Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2007
Tom
14
Numer
6
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
6
artykuł:
Nadwaga i otylosc u dzieci i mlodziezy
(
Sikorska-Wisniewska G.
)
artykuł:
Boczniak ostrygowaty [Pleurotus ostreatus] jako zrodlo beta-D-glukanow
(
Augustin J.
,
Jaworska G.
,
Dandar A.
,
Cejpek K.
)
artykuł:
Technika SPME jako uzyteczne narzedzie do konstruowania aromagramow serow z przerostem plesni
(
Berezinska A.
,
Obiedzinski M. W.
)
artykuł:
Musy owocowe jako zrodlo naturalnych przeciwutleniaczy
(
Szajdek A.
,
Borowska E. J.
,
Borowski J.
,
Saczuk B.
)
artykuł:
Zmiany jakosci przechowywanych syropow z owocow zurawiny [Vaccinium oxycoccus L.] i brusznicy [Vaccinium vitis-idaea L.] otrzymanych roznymi metodami
(
Michalczyk M.
,
Macura R.
,
Zlobecki A.
)
artykuł:
Badania nad zastosowaniem do produkcji pieczywa skladnikow mineralnych otrzymanych po nanofiltracji serwatki
(
Ceglinska A.
,
Pluta A.
,
Skrzypek J.
,
Krawczyk P.
)
artykuł:
Krajowy rynek produktow wzbogaconych w witaminy i skladniki mineralne wobec wymagan prawnych UE
(
Ratkovska B.
,
Kunachowicz H.
,
Przygoda B.
)
artykuł:
Zmiany zawartosci witaminy C w bulwach ziemniaka podczas gotowania i przetwarzania na produkty smazone i suszone
(
Rytel E.
,
Lisinska G.
)
artykuł:
Ocena sposobu zywienia kobiet w okresie okolomenopauzalnym w aspekcie zagrozenia chorobami cywilizacyjnymi - spozycie wybranych skladnikow pokarmowych
(
Bronkowska M.
,
Sadowska B.
)
artykuł:
Zwyczaje zywieniowe wybranej grupy dzieci 11-12-letnich z Bialegostoku
(
Kollajtis-Dolowy A.
,
Matysiuk E.
,
Boniecka I.
)
artykuł:
Udzial posilkow przedszkolnych w calkowitym pokryciu zapotrzebowania na energie i skladniki odzywcze na przykladzie wybranej stolowki
(
Leszczynska T.
,
Sikora E.
,
Krecina K.
,
Pysz K.
)
artykuł:
Postawy konsumentow wobec prozdrowotnej wartosci zywnosci
(
Babicz-Zielinska E.
,
Zabrocki R.
)
artykuł:
Badania nad zdolnoscia wybranych kultur starterowych bakterii mlekowych do przezywania w modelowym soku zoladkowym oraz wiazania cholesterolu w tych warunkach
(
Ziarno M.
,
Margol B.
)
artykuł:
Zywienie a chroniczne choroby niezakazne w opinii konsumentow zywnosci niekonwencjonalnej
(
Drobnica L.
,
Cebulak T.
,
Pieczonka W.
)
artykuł:
Zastosowanie substancji slodzacych w wyrobach ciastkarskich
(
Gorecka D.
,
Korczak J.
,
Borowska-Parus A.
)
artykuł:
Mozliwosci stosowania kultur starterowych do produkcji pieczywa pszenno-jeczmiennego
(
Kawka A.
,
Rausch P.
,
Swierczynski J.
)
artykuł:
Wplyw Bifidobacterium lactis na udzial kwasu linolowego o wiazaniach sprzezonych w tluszczu modelowych serow dojrzewajacych
(
Bzducha A.
,
Obiedzinski M. W.
)
artykuł:
Antyoksydanty w profilaktyce i terapii cukrzycy typu II
(
Rosolowska-Huszcz D.
)
artykuł:
Wlasciwosci funkcjonalne skrobi modyfikowanych wzbogaconych jonami miedzi
(
Smigielska H.
