Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2007
Tom
14
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Evaluation of orange juices on the base of selected authenticity markers
(
Korovicova J.
,
Kohajdova Z.
,
Kukurova K.
,
Lehkozivova J.
)
artykuł:
Produkty reakcji Maillarda w zywnosci
(
Michalska A.
,
Zielinski H.
), s. 5-16
artykuł:
Modyfikacje skladu emulsyjnych powlok ochronnych na oslonki kielbas suszonych
(
Tyburcy A.
,
Trzepanowski R.
,
Cegielka A.
), s. 17-28
artykuł:
Porownanie jakosci mikrobiologicznej mleka pasteryzowanego, mikrofiltrowanego i UHT
(
Smietana Z.
,
Krajewska-Kaminska E.
,
Bohdziewicz K.
,
Nalepa B.
), s. 29-39
artykuł:
Jakosc sensoryczna serow twarogowych o zroznicowanej zawartosci tluszczu
(
Jaworska D.
), s. 40-50
artykuł:
Aktywnosc przeciwutleniajaca i zawartosc lipidow rezorcynolowych w ziarnie mieszancowych rodow pszenzyta ozimego
(
Skrzypek A.
,
Makarska E.
,
Kociuba W.
,
Studzinski M.
), s. 51-59
artykuł:
Wartosc wypiekowa maki otrzymanej z ziarna wybranych odmian orkiszu [Triticum spelta L.]
(
Majewska K.
,
Dabkowska E.
,
Zuk-Golaszewska K.
,
Tyburski J.
), s. 60-71
artykuł:
Badanie procesu czerstwienia pieczywa metoda emisji akustycznej
(
Marzec A.
,
Lewicki P. P.
,
Pietrowska A.
), s. 72-79
artykuł:
Wplyw dodatku roznych form blonnika na jakosc wybranych wyrobow ciastkarskich
(
Ceglinska A.
,
Cacak-Pietrzak G.
,
Dojczew D.
,
Haber T.
,
Szulim M.
), s. 80-90
artykuł:
Jakosc sensoryczna wybranych warzyw przyprawowych liofilizowanych i suszonych konwencjonalnie
(
Hoffmann M.
), s. 91-97
artykuł:
Wplyw ekstruzji na aktywnosc przeciwutleniajaca nasion wybranych roslin straczkowych
(
Remiszewski M.
,
Kulczak M.
,
Przygonski K.
,
Korbas E.
,
Jezewska M.
), s. 98-104
artykuł:
Zawartosc wybranych skladnikow odzywczych w czerwonych odmianach cebuli z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej
(
Hallmann E.
,
Rembialkowska E.
), s. 105-111
artykuł:
Zawartosc kwasu askorbinowego w bulwach ziemniaka odmiany jadalnej Wiking w zaleznosci od sposobow uprawy roli i herbicydow
(
Zarzecka K.
,
Gugala M.
,
Mystkowska I.
), s. 112-119
artykuł:
Zmiany ilosciowe mikroflory w trakcie przechowywania frytek mrozonych
(
Malicki A.
,
Bruzewicz S.
), s. 120-125
artykuł:
Wplyw procesu mrozenia na jakosc restrukturyzowanych truskawek
(
Walkowiak-Tomczak D.
), s. 126-133
artykuł:
Wystepowanie bakterii patogennych oraz drobnoustrojow wskaznikowych zanieczyszczenia fekalnego w mrozonych warzywach
(
Kordowska-Wiater M.
,
Janas P.
,
Sosnowska B.
,
Wasko A.
,
Nowak A.
,
Kluza B.
), s. 134-144
artykuł:
Wplyw dodatku pektyn wysoko metylowanych na zawartosc skladnikow o wlasciwosciach przeciwutleniajacych w sokach truskawkowych
(
Kalisz S.
,
Mitek M.
,
Nowicka M.
), s. 145-154
artykuł:
Inaktywacja spor Geobacillus stearothermophilus w obecnosci wybranych kwasow organicznych
(
Iciek J.
,
Blaszczyk I.
,
Papiewska A.
), s. 166-173
artykuł:
Wplyw soku z buraka cwiklowego i aronii in vitro na metabolizm tlenowy i apoptoze ludzkich granulocytow obojetnochlonnych
(
Zielinska-Przyjemska M.
,
Olejnik A.
,
Grajek W.
), s. 174-186
artykuł:
Ocena postepowania konsumentow przy przygotowywaniu potraw w domu
(
Tworko M.
,
Kolozyn-Krajewska D.
), s. 187-198
artykuł:
Problematyka zywnosciowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
,
Karas W.
), s. 199-203
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.