Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
40
Czasopismo
Roczniki Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego
Wydawca
-
Rocznik
2003
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
40
artykuł:
Zmiennosc wartosci rzeznej i jakosci miesa tucznikow ze skupu letniego 2002 r.
(
Borzuta K.
,
Borys A.
,
Grzeskowiak E.
,
Wajda S.
,
Strzelecki J.
,
Lisiak D.
), s. 5-11
artykuł:
Wartosc rzezna oraz przydatnosc technologiczna miesa tucznikow uzyskanych z kojarzenia loch Naima z knurami P-76
(
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
,
Strzelecki J.
), s. 13-23
artykuł:
Przydatnosc elementow uzyskanych z podzialu tusz wieprzowych wg zasad stosowanych w Unii Europejskiej do szacowania skladnikow tkankowych tusz
(
Winarski R.
,
Wajda S.
,
Borzuta K.
), s. 25-32
artykuł:
Wplyw genotypu na wydajnosc i jakosc kulinarnego miesa jagniecego
(
Grzeskowiak E.
,
Strzelecki J.
,
Borzuta K.
,
Borys A.
,
Borys B.
), s. 33-43
artykuł:
Przemyslowa metoda oceny stanu otluszczenia tusz wieprzowych
(
Szorc J.
,
Ringel T.
), s. 45-51
artykuł:
Ocena miesa uzyskanego od koni o roznym typie pochodzeniowo-rasowym
(
Znamirowska A.
,
Zin M.
), s. 53-59
artykuł:
Mieso strusi - nowym surowcem w przemysle miesnym
(
Lendzion K.
,
Batura J.
,
Kubiak M. S.
), s. 61-70
artykuł:
Kruchosc miesa kulinarnego i mozliwosci jej poubojowego ksztaltowania
(
Pospiech E.
,
Iwanska E.
,
Grzes B.
), s. 71-84
artykuł:
Wplyw elektrostymulacji wysokonapieciowej na wybrane parametry tekstury wolowych szynek surowych
(
Zywica R.
), s. 85-91
artykuł:
Zastosowanie wysokich cisnien do poprawy jakosci i przedluzenia trwalosci gotowanej szynki wieprzowej
(
Pietrzak D.
,
Mroczek J.
,
Pelszyk R.
,
Windyga B.
,
Sciezynska H.
,
Fonberg-Broczek M.
,
Porowski S.
), s. 93-100
artykuł:
Wplyw wysokiego cisnienia na wybrane cechy jakosciowe surowej poledwicy wedzonej
(
Hac-Szymanczuk E.
,
Waskiewicz S.
,
Mroczek J.
,
Windyga B.
,
Gorecka K.
,
Fonberg-Broczek M.
,
Porowski S.
), s. 101-110
artykuł:
Poprawa tekstury produktu z udzialem miesa PSE
(
Klossowska B. M.
,
Olkiewicz M.
), s. 111-124
artykuł:
Zastosowanie inuliny jako zamiennika tluszczu w przetworach miesnych
(
Makala H.
), s. 125-134
artykuł:
Kielbasy drobno rozdrobnione o obnizonej zawartosci tluszczu
(
Palka K.
,
Kolczak T.
), s. 135-143
artykuł:
Wplyw karagenu na cechy jakosciowe kielbas drobno rozdrobnionych
(
Cierach M.
,
Szacilo K.
), s. 145-153
artykuł:
Wplyw wielkosci dodatku karagenu i fosforanow na jakosc szynki z kurczat
(
Slowinski M. P.
,
Dasiewicz K.
,
Muchowiecka K.
), s. 155-163
artykuł:
Wplyw dodatku pszenicy po obrobce hydrotermicznej na cechy reologiczne modelowego wyrobu miesnego
(
Dolatowski Z. J.
,
Twarda J.
,
Dudek M.
), s. 165-174
artykuł:
Zmiany jakosci kielbasy z miesa kurczat pod wplywem fosforanow
(
Zawadzka K.
,
Klossowska B. M.
,
Kern-Jedrychowski J.
), s. 175-185
artykuł:
Prognozowanie wzrostu mikroflory w czasie skladowania plasterkowanej modelowej wedliny blokowej na przykladzie Escherichia coli
(
Tyszkiewicz S.
,
Murzynowska M.
,
Kitzman P.
,
Moch P.
,
Borys A.
), s. 187-196
artykuł:
Wyznaczanie krytycznych poziomow zanieczyszczenia powierzchni produkcyjnych w przemysle miesnym metoda pomiaru ATP
(
Kitzman P.
), s. 197-203
artykuł:
Oznaczanie zawartosci sumy tokoferoli i tokotrienoli w olejach jadalnych zmodyfikowana metoda Emmerie-Engel'a
(
Winiarska M.
,
Tynek M.
), s. 205-219
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.