Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
59
Czasopismo
Prace Instytutów i Laboratoriów Badawczych Przemysłu Spożywczego
Wydawca
-
Rocznik
2004
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
59
artykuł:
Wlasciwosci browarnicze wybranych odmian jeczmienia z roznych systemow uprawy
(
Michalowska D.
), s. 7-19
artykuł:
Nowe mozliwosci zastosowania preparatow bakterii kwasu mlekowego do kiszenia mlota slodowego i odpadowych drozdzy piwowarskich
(
Salamon A.
,
Baca E.
,
Zielinska K.
), s. 20-33
artykuł:
Proba okreslenia wplywu skladu substancji goryczkowych w piwie na jakosc jego goryczki
(
Baranowski K.
,
Baca E.
,
Salamon A.
,
Michalowska D.
), s. 34-47
artykuł:
Esteraza ferulanowa z Aspergillus niger A.n.8. Cz. I. Izolacja szczepu i warunki hodowli
(
Trzcinska M.
,
Halasinska A. G.
,
Wetoszka U.
,
Sieliwanowicz B.
), s. 48-57
artykuł:
Esteraza ferulanowa z aspergillus niger A.n.8. Cz. II. Wstepne oczyszczanie i charakterystyka
(
Trzcinska M.
,
Halasinska A. G.
,
Wetoszka U.
,
Sieliwanowicz B.
), s. 58-70
artykuł:
Ocena zdolnosci grzybow z rodzaju Pleurotus do biosyntezy lakazy, enzymow celulolitycznych oraz ksylanazy w hodowli w podlozu stalym
(
Czakaj J.
,
Krakowiak A.
,
Russel S.
), s. 71-82
artykuł:
Zastosowanie slomy zboz jako induktora biosyntezy lakazy w hodowli grzybow bialej zgnilizny drewna w pozywce cieklej
(
Gorska E. B.
,
Russel S.
,
Czakaj J.
,
Krakowiak A.
,
Ryszka L.
), s. 83-93
artykuł:
Otrzymywanie transformantow drobnoustrojow o udoskonalonych cechach biotechnologicznych. Cz. II. Proby otrzymania transformantow drozdzy gorzelniczych o podwyzszonej aktywnosci amylolitycznej
(
Juszczakiewicz D.
,
Narojczyk J.
,
Misiewicz A.
), s. 94-111
artykuł:
Otrzymywanie transformantow drobnoustrojow o udoskonalonych cechach biotechnologicznych. Cz.III. Proby otrzymania transformantow drozdzy piwowarskich o podwyzszonej aktywnosci amylolitycznej
(
Juszczakiewicz D.
,
Misiewicz A.
,
Narojczyk J.
), s. 112-125
artykuł:
Powstawanie acetali i estrow w trakcie fermentacji alkoholowej roznych surowcow skrobiowych z udzialem drozdzy Saccharomyces cerevisiae
(
Klosowski G.
,
Czuprynski B.
), s. 126-137
artykuł:
Zapewnienie jakosci w mikrobiologii zywnosci - kontrola jakosci badan w akredytowanym laboratorium
(
Sokolowska B.
), s. 138-145
artykuł:
Siec Europejskich Centrow Zasobow Biologicznych - udzial kolekcji kultur drobnoustrojow przemyslowych IBPRS w projekcie European Biological Resource Centres Network
(
Misiewicz A.
), s. 146-152
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.