Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
05
Czasopismo
Roczniki Naukowe Zootechniki. Suplement
Wydawca
-
Rocznik
2000
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
05
artykuł:
Zastosowanie cytometrii przeplywowej w ocenie jakosci nasienia buhajow
(
Bochenek M.
,
Smorag Z.
,
Pilch J.
), s. 11-15
artykuł:
Ocena wartosci opasowej i rzeznej razowek roznych genotypow wypasanych na uzytkach zielonych w rejonie Bieszczadow
(
Choroszy B.
,
Choroszy Z.
,
Trela J.
,
Brejta W.
), s. 16-21
artykuł:
Ksztaltowanie sie biologicznych wskaznikow jakosci mleka surowego w aspekcie zdrowotnosci gruczolu mlekowego
(
Gardzina E.
,
Ormian M.
,
Weglarz A.
), s. 22-26
artykuł:
Poziom wapnia, fosforu, laktozy oraz kwasu cytrynowego w mleku krow roznych ras
(
Grega T.
,
Sady M.
,
Farot A.
,
Pustkowiak H.
), s. 27-30
artykuł:
Uzyskiwanie zarodkow bydlecych metodami in vitro
(
Katska L.
,
Rynska B.
,
Kania G.
,
Smorag Z.
), s. 31-35
artykuł:
Przyzyciowe uzyskiwanie bydlecych oocytow pod kontrola USG - mozliwosci i ograniczenia metody
(
Smorag Z.
,
Gogol P.
,
Katska L.
,
Rynska B.
,
Jazdzewski J.
,
Dymarski I.
), s. 36-40
artykuł:
Adaptacja bydla rasy limousine importowanego z Francji do polskich warunkow srodowiskowych
(
Trela J.
,
Choroszy B.
,
Czaja H.
), s. 41-46
artykuł:
Zasady pozyskiwania dobrej jakosci miesa mlodego bydla czarno-bialego z wysokim udzialem krwi rasy holsztynsko-fryzyjskiej
(
Wawrzynczak S.
,
Kraszewski J.
), s. 47-51
artykuł:
Fizykochemiczna i organoleptyczna jakosc miesa buhajkow rasy cb, czb, Simental oraz mieszancow F1 [cb x Simental]
(
Weglarz A.
,
Gardzina E.
,
Ormian M.
), s. 52-58
artykuł:
Polimorfizm bialek mleka krow rasy czarno-bialej i czerwono-bialej w powiazaniu z ich uzytkowoscia
(
Zieminski R.
,
Juszczak J.
,
Walawski K.
), s. 59-63
artykuł:
Zmiany jakosciowe zywca wieprzowego ocenianego w latach 1996-1998 w Zakladach Miesnych Pozmeat S.A.
(
Buczynski J. T.
,
Fajfer E.
,
Szulc K.
,
Panek A.
,
Lucinski P.
,
Antkowiak P.
), s. 64-67
artykuł:
Jakosc tucznikow mieszancow pochodzacych z krzyzowania knurow Hampshire i wbp z lochami rasy zlotnickiej pstrej
(
Buczynski J. T.
,
Szulc K.
,
Fajfer E.
,
Panek A.
,
Drymel W.
,
Lukomski W.
,
Lucinski P.
), s. 68-73
artykuł:
Cechy sensoryczne oraz parametry tekstury miesa i poledwicy wedzonej surowej wykonanej z miesa mieszancow pochodzacych z krzyzowania loch ras wbp x pbz z knurami ras Hampshire i Pietrain
(
Grzeskowiak E.
), s. 74-79
artykuł:
Genetyczne markery lipoprotein jako wskazniki cech produkcyjnych u swin rasy Hampshire
(
Janik A.
,
Kamyczek M.
), s. 80-83
artykuł:
Oddzialywanie masy tuszy ubijanych tucznikow zroznicowanych genotypem HAL na miesnosc i wybrane cechy jakosci miesa
(
Kocwin-Podsiadla M.
,
Zybert A.
,
Krzecio E.
), s. 84-89
artykuł:
Miesnosc, jakosc i przydatnosc technologiczna miesa tucznikow heterozygotycznych [Nn] na tle zwierzat odpornych na stres
(
Krzecio E.
,
Zybert A.
,
Kocwin-Podsiadla M.
), s. 90-93
artykuł:
Ocena poziomu witaminy C w tkance miesniowej i narzadach wewnetrznych prosiat rzeznych uzyskanych z krzyzowania swini syjamskiej z rasami krajowymi
(
Lechowski J.
