Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywienie Człowieka i Metabolizm
Rocznik
2007
Tom
34
Numer
3-4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3-4
artykuł:
Application of flow cytometer for molecular identification of Bacillus anthracis
(
Michalski A. J.
,
Bartoszcze M. A.
,
Zabrocka L. B.
,
Szymajda U.
)
artykuł:
Iodine in the vegetation. Part 1. Iodine in the food chain - essentiality and toxicity
(
Anke M.
,
Groppel B.
,
Muller R.
,
Zerull J.
)
artykuł:
Iodine in animals. Part 2. Iodine in the food chain - Essentiality and toxicity
(
Anke M.
,
Dorn W.
,
Groppel B.
)
artykuł:
Farmakoterapie obezity v Ceske Republice
(
Pavlik V.
,
Hlubik P.
)
artykuł:
Program ozdravenia vyzivy obyvatel'ov Slovenskej Republiky v posobnosti Ministerstva Obrany Slovenskej Republiky
(
Cacova M.
,
Lasakova O.
,
Savrda I.
)
artykuł:
Iodine in food of plant and animal origin and in beverages. Part 3. Iodine in the food chain - essentiality and toxicity
(
Anke M.
,
Groppel B.
,
Muller R.
,
Schafer U.
,
Zerull J.
)
artykuł:
Intake, apparent absorption rate, excretion and normative requirement of human omnivores and ovolacto-vegetarians. Part 4. Iodine in food chain - essentiality and toxicity
(
Anke M.
,
Groppel B.
,
Hoppe C.
,
Muller R.
,
Schafer U.
,
Seifert M.
)
artykuł:
Na cloveka zamerene poradenstvi u obeznich pacientek
(
Voseckova A.
,
Pelcak S.
,
Hlubik P.
)
artykuł:
Riziko vzniku a rozvoje kardiovaskularnich onemocneni v ACR
(
Stritecka H.
,
Hlubik P.
)
artykuł:
Wplyw czynnikow demograficznych na spozycie przetworow mlecznych wsrod mlodych kobiet studiujacych i pracujacych
(
Waszkowiak K.
,
Szymanska A.
,
Szymandera-Buszka K.
), s. 813-818
artykuł:
Poziom spozycia wybranych skladnikow mineralnych w grupie kobiet ciezarnych
(
Gacek M.
), s. 819-823
artykuł:
Zawartosc wlokna pokarmowego frakcji rozpuszczalnej i nierozpuszczalnej w wybranych produktach zbozowych
(
Paczkowska M.
,
Kunachowicz H.
), s. 824-827
artykuł:
Zawartosc wlokna pokarmowego frakcji rozpuszczalnej i nierozpuszczalnej w wybranych warzywach i owocach
(
Kunachowicz H.
,
Paczkowska M.
), s. 828-833
artykuł:
Ocena preferencji i czestosci spozycia ryb morskich i owocow morza wsrod studentow
(
Ostrowska A.
,
Gajewska M.
), s. 834-840
artykuł:
Ocena diet odchudzajacych publikowanych w prasie
(
Wawrzyniak A.
,
Hamulka J.
,
Kielek K.
), s. 841-845
artykuł:
Czestotliwosc spozycia wybranych grup produktow spozywczych oraz stan odzywienia mlodziezy gimnazjalnej
(
Cieslik E.
,
Filipiak-Florkiewicz A.
,
Topolska K.
), s. 846-851
artykuł:
Zawartosc wapnia i fosforu w wybranych produktach przeznaczonych do zywienia niemowlat i malych dzieci
(
Marzec A.
,
Marzec Z.
,
Zareba S.
,
Dobrowolska A.
), s. 852-857
artykuł:
Analiza wielkosci spozycia napojow alkoholowych przez mlodziez akademicka
(
Duda G.
,
Przyslawski J.
,
Wrobel J.
,
Goj M.
), s. 858-862
artykuł:
Konserwy rybne jako zrodlo niezbednych dla zdrowia skladnikow mineralnych
(
Polak-Juszczak L.
