Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2008
Tom
15
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Karcynogeny w przewodzie pokarmowym czlowieka
(
Nowak A.
,
Libudzisz Z.
), s. 9-25
artykuł:
Instrumentalna metoda oceny gladkosci jogurtu naturalnego
(
Jaworska D.
,
Hejduk L.
), s. 26-34
artykuł:
Aktywnosc przeciwutleniajaca handlowych preparatow bialek serwatkowych
(
Worobiej E.
,
Wujkowska A.
,
Druzynska B.
,
Wolosiak R.
), s. 35-42
artykuł:
Ocena mozliwosci wyodrebnienia miesa kulinarnego o wysokiej jakosci z uwzglednieniem miesnosci tucznikow, pomiaru barwy i pH z zastosowaniem analizy skupien
(
Przybylski W.
,
Jaworska D.
,
Czarniecka-Skubina E.
,
Kajak-Siemaszko K.
), s. 43-51
artykuł:
Zastosowanie komputerowej analizy obrazu do szacowania jakosci peklowanego drobnego miesa wieprzowego klasy II
(
Dasiewicz K.
,
Pisula A.
,
Slowinski M.
,
Noga A.
), s. 52-60
artykuł:
Wplyw wymiany tluszczu zwierzecego tluszczem roslinnym i blonnikiem pokarmowym na jakosc farszow i kielbas drobno rozdrobnionych
(
Krzywdzinska-Bartkowiak M.
,
Dolata W.
,
Piatek M.
,
Michalski K.
), s. 61-67
artykuł:
Zawartosc tluszczu, cholesterolu oraz produktow utleniania cholesterolu w farszu pierogow miesnych podczas przechowywania chlodniczego i zamrazalniczego
(
Derewiaka D.
,
Obiedzinski M.
,
Robak K.
), s. 68-73
artykuł:
Ocena autentycznosci wybranych czekolad
(
Kowalska J.
,
Bzducha A.
,
Derewiaka D.
,
Kopanska K.
,
Nitek A.
), s. 74-79
artykuł:
Ocena stabilnosci oksydatywnej olejow rzepakowego i slonecznikowego tloczonych na zimno z dodatkiem ekstraktu z oregano w tescie Rancimat i termostatowym
(
Wroniak M.
,
Lubian M.
), s. 80-89
artykuł:
Sklad kwasow tluszczowych a jakosc i przydatnosc technologiczna tluszczow do pieczenia
(
Zbikowska A.
,
Rutkowska J.
), s. 90-95
artykuł:
Udzial izomerow trans kwasow tluszczowych w wybranych wyrobach ciastkarskich i chipsach ziemniaczanych
(
Ratusz K.
,
Wirkowska M.
), s. 96-102
artykuł:
Zastosowanie mikronizowanych preparatow wysokoblonnikowych w wyrobach ciastkarskich
(
Aniola J.
,
Piotrowska E.
,
Walczak K.
,
Gorecka D.
), s. 103-110
artykuł:
Wplyw sacharozy i jej zamiennikow na wybrane reologiczne wlasciwosci handlowych skrobi modyfikowanych
(
Fortuna T.
,
Przetaczek I.
), s. 111-123
artykuł:
Badanie katalitycznego dzialania drozdzy piekarskich Saccharomyces cerevisiae w reakcji hydrolizy estrow z wykorzystaniem chromatografii gazowej
(
Krzyczkowska J.
,
Stolarzewicz I.
,
Bialecka-Florjanczyk E.
), s. 124-130
artykuł:
Koncentrat chleba bezglutenowego z dodatkiem maki z szarlatu
(
Marciniak-Lukasiak K.
,
Skrzypacz M.
), s. 131-140
artykuł:
Porownanie wlasciwosci reologicznych ciasta i jakosci pieczywa otrzymanego z maki orkiszu i pszenicy zwyczajnej
(
Krawczyk P.
,
Ceglinska A.
,
Izdebska K.
), s. 141-151
artykuł:
Zaleznosci pomiedzy wybranymi wyroznikami tekstury pieczywa chrupkiego wyznaczonymi instrumentalnie i sensorycznie
(
Gondek E.
