Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
37
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu. Zootechnika
Wydawca
-
Rocznik
1992
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
37
artykuł:
Metale ciezkie w srodowisku stawowym
(
Szulkowska-Wojaczek E.
,
Marek J.
,
Dobicki W.
,
Polechonski R.
), s. 7-25
artykuł:
Przedsiewziecia nad zwiekszeniem liczebnosci i chowem troci i lososia w zlewniach rolniczych rzek przymorza w warunkach pogarszajacego sie srodowiska wodnego
(
Trzebiatowski R.
), s. 27-33
artykuł:
Mozliwosci zwiekszenia efektywnosci zarybiania ciekow wylegiem troci [Salmo trutta L.] I. Inkubacja ikry i podchow wylegu
(
Trzebiatowski R.
,
Domagala J.
), s. 35-40
artykuł:
Mozliwosci zwiekszenia efektywnosci zarybiania ciekow wylegiem troci [Salmo trutta L.] II. Przezycie wsiedlanego do ciekow wylegu podchowanego i plywajacego
(
Trzebiatowski R.
,
Domagala J.
), s. 41-44
artykuł:
Mozliwosci zwiekszenia efektywnosci zarybiania ciekow wylegiem troci [Salmo trutta L.] III. Rozprzestrzenianie sie wylegu plywajacego i podchowanego w ciekach w pierwszym roku zycia
(
Domagala J.
,
Trzebiatowski R.
), s. 45-49
artykuł:
Mozliwosci zwiekszenia efektywnosci zarybiania ciekow wylegiem troci [Salmo trutta L.] IV. Przezycie narybku jesiennego do stadium smolt przesiedlonego z malych ciekow do rzeki Stepnicy
(
Domagala J.
,
Trzebiatowski R.
), s. 51-53
artykuł:
Chow intensywny karpi i innych gatunkow ryb cieplolubnych w warunkach pogarszajacego sie srodowiska rzeki Odry
(
Trzebiatowski R.
), s. 55-59
artykuł:
Okreslenie optimum zapotrzebowania bialkowego dla roznej wielkosci karpi [K 1-2] chowanych w wodzie pochlodniczej
(
Filipiak J.
,
Trzebiatowski R.
), s. 61-71
artykuł:
Wplyw gestosci obsad na przebieg zimowania narybku karpi w sadzach w wodzie pochlodniczej
(
Trzebiatowski R.
,
Filipiak J.
), s. 73-79
artykuł:
Wplyw mieszanek paszowych wzbogaconych o rozne rodzaje tluszczow na podstawowe wskazniki chowu narybku karpi K 1-1 w wodzie pochlodniczej
(
Filipiak J.
,
Trzebiatowski R.
), s. 81-88
artykuł:
Zimowanie narybku karpi w wodzie pochlodniczej przy roznej czestotliwosci zywienia
(
Trzebiatowski R.
,
Filipiak J.
), s. 89-95
artykuł:
Uzycie poekstrakcyjnej sruty rzepakowej w granulowanych mieszankach paszowych dla karpi K 1-2
(
Trzebiatowski R.
,
Filipiak J.
), s. 97-103
artykuł:
Mozliwosci wykorzystania sruty lubinowej i drozdzy pastewnych w zywieniu karpi K 2-3
(
Filipiak J.
,
Trzebiatowski R.
), s. 105-110
artykuł:
Rozwoj gonad,owulacja i produkcja nasienia u karpia w warunkach silnie zeutrofizowanego srodowiska stawowego
(
Bieniarz K.
,
Szymacha J.
,
Epler P.
), s. 111-122
artykuł:
Wplyw ryb na eutrofizacje ekosystemu - badania modelowe w stawach rybnych.Czesc I.Charakterystyka chemiczna osadow dennych i wyniki rybackie
(
Piotrowska-Opuszynska W.
,
Szymacha J.
), s. 123-130
artykuł:
Wplyw ryb na eutrofizacje ekosystemu - badania modelowe w stawach rybnych.Czesc II.Warunki fizykochemiczne
(
Piotrowska-Opuszynska W.
,
Szymacha J.
), s. 131-142
artykuł:
Rozrod pstraga teczowego [Salmo gairdneri R.] w warunkach zakwaszonego srodowiska wodnego
(
Motyka K.
), s. 149-160
artykuł:
Wplyw nawozenia azotem mineralnym gleb gorskich ekosystemow trawiastych na wystepowanie nitrozoamin w wodach rzek gorskich
(
Smyk B.
,
Rozycki E.
,
Barabasz W.
), s. 161-173
artykuł:
Ocena wplywu jakosci wod na gospodarke rybacka na przykladzie wybranych jezior
(
Borsuk S.
,
Kozlowski J.
,
Ramczyk M. A.
), s. 175-187
artykuł:
Podchow ryb siejowatych [Coregonidae] w warunkach pogarszajacego sie srodowiska wodnego
(
Mamcarz A.
,
Kozlowski J.
,
Poczyczynski P.
,
Wlasow T.
,
Dlugosz M.
), s. 189-202
artykuł:
Zanieczyszczenie wod doplywajacych do stawow w dorzeczu gornej Wisly
(
Wrobel S.
,
Wojcik D.
), s. 203-215
artykuł:
Wplyw ryb na eutrofizacje ekosystemu - badania modelowe w stawach rybnych.Czesc III.Plankton i bentos
(
Szymacha J.
), s. 143148
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.