), s. 863-867
artykuł:
Ocena wartosci odzywczej diety niskoweglowodanowej 'Optymalnej'. Cz.II. Skladniki mineralne
(
Boleslawska I.
,
Przyslawski J.
), s. 868-872
artykuł:
Ocena biopierwiastkowego stanu odzywienia kobiet z zaburzeniami odzywiania
(
Wojciak R. W.
,
Krejpcio Z.
,
Mojs E.
,
Olejnik D.
), s. 873-877
artykuł:
Wybrane zachowania zywieniowe mlodziezy szkol ponadgimnazjalnych w powiecie sokolskim
(
Szczerbinski R.
,
Karczewski J.
), s. 878-884
artykuł:
Ocena pobrania niklu z dietami osob doroslych
(
Marzec Z.
,
Marzec A.
,
Zareba S.
), s. 885-888
artykuł:
Zawartosc kadmu i olowiu w produktach zbozowych
(
Kot A.
,
Zareba S.
), s. 889-895
artykuł:
Zwyczaje zywieniowe ludzi palacych
(
Semeniuk W.
), s. 896-902
artykuł:
Swiadomosc mieszkancow Warszawy na temat problemu niedozywienia dzieci w Polsce
(
Sinska B.
,
Michota-Katulska E.
,
Dobrowolska E.
), s. 903-908
artykuł:
Wykorzystanie badan konsumenckich do projektowania i oceny nowych produktow zywnosciowych
(
Czarniecka-Skubina E.
,
Jaworska D.
), s. 909-914
artykuł:
Izomery trans kwasow tluszczowych w produktach typu fast food
(
Mojska H.
,
Gielecinska I.
,
Szponar L.
,
Marecka D.
,
Pawlicka M.
), s. 915-920
artykuł:
Ocena narazenia dzieci i mlodziezy na akryloamid pochodzacy z produktow ziemniaczanych i zbozowych
(
Gielecinska I.
,
Mojska H.
,
Szponar L.
), s. 921-925
artykuł:
Choroby zwiazane z nadwaga i otyloscia jako przyczyna hospitalizacji
(
Jarosz M.
,
Respondek W.
,
Rychlik E.
), s. 926-932
artykuł:
Ocena stanu odzywienia w grupie mlodziezy szkol ponadgimnazjalnych i studentow UM w Lodzi
(
Paradowska-Stankiewicz I.
,
Grzybowski A.
), s. 933-938
artykuł:
Ocena zawartosci wybranych witamin w calodziennej racji pokarmowej pacjentow otylych stosujacych diete odchudzajaca
(
Czapska D.
,
Ostrowska L.
,
Stefanska E.
,
Karczewski J.
), s. 939-943
artykuł:
Zachowania behawioralne, a stan zdrowia osob z nadwaga i otyloscia
(
Ostrowska L.
,
Czapska D.
,
Stefanska E.
,
Mackiewicz-Koszorek J.
,
Karczewski J.
), s. 944-949
artykuł:
Modyfikacja zachowan zdrowotnych u osob z problemem otylosci
(
Glowacka-Rebala A.
,
Matecka M.
), s. 950-954
artykuł:
Umiejscowienie kontroli zdrowia oraz akceptacja choroby w grupie mlodziezy z nadwaga oraz otyloscia
(
Mojs E.
,
Kleka P.
,
Glowacka M. D.
), s. 955-960
artykuł:
Styl zycia i preferencje pokarmowe dzieci i mlodziezy otylej w porownaniu z osobami o prawidlowych wskaznikach rozwoju somatycznego
(
Regula J.
,
Zielke M.
), s. 961-964
artykuł:
Czynniki ryzyka otylosci i chorob wspolistniejacych wsrod studentow Uniwersytetu Medycznego w Lodzi
(
Trafalska E.
,
Grzybowski A.
), s. 965-971
artykuł:
Ocena sposobu zywienia niemowlat z niska masa urodzeniowa w pierwszym roku zycia
(
Myszkowska-Ryciak J.
,
Narojek L.
,
Kleyny-Sowa A.
