Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywienie Człowieka i Metabolizm
Rocznik
2009
Tom
36
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Dlaczego istotne jest monitorowanie spożycia witamin i skladników mineralnych przez otyłe dzieci w wieku przedpokwitaniowym?
(
Weker H.
,
Baranska M.
,
Rowicka G.
,
Riahi A.
,
Wiech M.
,
Gajewska J.
,
Klemarczyk W.
), s. 5-11
artykuł:
Suplementacja diety preparatami witaminowo-mineralnymi wśród dzieci w wieku przedszkolnym w Krakowie
(
Koziol-Kozakowska A.
,
Piorecka B.
,
Jagielski P.
,
Schlegel-Zawadzka M.
), s. 12-18
artykuł:
Udzial suplementów w spożyciu witamin przez dzieci w wieku szkolnym
(
Wawrzyniak A.
,
Hamulka J.
,
Michalczuk A.
), s. 19-24
artykuł:
Spożycie witamin i składników mineralnych w formie suplementów i produktów wzbogaconych przez 7-11 letnie dzieci
(
Pietruszka B.
,
Nowaczyk M.
,
Kaluza J.
), s. 25-33
artykuł:
Charakterystyka suplementacji jodem wśród dzieci i młodzieży z rejonu Wielkopolski
(
Szymandera-Buszka K.
,
Waszkowiak K.
,
Jedrusek-Golinska A.
,
Flaczyk E.
), s. 34-39
artykuł:
Ocena podaży witamin i składników mineralnych z dietą i suplementami diety w grupie dzieci 12-13 letnich z łódzkich szkół
(
Kolmaga A.
,
Godala M.
,
Trafalska E.
), s. 40-47
artykuł:
Trendy w spożyciu suplementów przez studentów Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
(
Trafalska E.
,
Grzybowski A.
), s. 48-54
artykuł:
Suplementacja witaminami i biopierwiastkami diety studentów polskich i białoruskich [Gdańsk, Grodno, Białystok]
(
Lebiedzinska A.
,
Szpakow A.
,
Hinc A.
,
Filon J.
,
Szefer P.
,
Karczewski J.
), s. 55-60
artykuł:
Całodzienne racje pokarmowe oraz suplementacja źródłem wapnia i magnezu w żywieniu studentów
(
Marzec Z.
,
Koch W.
,
Marzec A.
), s. 61-65
artykuł:
Schematy suplementacji diety kwasem foliowym u kobiet w wieku reprodukcyjnym
(
Chmurzynska A.
,
Malinowska A.
,
Idaszak K.
), s. 66-70
artykuł:
Ocena częstotliwości stosowania suplementów diety wśród ludzi starszych
(
Rypina M.
,
Lebiedzinska A.
,
Kowalska J.
,
Szefer P.
), s. 71-77
artykuł:
Suplementy diety w decyzjach nabywczych konsumentów
(
Tyrakowska B.
,
Swirska M.
,
Ankiel-Homa M.
), s. 78-84
artykuł:
Suplementy diety - popularność stosowania a świadomosc młodych konsumentów
(
Michota-Katulska E.
,
Zegan M.
,
Sinska B.
,
Mieszkowska M.
), s. 85-89
artykuł:
Stosowanie odżywek i suplementów diety przez mężczyzn uczęszczających do siłowni
(
Janus P.
,
Regula J.
), s. 90-94
artykuł:
Ocena sposobu żywienia członków kadry narodowej łyżwiarzy szybkich z uwzględnieniem stosowanych suplementów i środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego
(
Kozlowska L.
,
Jurkitewicz M.
), s. 95-99
artykuł:
Ocena nawyków żywieniowych oraz przyjmowania suplementów przez sportowców uprawiających biegi długodystansowe
(
Pilch W.
,
Szygula Z.
), s. 100-106
artykuł:
Suplementy diety stosowane przez zawodników sportów walki
(
Wroblewska M.
,
Smolen A.
), s. 107-111
artykuł:
Okołotreningowe wspomaganie żywieniowe u gimnastyczek artystycznych i gimnastyków sportowych klasy mistrzowskiej
(
Walentukiewicz A.
,
Wilk B.
), s. 112-117
artykuł:
Czy suplementacja L-karnityną sprzyja poprawie wydolności fizycznej sportowców?
(
Bajerska J.
,
Jeszka J.
,
Czlapka-Matyasik M.
,
Kostrzewa-Tarnowska A.
), s. 118-123
artykuł:
Konieczność wspomagania żywieniowego w treningu zawodników uprawiających biegi średnio- i długodystansowe
(
Wilk B.
,
Losin M.
,
Walentukiewicz A.
), s. 124-128
artykuł:
Suplementacja glukozą a zmiany wrażliwości insulinowej we krwi mężczyzn podczas wysiłku i w okresie restytucji
(
Poprzecki M.
