Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Naukowe Zootechniki. Suplement
Rocznik
2000
Tom
---
Numer
08
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
08
artykuł:
Kappa-kazeina jako wskaznik przydatnosci technologicznej mleka
(
Felenczak A.
,
Gil Z.
,
Ormian M.
), s. 9-13
artykuł:
Wydajnosc i sklad chemiczny mleka krow wypasanych na dwoch roznych pastwiskach
(
Kleczak C.
,
Bielak F.
,
Wawrzynczak S.
,
Weglarzy K.
), s. 14-17
artykuł:
Porownanie jakosci fizykochemicznej miesa jalowic rasy limousine i czarno-bialych
(
Litwinczuk A.
,
Litwinczuk Z.
,
Florek M.
,
Skalecki P.
), s. 18-23
artykuł:
Cechy fizykochemiczne miesnia najdluzszego grzbietu u bydla czarno-bialego w zaleznosci od plci i klasy otluszczenia w systemie EUROP
(
Litwinczuk Z.
,
Florek M.
,
Litwinczuk A.
,
Drozd-Janczak A.
,
Skalecki P.
), s. 24-28
artykuł:
Wplyw podstawowych parametrow elektrostymulacji na tempo zmian wartosci pH i teksture miesa wolowego
(
Zywica R.
,
Tkacz K.
,
Budny J.
), s. 29-32
artykuł:
Wplyw zrodla NNKT w dawce pokarmowej dla tucznikow na sklad kwasow tluszczowych i zawartosc cholesterolu w miesniu najdluzszym
(
Barowicz T.
), s. 33-38
artykuł:
Uzytkowosc rzezna tucznikow mieszancow uzyskanych w krzyzowaniu czterorasowym z udzialem ras WBP, PBZ, Hampshire, Duroc, Pietrain i linii 990
(
Eckert G.
,
Zak G.
,
Mucha A.
), s. 39-43
artykuł:
Efektywnosc dodatku betainy i pikolinianu chromu w tuczu swin w zaleznosci od koncentracji energii w paszy
(
Hanczakowska E.
,
Urbanczyk J.
,
Swiatkiewicz M.
), s. 44-48
artykuł:
Wplyw rodzaju mieszancow i diet wzbogaconych tluszczem roznego pochodzenia na cechy tuczne, rzezne i wybrane skladniki lipidowe miesa wieprzowego
(
Lenartowicz P.
,
Kulisiewicz J.
), s. 49-55
artykuł:
Zastosowanie homogenizowanych odpadow poubojowych w dawkach pokarmowych dla tucznikow
(
Paschma J.
), s. 56-60
artykuł:
Modyfikacja skladu kwasow tluszczowych wieprzowiny a stan oksydacyjny u swin
(
Sawosz E.
,
Chachulowa J.
,
Fiedorowicz S.
,
Lechowski R.
,
Kleczkowski M.
), s. 61-65
artykuł:
Efektywnosc odlozenia wielonienasyconych kwasow tluszczowych z paszy w tkance miesnia Longissimus dorsi tucznikow
(
Sawosz E.
,
Chachulowa J.
,
Fiedorowicz S.
,
Lechowski R.
,
Kleczkowski M.
), s. 66-71
artykuł:
Zawartosc wybranych metali ciezkich w tkance miesniowej i watrobie jagniat tuczonych dwoma metodami
(
Gruszecki T. M.
,
Lipiec A.
,
Klewiec J.
,
Lipecka C.
,
Jankuszew A.
,
Gabryszuk M.
), s. 72-75
artykuł:
Ocena przydatnosci mieszancow dwu- i trojrasowych do produkcji jagniat rzeznych
(
Kedrak B.
,
Lipecka C.
), s. 76-81
artykuł:
Parametry jakosci miesa tryczkow polskiej owcy dlugowelnistej oraz jej mieszancow z trykami ras miesnych
(
Kaczor U.
,
Ciuryk S.
,
Pustkowiak H.
), s. 82-87
artykuł:
Wplyw metody uzytkowania mlecznego polskich owiec nizinnych odmiany zelaznienskiej na ich wyniki rozrodu
(
Niznikowski R.
,
Sulimowska M.
), s. 88-92
artykuł:
Przydatnosc do tuczu i wartosc miesna jagniat oraz masa welny matek w zaleznosci od metody uzytkowania mlecznego
(
Rant W.
,
Niznikowski R.
,
Kuznicka E.
,
Sztych D.
,
Radzik-Rant A.
,
Siedlecki J.
), s. 93-97
artykuł:
Wyniki odchowu pastwiskowego, wartosc rzezna oraz jakosc miesa jagniat mieszancow polskiej owcy gorskiej z trykami ras alpejskich
(
Roborzynski M.
,
Kiec W.
,
Kedzior W.
,
Knapik J.