,
Domeradzka M.
,
Korpysz A.
), s. 977-982
artykuł:
Wybrane antropometryczne wskazniki stanu odzywienia i zachowania zywieniowe otylych mezczyzn z populacji wielkomiejskiej
(
Gacek M.
,
Chrzanowska M.
), s. 983-990
artykuł:
Zachowania zdrowotne rodzicow a problem otylosci u dzieci
(
Matecka M.
,
Glowacka-Rebala A.
), s. 991-996
artykuł:
Ocena czynnikow ryzyka miazdzycy tetnic u chlopcow z otyloscia
(
Rapacka E.
,
Kowalczyk E.
,
Blaszczyk J.
,
Matysiak R.
,
Majczyk M.
,
Fijalkowski P.
), s. 997-1001
artykuł:
Wplyw pory roku na stezenie cholesterolu w surowicy
(
Andryskowski G.
,
Kowalczyk E.
,
Blaszczyk-Suszynska J.
,
Fijalkowski P.
,
Matysiak J.
,
Blaszczyk J.
,
Rapacka E.
), s. 1002-1007
artykuł:
Stan odzywienia dzieci z przewleklymi chorobami ukladu moczowego
(
Borzecka H.
,
Rutka J.
,
Zajaczkowska M.
), s. 1008-1012
artykuł:
Wplyw stresu cieplnego na stezenie interleukiny 6 [IL-6] w osoczu krwi u mezczyzn spozywajacych diete ubogosodowa
(
Pokora I.
), s. 1013-1017
artykuł:
Wybrane cechy odpowiedzi organizmu na stres termiczny u mezczyzn przyjmujacych niedostateczne ilosci sodu z dieta
(
Pokora I.
,
Poprzecki S.
,
Sadowska-Krepa E.
), s. 1018-1022
artykuł:
Zdrowe zywienie - przykladowy konspekt lekcji z edukacji spoleczno-przyrodniczej w ksztalceniu zintegrowanym
(
Bzdega J.
,
Ostalska J.
,
Lach J.
,
Klarecki D.
), s. 1023-1026
artykuł:
HACCP jako skuteczne narzedzie zapewniajace bezpieczenstwo i jakosc zywnosci
(
Gramza-Michalowska A.
,
Korczak J.
,
Hes M.
,
Waszkowiak K.
), s. 1027-1031
artykuł:
Suplementacja diety preparatami zawierajacymi witaminy i-lub skladniki mineralne przez mlodziez w wieku 13-15 lat z terenu wojewodztwa malopolskiego
(
Cieslik E.
,
Topolska K.
,
Filipiak-Florkiewicz A.
), s. 1032-1035
artykuł:
Suplementy diety jako zrodlo skladnikow o dzialaniu odzywczym i innym fizjologicznym
(
Stos K.
,
Szponar L.
,
Bogusz W.
,
Wozniak A.
,
Mozdzynska E.
), s. 1036-1040
artykuł:
Suplementacja ekstraktem z winogron Vitis vinifera [Czerwone wino w kapsulkach] a profil lipidowy krwi u kolarzy gorskich
(
Sadowska-Krepa E.
,
Kempa K.
,
Pokora I.
), s. 1041-1045
artykuł:
Porownanie zawartosci skladnikow mineralnych deklarowanych i oznaczonych analitycznie w wybranych wzbogacanych produktach spozywczych
(
Ratkovska B.
,
Wojtasik A.
,
Kunachowicz H.
), s. 1046-1051
artykuł:
Wplyw skladu diety i jej suplementacji witaminami z grupy B na stezenie lipidow i lipoprotein we krwi szczura
(
Friedrich M.
,
Goluch-Koniuszy Z.
), s. 1052-1057
artykuł:
Wplyw suplementacji glukoza oraz wysilku fizycznego na zmiany wrazliwosci insulinowej oraz poziom insulinopodobnego czynnika wzrostu-I u mezczyzn
(
Zebrowska A.
,
Poprzecki S.
