Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
36
Czasopismo
Roczniki Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego
Wydawca
-
Rocznik
1999
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
36
artykuł:
Antioxidative properties of smoke preparations obtained from ash and beech wood
(
Borys A.
,
Platek T.
,
Wegrowski J.
)
artykuł:
Effect of randomization on the structure and physical properties of rapeseed oil - milk fat mixtures
(
Ptasznik S.
)
artykuł:
Kinetics of smoke filling of the blow smoking chambers with open and closed smoke cycles. Theoretical reflections on basis of mass balance
(
Tyszkiewicz S.
)
artykuł:
The characteristics of slaughter value and meat quality of milk-type lambs and its diversity according to the CLA level in the mothers' milk
(
Borys B.
,
Borys A.
,
Mroczkowski S.
,
Grzeskiewicz S.
)
artykuł:
Influence of variety and size of winter rapeseeds on content and chemical composition of hull and embryo
(
Minkowski K.
)
artykuł:
Comparison of profile texture analysis results to differentiation products made from normal [RFN] and watery [PSE] meat
(
Pospiech E.
,
Medynski A.
,
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
)
artykuł:
The occurrence of conjugated linoleic acid [CLA] in the meat and fat tissues of fattened lambs depending on genotype and selected technological factors
(
Borys B.
,
Borys A.
,
Grzeskiewicz S.
)
artykuł:
Postep w metodach oszalamiania przedubojowego swin
(
Kien S.
), s. 5-19
artykuł:
Wplyw genotypu na miesnosc i jakosc miesa tusz tucznikow towarowych pochodzacych ze skupu rynkowego
(
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
,
Lisiak D.
,
Strzelecki J.
), s. 21-30
artykuł:
Analiza zmian miesnosci tucznikow w Polsce na podstawie monitoringu wartosci rzeznej zywca ubijanego w latach 1998-1999
(
Lisiak D.
,
Borzuta K.
,
Piechocki T.
,
Strzelecki J.
,
Piotrowski E.
), s. 31-42
artykuł:
Wyniki badan wartosci rzeznej i jakosci miesa tusz tucznikow towarowych z zaplecza surowcowego wybranych zakladow miesnych w porownaniu z wynikami oceny tucznikow niemieckich syntetycznej linii BHZP-65
(
Strzelecki J.
,
Lisiak D.
,
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
), s. 43-52
artykuł:
Wartosc rzezna i jakosc miesa buhajkow ubijanych po roznym czasie przetrzymywania w magazynie zywca przed ubojem
(
Wajda S.
,
Daszkiewicz T.
,
Smiecinska K.
), s. 53-59
artykuł:
Kruchosc miesa swin o zroznicowanej miesnosci
(
Szalata M.
,
Pospiech E.
,
Lyczynski A.
,
Urbaniak M.
,
Frankiewicz A.
,
Mikolajczak B.
,
Medynski A.
,
Rzosinska E.
,
Bartkowiak Z.
,
Danyluk B.
), s. 61-76
artykuł:
Wplyw szybkiego wychladzania tusz wieprzowych na jakosc miesa i stopien jego zakazenia
(
Borzuta K.
), s. 77-91
artykuł:
Wplyw przechowywania miesa wieprzowego w powietrzu i atmosferze gazow kontrolowanych na wybrane wlasciwosci fizykochemiczne
(
Kondratowicz J.
,
Bak T.
), s. 93-99
artykuł:
Wplyw skladu surowcowego i stopnia uwodnienia zamiennika na cechy fizykochemiczne drobnorozdrobnionej konserwy miesnej poddanej sybstytucji tluszczu
(
Ostrowska A.
,
Olkiewicz M.
), s. 135-148
artykuł:
Wplyw wielkosci wymiany sciegnistego miesa wolowego uwodnionym preparatem koncentratu bialka sojowego na charakterystyke fizykochemiczna modelowej konserwy miesnej
(
Makala H.
,
Olkiewicz M.
), s. 149-161
artykuł:
Wplyw skladu surowcowego i stopnia uwodnienia zamiennika tluszczu na charakterystyke sensoryczna tekstury drobnorozdrobnionej konserwy modelowej poddanej substytucji tluszczu
(
Kostyra E.
,
Olkiewicz M.
), s. 163-178
artykuł:
Zmiany zawartosci soli, azotynu i azotanu oraz fosforanow w wybranych krajowych produktach miesnych w latach 1994-1999
(
Klossowska B. M.
), s. 179-190
artykuł:
Arsen, olow, kadm i rtec w nasionach rzepaku pochodzacych z upraw na terenie Polski w 1998 roku
(
Wegrzyn E.
,
Borys M.
), s. 217-226
artykuł:
Zmiany jakosci zywieniowej oleju rzepakowego w procesie odbarwiania
(
Platek T.
), s. 235-251
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.