,
Pokora I.
,
Nowak M.
,
Baron D.
,
Swiat J.
), s. 129-135
artykuł:
Suplementacja diety ketoanalogami aminokwasów egzogennych u osób z przewlekłą niewydolnością nerek w okresie przeddializacyjnym
(
Glabska D.
,
Narojek L.
,
Rojek-Trebicka J.
,
Wardak J.
), s. 136-140
artykuł:
Suplementacja diety chorych po przeszczepie nerek preparatami witaminowo-mineralnymi - uwarunkowania społeczno-ekonomiczne
(
Duda G.
,
Chrzanowska M.
,
Kaminska J.
,
Glyda M.
), s. 141-145
artykuł:
Zachowania dotyczące witaminowo-mineralnej suplemetacji diety wśród kobiet z chorobami tarczycy
(
Waszkowiak K.
,
Szymandera-Buszka K.
), s. 146-150
artykuł:
Wpływ suplementacji diety szczurów chromem [III] i kwercetyną na zawartość wapnia i magnezu u szczura
(
Staniek H.
,
Krejpcio Z.
,
Szymusiak H.
,
Zielinski R.
), s. 151-156
artykuł:
Wpływ uczęszczania do żłobka na sposób żywienia dzieci w wieku 1-3 lata: ocena jakościowa
(
Bujko J.
,
Szkupinska M.
), s. 157-166
artykuł:
Wpływ uczęszczania do żłobka na sposób żywienia dzieci w wieku 1-3 lata: ocena ilościowa
(
Szkupinska M.
,
Bujko J.
), s. 167-178
artykuł:
Jakościowa ocena żywienia dzieci w wieku przedszkolnym na podstawie jadłospisów
(
Kowieska A.
,
Biel W.
,
Chalaba A.
), s. 179-184
artykuł:
Wartość energetyczna diety oraz spożycie wybranych składników pokarmowych przez dzieci z otyłością prostą w wieku 7-13 lat
(
Bawa S.
,
Kowalczyk M.
,
Starbala A.
), s. 185-192
artykuł:
Ocena żywienia wybranej grupy młodzieży szkolnej z Lubelszczyzny
(
Klebaniuk R.
,
Grela E. R.
), s. 193-200
artykuł:
Ocena sposobu żywienia wybranej grupy młodzieży akademickiej miasta Poznania
(
Galinski G.
,
Czarnocinska J.
), s. 201-203
artykuł:
Zawartość witamin w diecie studentów Wyższej Szkoły Kosmetologii i Ochrony Zdrowia w Białymstoku
(
Kleszczewska E.
,
Szpakow A.
,
Jaszczuk A.
,
Ostrowska J.
), s. 205-214
artykuł:
Wartość energetyczna i zawartość składników podstawowych w całodziennych racjach pokarmowych słuchaczy Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych (WSOSP) w Dęblinie
(
Gazdzinska A.
,
Klos A.
,
Bertrandt J.
,
Klossowski M.
), s. 215-220
artykuł:
Najpopularniejsze grupy żywności spożywane przez żołnierzy w zależności od ciężkości pracy
(
Jurikova J.
,
Pecha P.
), s. 221-225
artykuł:
Ocena zawartości wybranych witamin antyoksydacyjnych oraz wapnia w planowanych całodziennych racjach pokarmowych żołnierzy zasadniczej słuzby wojskowej a zasadność stosowania suplementacji
(
Pudlo E.
,
Syska M.
,
Dawidowicz T.
), s. 226-232
artykuł:
Wpływ diety nurka na występowanie stresu dekompresyjnego w symulowanych nurkowaniach powietrznych na głębokość 30 i 60 m
(
Kaczerska D.
,
Siermontowski P.
,
Olszanski R.
,
Bialasiewicz H.
), s. 233-238
artykuł:
Częstość spożycia wybranych produktów spożywczych w okresie poprzedzającym ciążę
(
Karczewski J.
,
Szczerbinski R.
), s. 239-245
artykuł:
Ocena skuteczności diety wolumetrycznej w grupie młodych kobiet - badanie wstępne
(
Myszkowska-Ryciak J.
,
Gocal D.
), s. 246-250
artykuł:
Poziom spożycia składników podstawowych w grupie mężczyzn stosujących tradycyjny i optymalny model żywienia
(
Przyslawski J.
,
Boleslawska I.
,
Grzymislawski M.
,
Bertrandt J.
,
Schlegel-Zawadzka M.
), s. 251-255
artykuł:
Preferencje żywieniowe osób starszych ze Szczecinka, Zachodniopomorskie
(
Biel W.
,
Kowieska A.
,
Zukowska J.
), s. 256-262
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.