), s. 1058-1064
artykuł:
Stosowanie wspomagania zywieniowego przez dziewczeta uprawiajace szermierke
(
Radzimirska-Graczyk M.
,
Chalcarz W.
), s. 1065-1068
artykuł:
Wplyw wysokich dawek pokarmowych chromu [III] i kwercetyny na wybrane wskazniki biochemiczne krwi u szczura
(
Staniek H.
,
Krejpcio Z.
,
Szymusiak H.
,
Zielinski R.
), s. 1069-1073
artykuł:
Racja zywnosciowa zolnierza na wspolczesnym polu walki
(
Lakomy R.
,
Bertrandt J.
,
Klos A.
), s. 1078-1081
artykuł:
Jod w zywieniu zolnierzy zasadniczej sluzby wojskowej
(
Szymandera-Buszka K.
,
Waszkowiak K.
,
Flaczyk E.
), s. 1082-1085
artykuł:
Rehabilitacja kardiologiczna w czasach nowoczesnej medycyny
(
Matysiak R.
,
Rapacka E.
,
Fijalkowski P.
,
Blaszczyk J.
), s. 1086-1089
artykuł:
Ocena procesow oksydacyjno-redukcyjnych u mlodziezy z obnizona aktywnoscia ruchowa
(
Rapacka E.
,
Kowalczyk E.
,
Blaszczyk J.
,
Andryskowski G.
,
Fijalkowski P.
), s. 1098-1101
artykuł:
Ocena profilu lipidowego i calkowitego potencjalu antyoksydacyjnego [TAS] surowicy mezczyzn - czlonkow kosciola Adwentystow Dnia Siodmego [ADS] z Warszawy
(
Slociak E.
,
Bartnikowska E.
), s. 1102-1106
artykuł:
Spozycie kawy i herbaty a wystepowanie pierwotnego nadcisnienia tetniczego u osob doroslych
(
Suliburska J.
,
Duda G.
,
Krejpcio Z.
), s. 1111-1115
artykuł:
Realizacja zalecen dietetycznych w zakresie zapotrzebowania na wybrane skladniki mineralne u dzieci i mlodziezy z zespolem nerczycowym
(
Faliszewska K.
,
Kozlowska L.
,
Grenda R.
), s. 1116-1121
artykuł:
Zaburzenia snu i jego psychofizjologiczne konsekwencje a otylosc
(
Mojs E.
,
Glowacka-Rebala A.
,
Wojciak R. W.
), s. 1122-1126
artykuł:
Ocena poziomu wiedzy zywieniowej u pacjentow chorych na cukrzyce typu 2
(
Krol E.
,
Krejpcio Z.
,
Troszok U.
), s. 1127-1131
artykuł:
Sposob zywienia i aktywnosc fizyczna a wskazniki antropometryczne chorych na cukrzyce typu 2
(
Zielke M.
,
Regula J.
), s. 1132-1137
artykuł:
Zwyczaje zywieniowe pacjentow z zespolem jelita nadwrazliwego
(
Prescha A.
,
Pieczynska J.
,
Ilow R.
,
Grajeta H.
,
Sobanska A.
,
Blachut K.
,
Smereka A.
,
Biernat J.
,
Paradowski L.
), s. 1138-1142
artykuł:
Zachowania zywieniowe osob chorych na schorzenia ukladu pokarmowego
(
Rybkowska A.
,
Bartoszewicz M.
), s. 1143-1148
artykuł:
Wplyw 36 godzinnej aktywnosci fizycznej i pozbawienia snu na czynnosc skurczow serca
(
Tomczak A.
,
Mikulski T.
), s. 1149-1153
artykuł:
Ocena sposobu zywienia pacjentow z nieswoistym zapaleniem jelit
(
Grajeta H.
,
Ilow R.
,
Pieczynska J.
,
Prescha A.
,
Bryla M.
,
Blachut K.
,
Smereka A.
,
Biernat J.
,
Paradowski L.