,
Lewandowicz G.
)
artykuł:
Oszacowanie zawartosci folianow i innych witamin z grupy B w dietach mlodych kobiet [20-25 lat] z wojewodztwa malopolskiego
(
Biezanowska-Kopec R.
,
Leszczynska T.
,
Pisulewski P. M.
)
artykuł:
Wplyw czasu przechowywania na mikroflore jogurtow z dodatkiem nasion amarantusa i ziaren owsa
(
Sady M.
,
Domagala J.
,
Grega T.
,
Kalicka D.
)
artykuł:
Aktywnosc przeciwutleniajaca wybranych odmian sliwek [Prunus domestica] uprawianych w kraju
(
Walkowiak-Tomczak D.
,
Bieganska-Marecik R.
,
Regula J.
)
artykuł:
Problematyka zywnosciowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Trwalosc mikrobiologiczna homogenizowanych kielbas drobiowych
(
Wesierska E.
)
artykuł:
Zawartosc witamin z grupy B w calodziennych racjach pokarmowych mlodziezy gimnazjalnej
(
Lizon M.
,
Biezanowska-Kopec R.
,
Leszczynska T.
,
Bodziarczyk I.
)
artykuł:
Charakterystyka jakosci miesa wieprzowego o zroznicowanej zawartosci tluszczu srodmiesniowego
(
Czarniecka-Skubina E.
,
Przybylski W.
,
Jaworska D.
,
Wachowicz I.
,
Urbanska I.
,
Niemyjski S.
)
artykuł:
Wplyw procesow technologicznych na zmiany alergennosci zywnosci
(
Wroblewska B.
,
Szymkiewicz A.
,
Jedrychowski L.
)
artykuł:
Zmiany zawartosci wybranych skladnikow zywnosci w produktach otrzymanych z nasion roslin straczkowych pod wplywem obrobki biotechnologicznej
(
Gumienna M.
,
Czarnecka M.
,
Czarnecki Z.
)
artykuł:
The role of vegetable nutrition sources in the prevention of civilization diseases
(
Kajaba I.
,
Dandar A.
,
Surowka K.
,
Cejpek K.
,
Augustin J.
)
artykuł:
Zawartosc fosforanow inozytolu w suchych i ekstrudowanych nasionach fasoli [Phaseolus vulgaris L.]
(
Korus J.
)
artykuł:
Spozycie miesa a choroby cywilizacyjne
(
Migdal W.
)
artykuł:
Przezywalnosc szczepu probiotycznego w napoju bananowo-mlecznym w zaleznosci od dodatku roznych prebiotykow
(
Jalosinska M.
)
artykuł:
Porownanie zawartosci witamin B1 i B2 w mrozonkach i sterylizowanych konserwach z boczniaka, borowika i pieczarki
(
Jaworska G.
,
Biernacka A.
,
Wybraniec S.
,
Bernas E.
)
artykuł:
Wlasciwosci przeciwnowotworowe kapusty bialej
(
Kusznierewicz B.
,
Piasek A.
,
Lewandowska J.
,
Smiechowska A.
,
Bartoszek A.
)
artykuł:
Sklad chemiczny i parametry tekstury wybranych miesni tucznikow rasy polskiej bialej zwislouchej ubijanych w roznym wieku
(
Migdal W.
,
Wojtysiak D.
,
Palka K.
,
Natonek-Wisniewska M.
,
Duda I.
,
Nowocien A.
)
artykuł:
Prognozowanie wzrostu i przezywalnosci bakterii probiotycznych w fermentowanym soku marchwiowym
(
Trzaskowska M.
,
Kolozyn-Krajewska D.
,
Goryl A.
)
artykuł:
Jakosc odzywek bialkowo-weglowodanowych i preferencje konsumenckie osob o zwiekszonej aktywnosci fizycznej
(
Baczkowicz M.
,
Fortuna T.
,
Ogonek J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.