,
Walkiewicz A.
,
Babicz M.
,
Kamyk P.
), s. 94-98
artykuł:
Wplyw genotypu w locus RYR 1 ['halotanowego'] na umiesnienie tuszy i poziom wybranych skladnikow lipidowych miesa wieprzowego
(
Lenartowicz P.
,
Kulisiewicz J.
), s. 99-103
artykuł:
Wartosc rzezna i jakosc miesa tucznikow mieszancow [wbp x pbz] i [wbp x pbz] x Pi
(
Lyczynski A.
,
Pospiech E.
,
Urbaniak M.
,
Bartkowiak Z.
,
rzosinska E.
,
Szalata M.
,
Medynski A.
), s. 104-108
artykuł:
Wplyw knurow rasy Pietrain i Hampshire oraz knurow linii 990 na jakosc tusz ich potomstwa
(
Pospiech E.
,
Lyczynski A.
,
Urbaniak M.
,
Mikolajczak B.
,
Szalata M.
,
Medynski A.
,
Bartkowiak Z.
,
Rzosinska E.
), s. 109-113
artykuł:
Ocena zaleznosci miedzy szybkoscia przyrostu swin i powstawania tkanki miesniowej a kruchoscia miesa
(
Pospiech E.
,
Lyczynski A.
,
Urbaniak M.
,
Szalata M.
,
Mikolajczak B.
,
Medynski A.
,
Bartkowiak Z.
,
Rzosinska E.
), s. 114-118
artykuł:
Wykorzystanie wskaznika pH do selekcji swin miesnych
(
Rozycki M.
,
Orzechowska B.
,
Tyra M.
), s. 119-122
artykuł:
Ocena tuczna i rzezna knurkow i loszek rasy pulawskiej niezakwalifikowanych do hodowli
(
Stasiak A.
,
Burdzanowski J.
,
Bajda Z.
,
Kamyk P.
), s. 123-126
artykuł:
Odczyn poczatkowy pH1 miesnia najdluzszego grzbietu loszek i wieprzkow
(
Tereszkiewicz K.
,
Ruda M.
), s. 127-130
artykuł:
Wplyw knurow rasy Pietrain na cechy tuczne i rzezne oraz wskazniki biochemiczne krwi swin
(
Urbanczyk J.
,
Hanczakowska E.
,
Swiatkiewicz M.
), s. 131-135
artykuł:
Wlasciwosci fizykochemiczne miesa prosiat mieszancow klasy "brojler-grill" z udzialem krwi swini syjamskiej
(
Walkiewicz A.
,
Wielbo E.
,
Matyka S.
,
Burdzanowski J.
,
Babicz M.
), s. 136-141
artykuł:
Wartosc rzezna mlecznych jagniat owcy gorskiej i jej mieszancow
(
Ciurus J.
,
Drozdz A.
), s. 142-146
artykuł:
Zawartosc skladnikow mineralnych w welnie owiec w zaleznosci od rasy i stanu fizjologicznego
(
Gabryszuk M.
,
Klewiec J.
,
Czauderna R.
,
Baranowski A.
,
Kowalczyk J.
), s. 147-151
artykuł:
Rola metod biotechnicznych w wykorzystywaniu potencjalu rozrodczego owiec i koz
(
Kareta W.
,
Cegla M.
,
Czech K.
), s. 152-155
artykuł:
Wplyw plci na wartosc rzezna kozlat
(
Kasprzyk A.
,
Krupa J.
), s. 156-160
artykuł:
Sklad chemiczny tkanki miesniowej w zaleznosci od genotypu jagniat
(
Lipecka C.
,
Gruszecki T. M.
,
Szymanowski M.
,
Sieczkarek K.
), s. 161-163
artykuł:
Ocena parametrow jakosciowych miesa jagniat wybranych ras czystych i ich mieszancow
(
Litwinczuk A.
,
Gruszecki T.
,
Lipecka C.
,
Florek M.
), s. 164-167
artykuł:
Niektore cechy jakosciowe miesa jagniat
(
Niedziolka R.
,
Pieniak-Lendzion K.
,
Szeliga W.
), s. 168-172
artykuł:
Charakterystyka wybranych cech jakosciowych miesa koziolkow i tryczkow
(
Pieniak-Lendzion K.
,
Niedziolka R.
,
Szeliga W.