), s. 1154-1159
artykuł:
Poziom cholesterolu i glukozy w surowicy krwi mlodych mezczyzn pelniacych zasadnicza sluzbe wojskowa, kobiet - pacjentek przychodni alergologicznej oraz kandydatow do Wyzszej Szkoly Oficerskiej Sil Powietrznych [WSOSP]
(
Klos K.
,
Gazdzinska A.
,
Bertrandt J.
,
Abramowicz M.
,
Skibinska A.
), s. 1160-1166
artykuł:
Jakosc zdrowotna srodkow spozywczych i przedmiotow uzytku w wojewodztwie warminsko-mazurskim ze szczegolnym uwzglednieniem powiatu piskiego
(
Kuroczycki-Saniutycz S.
,
Dabrowska T.
), s. 1167-1172
artykuł:
Wplyw dodatku fruktanow i chromu [III] do diety na strawnosc makroskladnikow odzywczych u szczura
(
Krejpcio Z.
,
Wojciak R. W.
,
Smigiel-Papinska D.
,
Staniek H.
,
Tubacka M.
), s. 1173-1178
artykuł:
Wplyw biomimetycznego kompleksu chromu [III] na aktywnosc przeciwrodnikowa naturalnych przeciwutleniaczy w roztworach metanolowo-wodnych
(
Powiertowska A.
,
Szymusiak H.
,
Wieczorek D.
,
Wieloch A.
,
Wybieralska K.
,
Zielinski R.
), s. 1179-1184
artykuł:
Synteza i wybrane wlasciwosci fizykochemiczne nowych biomimetycznych kompleksow chromu [III]. Cz.II. Kompleksy z alanina i glicyna
(
Wieloch A.
,
Wieczorek D.
,
Staniek H.
,
Krejpcio Z.
,
Szymusiak H.
,
Zielinski R.
), s. 1185-1190
artykuł:
Synteza i wybrane wlasciwosci fizykochemiczne nowych kompleksow chromu [III] z kwasem octowym lub mlekowym
(
Wieczorek D.
,
Wieloch A.
,
Staniek H.
,
Krejpcio Z.
,
Zielinski R.
,
Szymusiak H.
), s. 1191-1196
artykuł:
Wplyw obrobki technologicznej na zawartosc azotanow [V] i azotanow [III] w kalafiorze
(
Filipiak-Florkiewicz A.
,
Cieslik E.
,
Florkiewicz A.
), s. 1197-1201
artykuł:
Analiza zawartosci tiaminy w sokach warzywnych swiezych i fermentowanych
(
Drywien M.
,
Lesniak I.
), s. 1202-1205
artykuł:
Wplyw obrobki termicznej ryzu na zawartosc i sklad blonnika pokarmowego
(
Gorecka D.
,
Korczak J.
,
Hes M.
,
Szymandera-Buszka K.
,
Flaczyk E.
,
Czachor G.
), s. 1206-1210
artykuł:
Ocena jakosci sensorycznej naparow wybranych rodzajow kawy naturalnej
(
Jaworska D.
,
Czarniecka-Skubina E.
), s. 1211-1218
artykuł:
Zawartosc wybranych mikroelementow w herbatach fermentowanych i niefermentowanych
(
Bloniarz J.
,
Zareba S.
,
Zareba A.
), s. 1219-1224
artykuł:
Prozdrowotne wlasciwosci herbaty zielonej
(
Muzolf M.
,
Tyrakowska B.
), s. 1225-1229
artykuł:
Porownanie skladu herbatek ziolowych odchudzajacych
(
Newerli-Guz J.
,
Smiechowska M.
), s. 1230-1237
artykuł:
Ocena jakosci jodowania soli kuchennej w swietle profilaktyki niedoboru jodu w Polsce
(
Stos K.
,
Szponar L.
,
Glowala A.
), s. 1238-1243
artykuł:
Kierunki zmian w wielkosci samozaopatrzenia w owoce i warzywa w polskich gospodarstwach domowych
(
Kazimierczak R.
,
Swietlikowska K.
), s. 1244-1249
artykuł:
Wybrane zagadnienia dotyczace zachowan polskich konsumentow na rynku owocow i warzyw
(
Kazimierczak R.