,
Marzec A.
), s. 152-160
artykuł:
Proba zastosowania metody emisji akustycznej do badania ziarna wybranych odmian pszenicy jarej i ozimej
(
Marzec A.
,
Jakubczyk E.
,
Cacak-Pietrzak G.
), s. 161-167
artykuł:
Badania nad zawartoscia akryloamidu w przetworach zbozowych
(
Mojska H.
,
Gielecinska I.
,
Szponar L.
), s. 168-172
artykuł:
Ruch wilgoci w mieszankach typu muesli
(
Gondek E.
,
Lewicki P. P.
), s. 173-180
artykuł:
Wplyw temperatury na wymiane masy w jablkach odwadnianych osmotycznie w roztworze sacharozy
(
Kowalska H.
), s. 181-189
artykuł:
Charakterystyka suszenia konwekcyjnego jablek odwadnianych osmotycznie w roztworze sacharozy
(
Janowicz M.
,
Domian E.
,
Lenart A.
,
Pomaranska-Lazuka W.
), s. 190-198
artykuł:
Wplyw temperatury powietrza na przebieg suszenia spienionego zageszczonego soku jablkowego
(
Jakubczyk E.
,
Wnorowska E.
), s. 199-206
artykuł:
Wplyw warunkow blanszowania tkanki selera na wlasciwosci teksturalne suszu
(
Lentas K.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 207-215
artykuł:
Barwa i wlasciwosci fizyczne odwadnianych osmotycznie i suszonych sublimacyjnie truskawek
(
Piotrowski D.
,
Biront J.
,
Lenart A.
), s. 216-226
artykuł:
Ocena zmian wlasciwosci przeciwutleniajacych suszy buraka cwiklowego i selera w zaleznosci od zastosowanych operacji jednostkowych
(
Nowak D.
,
Kidon M.
,
Syta M.
), s. 227-235
artykuł:
Kinetyka sorpcji pary wodnej przez susze z buraka cwiklowego jako narzedzie oceny ich jakosci
(
Nowak D.
,
Syta M.
), s. 236-242
artykuł:
Zmiany pojemnosci przeciwutleniajacej grzybow jadalnych w procesie kiszenia
(
Skapska S.
,
Owczarek L.
,
Jasinska U.
,
Halasinska A.
,
Danielczuk J.
,
Sokolowska B.
), s. 243-250
artykuł:
Zmiany zawartosci azotanow [V] i [III] w szpinaku malo przetworzonym, pakowanym i przechowywanym w atmosferze modyfikowanej
(
Bieganska-Marecik R.
,
Walkowiak-Tomczak D.
,
Radziejewska-Kubzdela E.
), s. 251-260
artykuł:
Wplyw pakowania i przechowywania w atmosferze modyfikowanej na zawartosc azotanow [V] i [III] w salatce warzywnej typu coleslaw oraz na jej cechy sensoryczne i fizykochemiczne
(
Radziejewska-Kubzdela E.
,
Walkowiak-Tomczak D.
,
Bieganska-Marecik R.
), s. 261-268
artykuł:
Metoda otrzymywania preparatu naturalnego alfa- i beta-karotenu z marchwi
(
Szterk A.
,
Sosinska E.
,
Obiedzinski M. W.
,
Lewicki P. P.
), s. 269-274
artykuł:
Detekcja nadtlenku wodoru chemiluminometrem wlasnej konstrukcji
(
Szterk A.
,
Szterk P.
,
Lewicki P. P.
), s. 275-282
artykuł:
Zanieczyszczenie herbatek owocowych i ziolowych wielopierscieniowymi weglowodorami aromatycznymi
(
Ciecierska M.
,
Obiedzinski M.
,
Albin M.
), s. 283-289
artykuł:
Aktywnosc przeciwutleniajaca wybranych herbat zielonych
(
Wolosiak R.
,
Mazurkiewicz M.
,
Druzynska B.
,
Worobiej E.
), s. 290-297
artykuł:
Problematyka zywnosciowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
), s. 298-300
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.