Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Acta Scientiarum Polonorum. Agricultura
Rocznik
2006
Tom
05
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Synthesis of siderophores by soil bacteria of the genus Pseudomonas under various culture conditions
(
Jankiewicz U.
)
artykuł:
Trwalość i stabilność różnych odmian Lolium perenne L. w runi pastwiskowej i łąkowej na glebach torfowo-murszowych
(
Baryla R.
,
Kulik M.
), s. 5-13
artykuł:
Reakcja pszenicy ozimej na termin i gęstość siewu
(
Dubis B.
,
Budzynski W.
), s. 15-24
artykuł:
Biosynteza enzymów ksylanolitycznych w hodowli grzyba białego rozkładu Phanerochaete chrysosporium
(
Gorska E. B.
,
Wilgat K.
,
Russel S.
), s. 25-31
artykuł:
Efektywność produkcyjna wody zużytej w produkcji biomasy wybranych gatunków traw
(
Lipinska H.
), s. 45-56
artykuł:
Elementy meteorologiczne kształtujące wilgotność gleby w okresach rozwojowych żyta i ziemniaka
(
Nidzgorska-Lencewicz J.
), s. 57-64
artykuł:
Plonowanie fasoli zwykłej (Phaseolus vulgaris L.) w zależności od intensywności technologii uprawy. Cz.I. Wysokość i jakość plonu nasion oraz ich agrotechniczne uwarunkowania
(
Prusinski J.
), s. 65-76
artykuł:
Plonowanie fasoli zwykłej (Phaseolus vulgaris L.) w zależności od intensywności technologii uprawy. Cz.II. Rolnicza i ekonomiczna ocena zastosowanych technologii
(
Prusinski J.
), s. 77-88
artykuł:
Wpływ nawożenia azotem i sposobu siewu na plonowanie koniczyny perskiej i życicy westerwoldzkiej w porównaniu z mieszanką pszenżyta z grochem
(
Sowinski J.
,
Nowak W.
,
Liszka-Podkowa A.
), s. 89-97
artykuł:
Wpływ przedplonów na plon i jakość ziarna pszenicy ozimej
(
Wozniak A.
), s. 99-106
artykuł:
Zawartość białka ogólnego i właściwego w bulwach ziemniaka w zależności od sposobów uprawy roli i odchwaszczania
(
Zarzecka K.
,
Gugala M.
), s. 107-115
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.