), s. 1250-1255
artykuł:
Wlasciwosci zywieniowe i zdrowotne szarlatu i komosy. Czesc I: dotychczasowy stan wiedzy nt. wlasciwosci odzywczych szarlatu [Amaranthus sp.]
(
Pasko P.
,
Bednarczyk M.
,
Zachwieja Z.
), s. 1256-1260
artykuł:
Wlasciwosci zywieniowe i zdrowotne szarlatu i komosy. Czesc II: wplyw dodatku nasion szarlatu i komosy do pasz szczurow na wybrane wskazniki biochemiczne tych zwierzat karmionych dieta wysoko fruktozowa
(
Pasko P.
,
Barton H.
,
Folta M.
,
Krosniak M.
,
Zachwieja Z.
,
Gorinstein S.
), s. 1261-1268
artykuł:
Wplyw rodzaju sruty oraz zabiegow technologicznych na stopien uwolnienia zelaza, miedzi i cynku z nasion lubinu odmiany Juno
(
Suliburska J.
,
Krejpcio Z.
,
Lampart-Szczapa E.
,
Wojciak R. W.
), s. 1269-1273
artykuł:
Warunki uprawy i przetwarzania lubinu - czynniki modyfikujace zawartosc fitynianow i tanin - endogennych inhibitorow biodostepnosci skladnikow mineralnych
(
Lampart-Szczapa E.
,
Szukala J.
,
Krejpcio Z.
,
Nogala-Kalucka M.
,
Czaczyk K.
,
Kossowska I.
,
Hoffmann A.
), s. 1274-1280
artykuł:
Ocena skladu chemicznego oraz udzialu kwasow tluszczowych w ziarnie roznych form owsa
(
Biel W.
,
Bobko K.
,
Kowieska A.
), s. 1281-1284
artykuł:
Porownanie antyoksydacyjnego wplywu resveratrolu i antocyjanin na peroksydacje lipidow w tkankach zwierzat doswiadczalnych
(
Kowalczyk E.
,
Fijalkowski P.
,
Blaszczyk-Suszynska J.
,
Blaszczyk J.
,
Popinska M.
,
Andryskowski G.
,
Kopff A.
,
Kopff M.
,
Rapacka E.
), s. 1285-1288
artykuł:
Wplyw diety ubogiej w bialko na peroksydacje lipidow w tkankach szczura
(
Frankiewicz-Jozko A.
,
Faff J.
,
Klos A.
,
Bertrandt J.
), s. 1289-1294
artykuł:
Ocena starzenia sie olejow jadalnych wzbogaconych B-karotenem po obrobce termicznej produktu wysokoskrobiowego
(
Kurzeja E.
,
Rzepecka-Stojko A.
,
Pawlowska-Goral K.
,
Maciejewska-Paszek I.
,
Gorol A.
), s. 1295-1300
artykuł:
System utrzymania a jakosc miesa jagniecego
(
Patkowski K.
,
Pieta M.
), s. 1301-1308
artykuł:
Jakosc miesa jagniecego w zaleznosci od zywienia matek
(
Pieta M.
,
Patkowski K.
), s. 1309-1315
artykuł:
Analiza zawartosci biopierwiastkow i metali toksycznych oznaczonych metoda AAS w probkach miodu
(
Dlugaszek M.
,
Szopa M.
), s. 1316-1321
artykuł:
Ocena aktywnosci przeciwdrobnoustrojowej roznych gatunkow miodu
(
Wojtyczka R. D.
,
Kabala-Dzik A.
,
Stojko J.
,
Kepa M.
,
Idzik D.
,
Stojko R.
,
Stojko A.
,
Pacha J.
), s. 1322-1326
artykuł:
Detoksykacyjna rola preparatu miodowo-melisowego w trakcie embrio i organogenezy
(
Mozdzierz A.
,
Juszko-Piekut M.
,
Olczyk D.
,
Stojko J.
), s. 1327-1332
artykuł:
Wlasciwosci biotyczne preparatu Melisanpol w stosunku do organizmu narazonego na dzialanie substancji embriotoksycznych
(
Olczyk D.
