Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość. Suplement
Rocznik
1999
Tom
06
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Wlasciwosci funkcjonalne wybranych preparatow pochodzenia drozdzowego
(
Mrowka E.
,
Rozmierska J.
,
Komorowska A.
,
Stecka K.
), s. 7-16
artykuł:
Zroznicowanie genetyczne szczepow drozdzy fermentujacych ksyloze
(
Chmielewska J.
,
Kawa-Rygielska J.
), s. 17-21
artykuł:
Biosynteza i mozliwosci wykorzystania celulozy bakteryjnej
(
Krystynowicz A.
,
Czaja W.
,
Bielecki S.
), s. 22-34
artykuł:
Biosynteza skleroglukanu przez szczep Sclerotium sp.
(
Czub W.
,
Turkiewicz M.
), s. 35-43
artykuł:
Otrzymywanie haploidalnych form piwowarskich szczepow drozdzy
(
Primik M.
,
Gniewosz M.
,
Duszkiewicz-Reinhard W.
), s. 44-49
artykuł:
Immobilizacja subtilizyn z trzech gatunkow bakterii: Bacillus subtilis, B.licheniformis i B.alcalophilus
(
Glowacka A.
,
Trzmiel T.
), s. 50-58
artykuł:
Badania nad degradacja beta-glukanow przy udziale pozakomorkowych hydrolaz grzybow Trichoderma
(
Maj A.
,
Witkowska D.
), s. 59-68
artykuł:
Zastosowanie metody PCR do roznicowania drozdzy przemyslowych
(
Kawa-Rygielska J.
), s. 69-75
artykuł:
Stan fizjologiczny unieruchomionych komorek drozdzy w czasie fermentacji etanolowej
(
Paslawska M.
), s. 76-81
artykuł:
Produkcja, charakterystyka i zastosowanie przeciwcial monoklonalnych w analizie laboratoryjnej
(
Mierzejewska D.
,
Jedrychowski L.
), s. 82-95
artykuł:
Charakterystyka jakosciowa skrobi i wlasciwosci reologicznych ciasta z maki roznych odmian jeczmienia jarego
(
Widera A.
), s. 96-104
artykuł:
Aktywnosc antyoksydacyjna izolatu i hydrolizatow bialek grochu
(
Wolosiak R.
,
Worobiej E.
), s. 105-111
artykuł:
Antyoksydacyjne wlasciwosci polifenoli okryw nasiennych fasoli kolorowej
(
Mikolajczak A.
,
Druzynska B.
), s. 112-117
artykuł:
Wykorzystanie zwiazkow fenolowych z tarczycy bajkalskiej [Scutellaria bajkalensis] w stabilizacji win aroniowych
(
Kalisz S.
), s. 118-128
artykuł:
Wykorzystanie konduktometrii do okreslenia zawartosci skladnikow mineralnych w miodzie
(
Majewska E.
), s. 129-135
artykuł:
Wplyw systemu zywienia kurczat na procesy oksydacyjne zachodzace w miesie przechowywanym chlodniczo
(
Malczyk E.
), s. 136-150
artykuł:
Parametry analizy termomechanicznej na przykladzie badan masy jajowej
(
Oziemblowski M.
), s. 151-159
artykuł:
Zmiennosc zawartosci wybranych zanieczyszczen cukru bialego w czasie trwania kampanii 1998-99
(
Wojtczak M.
,
Krol B.
), s. 160-168
artykuł:
Szwedzki interdyscyplinarny program naukowy Zywnosc 21
(
Kihlberg I.
), s. 169-176
artykuł:
Nowoczesne metody eksperymentalne w badaniach zywnosci, Rynia n.Zalewem Zegrzynskim 31.05.- 02.06.1999
(
Mrowka E.
), s. 177-178
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.