,
Krupinski J.
), s. 98-103
artykuł:
Detekcja molekularna polimorfizmu alfaS1 kazeiny koziej u koz i kozlow ras mlecznych
(
Tokarska M.
,
Szumska D.
), s. 104-109
artykuł:
Wplyw pory roku i metody uzytkowania mlecznego na ilosc, sklad i jakosc higieniczna mleka owczego
(
Wazna E.
,
Gut A.
), s. 110-114
artykuł:
Badania nad wykorzystaniem syntetycznej melatoniny do przyspieszenia dojrzewania okrywy wlosowej u norek oraz poprawy cech jakosciowych ich skor
(
Barabasz B.
), s. 115-119
artykuł:
Wykorzystanie syntetycznej melatoniny do przyspieszania dojrzalosci okrywy wlosowej u lisow srebrzystych
(
Barabasz B.
,
Bagdonas I. I.
), s. 120-124
artykuł:
Cechy jakosciowe miesa krolikow roznych ras
(
Bielanski P.
,
Zajac J.
,
Kowalska D.
), s. 125-129
artykuł:
Zroznicowanie masy ciala krolikow nowozelandzkich bialych w okresie tuczu w zaleznosci od systemu zywienia w okresie okoloodsadzeniowym
(
Fijal J.
,
Gacek L.
), s. 130-133
artykuł:
Zaleznosc miedzy temperamentem mlodych lisow polarnych a wynikami oceny pokroju i masami ciala w okresie uboju na skory
(
Gacek L.
), s. 134-137
artykuł:
Porownanie temperamentu mlodych lisow polarnych niebieskich z temperamentem samic
(
Gacek L.
,
Lasek A.
), s. 138-141
artykuł:
Wykorzystanie rownan regresji wielokrotnej w szacowaniu udzialu miesa w tuszkach gesi zatorskiej
(
Cywa-Benko K.
,
Krawczyk J.
,
Wezyk S.
,
Knapik J.
), s. 142-146
artykuł:
Wplyw jonizacji powietrza na produkcyjnosc i jakosc tuszek kurczat brojlerow
(
Herbut E.
,
Sosnowka-Czajka E.
,
Niziol B.
), s. 147-150
artykuł:
Wplyw gruntowego wymiennika ciepla na mikroklimat brojlerni oraz produkcyjnosc kurczat
(
Herbut E.
,
Sosnowka-Czajka E.
,
Wawrzynski M.
), s. 151-155
artykuł:
Wystepowanie zmian patologicznych w miesniu piersiowym powierzchownym i dwuglowym uda indyczek i indorow rzeznych typu ciezkiego
(
Klosowska D.
,
Lewandowska M.
,
Walasik K.
,
Puchajda H.
), s. 156-160
artykuł:
Wplyw poczatkowego poziomu pH miesni piersiowych na wybrane wskazniki jakosci miesa kurczat brojlerow nalezacych do trzech genotypow
(
Poltowicz K.
), s. 161-165
artykuł:
Charakterystyka jakosci miesa indorow rzeznych trzech roznych grup genetycznych
(
Puchajda H.
,
Faruga A.
,
Klosowska D.
,
Batura J.
,
Elminowska-Wenda G.
), s. 166-170
artykuł:
Wplyw skladu mieszanek na profil kwasow tluszczowych w zoltkach jaj konsumpcyjnych u mieszancow kur niesnych
(
Rapacz J. M.
,
Janik A.
,
Gumulka M.
), s. 171-175
artykuł:
Wplyw dodatku mieszanki ziolowej do paszy dla gesi na przyrosty masy ciala oraz jakosc tuszki i miesni piersiowych
(
Rosinski A.
,
Wezyk S.
,
Bielinska H.
,
Elminowska-Wenda G.
), s. 176-181
artykuł:
Wystepowanie izomerow trans i sprzezonego dienu kwasu linolowego o konfiguracji cis-9, trans-11 w tluszczu mleka krowiego oraz w tluszczu wolowym
(
Grzeskiewicz S.
,
Bartnikowska E.
,
Cozel A.
), s. 182-186
artykuł:
Jakosc produkcji slimakow jadalnych Helix aspersa maxima w roznych systemach wychowu fermowego
(
Lysak A.
,
Mach-Paluszkiewicz Z.
,
Ligaszewski M.
), s. 187-191
artykuł:
Optymalizacja metod wykrywania Listeria monocytogenes w produktach zywnosciowych
(
Wieckowska-Szakiel M.
,
Rozalski M.
,
Krajewska U.
,
Rudnicka W.
,
Rozalska B.
), s. 192-195
artykuł:
Uwarunkowania wyboru produktow eko-rolnictwa oraz podejmowania gospodarowania metodami ekologicznymi w swietle badan ankietowych
(
Zakowska-Biemans S.
), s. 196-201
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.