,
Stojko J.
,
Juszko-Piekut M.
,
Mozdzierz A.
), s. 1333-1338
artykuł:
Polifenole o wlasciwosciach przeciwutleniajacych i prozdrowotnych w odmianach chmielu stosowanych do produkcji piwa w Polsce
(
Baranowski K.
), s. 1339-1345
artykuł:
Wlasciwosci prebiotyczne pofermentacyjnych drozdzy piwowarskich
(
Waszkiewicz-Robak B.
,
Karwowska W.
,
Swiderski F.
), s. 1346-1349
artykuł:
Wykorzystanie uzytecznych produktow ubocznych przemyslu piwowarskiego
(
Salamon A.
,
Baca E.
,
Cybulska J.
,
Zielinska K.
), s. 1350-1357
artykuł:
Wlasciwosci preparatu blonnikowego z suszonych wyslodzin piwowarskich
(
Michalowska D.
,
Baca E.
,
Salamon A.
), s. 1358-1364
artykuł:
Aktywnosc przeciwrodnikowa wybranych preparatow witaminowych
(
Gliszczynska-Swiglo A.
), s. 1365-1369
artykuł:
Ocena zawartosci kwasu foliowego w fortyfikowanych sokach owocowych
(
Lebiedzinska A.
,
Dabrowska M.
,
Szefer P.
), s. 1370-1374
artykuł:
Wartosc odzywcza i przydatnosc zywieniowa nasion soi odmiany Aldana
(
Klebaniuk R.
,
Krawczynska K.
,
Mlynarska J.
), s. 1375-1381
artykuł:
Porownanie potencjalu antyoksydacyjnego ekstraktow wodnych z lisci morwy bialej oraz z milorzebu dwuklapowego
(
Kobus J.
,
Flaczyk E.
), s. 1382-1386
artykuł:
Zdolnosc ekstraktow z kaszy jeczmiennej i gryczanej do chelatowania jonow zelaza [II]
(
Hes M.
,
Gorecka D.
,
Szymandera-Buszka K.
,
Gramza-Michalowska A.
,
Jedrusek-Golinska A.
), s. 1387-1391
artykuł:
Spozycie soi i produktow sojowych oraz wiedza na temat ich wartosci odzywczej i zdrowotnej wsrod mieszkancow Warszawy i okolic
(
Ukleja A.
,
Bierzniewska M.
,
Boniecka I.
), s. 1392-1397
artykuł:
Porownawcza analiza zawartosci wybranych biopierwiastkow w plynach dializacyjnych
(
Dlugaszek M.
,
Karbowiak P.
), s. 1398-1403
artykuł:
Ocena mikroflory powietrza w wybranych piekarniach
(
Karwowska W.
,
Konieczna E.
), s. 1404-1408
artykuł:
Ocena bakteriologiczna wod powierzchniowych z regionu pulawskiego
(
Mizak L.
,
Roszkowiak A.
,
Mizak Z.
), s. 1409-1416
artykuł:
Zastosowanie techniki PCR do wykrywania endospor Clostridium botulinum typu B i F w miesie
(
Parasion S.
,
Gryko R.
), s. 1424-1429
artykuł:
Optymalizacja procesu acetonowo-wodnej ekstrakcji naturalnych przeciwutleniaczy z lisci Ginkgo biloba
(
Kobus J.
,
Flaczyk E.
), s. 1430-1434
artykuł:
Palenie tytoniu a rozwoj i przebieg stwardnienia rozsianego [SM]
(
Fijalkowski P.
,
Kowalczyk E.
,
Blaszczyk J.
,
Rapacka E.
,
Matysiak R.
), s. 1435-1439
artykuł:
Zawartosc selenu w wybranych artykulach zynosciowych pochodzacych z Polski Centralnej
(
Jablonska E.
,
Gromadzinska J.
,
Bertrandt J.
,
Klos A.
,
Darago A.
,
Wasowicz W.
), s. 1440-1445
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.