), s. 173-177
artykuł:
Wplyw diallelowego krzyzowania owiec 4 linii na jakosc tuszy
(
Stanisz M.
,
Gut A.
,
Slosarz P.
,
Paulik K.
), s. 178-182
artykuł:
Wplyw cyklu rujowego na poziom progesteronu i 17 beta estradiolu oraz cechy jakosciowe mleka koziego
(
Wojtowski J.
,
Dankow R.
,
Nowak K. W.
,
Matylla P.
,
Gorecki M. T.
), s. 183-186
artykuł:
Odmiana mutacyjna szynszyli "bezowa polska" odmiana rodzima
(
Barabasz B.
,
Fortunska D.
,
Wozny A.
), s. 187-192
artykuł:
Mozliwosci zwiekszenia efektywnosci metod biotechnologicznych stosowanych w rozrodzie krolikow
(
Gogol P.
,
Bochenek M.
), s. 193-197
artykuł:
Wplyw mlecznosci samic na przebieg odchowu mlodych krolikow
(
Kowalska D.
), s. 198-202
artykuł:
Ksztaltowanie sie tempa wzrostu nutrii hodowlanych w zaleznosci od terminu wykotu i wielkosci miotu
(
Szeleszczuk O.
,
Niedbala P.
,
Wozniak A.
), s. 203-207
artykuł:
Wplyw niektorych czynnikow na jesienna mase ciala jenotow
(
Slaska B.
,
Jezewska G.
,
Tarkowski J.
), s. 208-211
artykuł:
Wybrane cechy jaj kur Sussex o roznych fenotypach prealbumin zoltka
(
Brodacki A.
,
Zieba G.
,
Witkowski A.
,
Palyszka M.
,
Gryzinska M.
), s. 212-215
artykuł:
Wplyw genotypu na zawartosc zwiazkow tluszczowych i jakosc jaj spozywczych
(
Czekalski P.
,
Lisowski M.
,
Bednarczyk M.
), s. 216-220
artykuł:
Sprzezony kwas linolowy [SKL] - czynnik modyfikujacy poziom cholesterolu i sklad kwasow tluszczowych w zoltku jaja kurzego
(
Szymczyk B.
,
Pisulewski P. M.
,
Szczurek W.
,
Hanczakowski P.
), s. 221-224
artykuł:
Wplyw dodatku sprzezonego kwasu linolowego [SKL] na profil lipidowy tkanki miesniowej i tluszczu u kurczat brojlerow
(
Szymczyk B.
,
Szczurek W.
,
Pisulewski P. M.
,
Hanczakowski P.
), s. 225-228
artykuł:
Ocena cech miesnych 12-tygodniowych gesi o roznym pochodzeniu
(
Smalec E.
,
Mazanowski A.
), s. 229-234
artykuł:
Wplyw genotypu na jakosc jaj i miesa drobiowego
(
Wezyk S.
,
Cywa-Benko K.
,
Gawecki W.
,
Krawczyk J.
), s. 235-240
artykuł:
Witryfikacja jako metoda kriokonserwacji zarodkow kroliczych, swinskich i bydlecych
(
Gajda B.
,
Smorag Z.
,
Katska L.
), s. 241-245
artykuł:
Efektywnosc transgenezy u krolika, kozy i swini z zastosowaniem genu modyfikujacego sklad mleka
(
Jura J.
,
Smorag Z.
,
Gajda B.
,
Skrzyszowska M.
,
Kopchick J. J.
,
Kelder B.
,
Prieto P. A.
,
Kareta W.
,
Pasieka J.
), s. 246-250
artykuł:
Klonowanie zarodkowe i somatyczne zwierzat gospodarskich
(
Skrzyszowska M.
,
Smorag Z.
,
Katska L.
,
Jazdzewski J.
,
Shioya Y.
,
Nagai T.
,
Geshi M.
,
Takenouchi N.
), s. 251-255
artykuł:
Identyfikacja markerow chromosomowych i mozliwosci ich wykorzystania w poszukiwaniu zwiazkow z cechami produkcyjnymi
(
Slota E.
,
Danielak-Czech B.
,
Kozubska-Sobocinska A.
,
Rejduch B.
,
Bugno M.
), s. 256-261
artykuł:
Wplyw gatunku i miejsca pozyskania ryb na poziom rteci w tkankach
(
Zarski T. P.
,
Zarska H.
,
Arkuszewska E.
,
Zarska J.
), s. 262-265
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.