enterococcus izolowanych z przewodu pokarmowego prosiat na wybrane patogeny
(
Sienkiewicz J.
,
Klebukowska L.
,
Kornacki K.
), s. 137-140
artykuł:
Mozliwosci przedluzenia trwalosci surowca miesnego w atmosferach ochronnych
(
Bak T.
,
Kondratowicz J.
,
Denaburski J.
,
Daszkiewicz T.
), s. 141-148
artykuł:
Doskonalenie oceny miesnosci tusz wieprzowych w Polsce
(
Bak T.
,
Denaburski J.
,
Kondratowicz J.
), s. 149-156
artykuł:
Ocena stanu zdrowotnego rakow slodkowodnych w odniesieniu do normy BN-73-9147-17
(
Bernad A.
,
Wlasow T.
,
Sobczak J.
), s. 157-158
artykuł:
Efektywnosc tuczu z zastosowaniem mieszanek z zawartoscia premiksow wzbogaconych roznymi dodatkami paszowymi
(
Rogiewicz A.
,
Florczyk W.
,
Jarczyk A.
), s. 159-164
artykuł:
Porownanie skladu chemicznego czesci jadalnych mieszancow towarowych kur miesnych
(
Makowska M.
), s. 165-169
artykuł:
Porownanie parametrow jakosciowych miesa buhajkow ze skupu masowego oraz miesa buhajkow zywionych dawka z udzialem wywaru zytniego
(
Daszkiewicz T.
), s. 171-177
artykuł:
Jakosc sensoryczna miesa wieprzowego normalnego oraz z wadami PSE i DFD mrozonego roznymi metodami w czasie 6-miesiecznego przechowywania w niskich temperaturach
(
Kondratowicz J.
,
Kawalko P.
,
Kuldo Z.
), s. 179-186
artykuł:
Zmiany chemiczne i fizykochemiczne miesa wieprzowego normalnego oraz z wadami PSE i DFD mrozonego roznymi metodami w czasie 6-miesiecznego przechowywania w niskich temperaturach
(
Kondratowicz J.
,
Kuldo Z.
,
Kawalko P.
), s. 187-196
artykuł:
Zmiany w ilosci i jakosci skupowanego mleka w latach 1995-1997 na przykladzie dzialalnosci Zakladu Mleczarskiego w Plocku
(
Czaplicka M.
,
Puchajda Z.
,
Lewandowski M.
,
Radzka-Ratynska E.
,
Szatkowski R.
), s. 197-202
artykuł:
Jakosc i oplacalnosc produkcji zywca wieprzowego w latach 1999-2000
(
Palach R. S.
,
Kisiel R.
,
Jermakow A.
), s. 203-207
artykuł:
Wystepowanie saprofitycznych i pasozytniczych roztoczy w sciolce na fermie indykow
(
Romaniuk K.
,
Owczarzak-Podziemska I.
), s. 209-213
artykuł:
Wplyw elektrostymulacji i postepowania przedubojowego na jakosc szynek wolowych
(
Zywica R.
,
Banach J. K.
), s. 215-221
artykuł:
Sklad aminokwasowy bialka i zawartosc weglowodanow strukturalnych w nasionach lubinu zoltego traktowanego Reglone Turbo 200 SL
(
Adomas B.
), s. 223-228
artykuł:
Znaczenie uzytkowe soi oraz wartosc odzywcza jej produktow
(
Szwejkowska B.
), s. 229-235
artykuł:
Zastosowanie Propionibacterium do produkcji fermentowanego soku z pietruszki
(
Laniewska-Moroz L.
,
Warminska-Radyko I.
,
Dajnowiec M.
,
Kaczkan M.
), s. 237-241
artykuł:
Deren wlasciwy [Cornus mas L.]
(
Bieniek A.
,
Kawecki Z.
,
Piotrowicz-Cieslak A. I.
), s. 243-246
artykuł:
Tatarak zwyczajny [Acorus calamus L.] roslina o znaczeniu leczniczym, kosmetycznym, spozywczym i ozdobnym
(
Brych A.
), s. 247-252
artykuł:
Morwa - roslina alternatywna w uprawach ogrodowych
(
Wazbinska J.
), s. 253-256
artykuł:
Ocena plonowania nowych odmian sliw tolerancyjnych na wirusa szarki [PPV] uprawianych w okolicach Olsztyna
(
Tomaszewska Z.
), s. 257-260
artykuł:
Zapomniana bocwina [Beta vulgaris var.cicla L.]
(
Martyniak-Przybyszewska B.
), s. 261-264
artykuł:
Czosnek - roslina warzywna, przyprawowa i lecznicza
(
Wierzbicka B.
), s. 265-269
artykuł:
Rzodkiew - warzywo dietetyczne i lecznicze
(
Kuskowska M.
), s. 271-275
artykuł:
Rzodkiewka [Raphanus sativus L.subvar.radicula Pers] - warzywo uprawiane od wiosny do jesieni
(
Majkowska J.
), s. 277-282
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.