Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Technologia Jakość
Rocznik
1995
Tom
---
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
HACCP jako narzedzie w sterowaniu jakoscia higieniczna [zdrowotna] zywnosci
(
Horubala A.
), s. 2-10
artykuł:
Zwiazki biologicznie czynne w zywnosci pochodzenia roslinnego
(
Kozlowska H.
), s. 11-15
artykuł:
Surowce a gwarantowana jakosc zywnosci
(
Rutkowski A.
), s. 16-25
artykuł:
Produkcja zywnosci gwarantowanej jakosci - wybrane systemy sterowania
(
Sikora T.
), s. 26-32
artykuł:
Gwarancje prawdziwosci deklaracji o stanie jakosciowym zywnosci
(
Tyszkiewicz S.
), s. 33-40
artykuł:
Stan, zasady i program certyfikacji artykulow spozywczych
(
Berdowski J. B.
,
Slowinska E.
), s. 41-52
artykuł:
Gwarantowana jakosc mikrobiologiczna zywnosci a metody predyktywne
(
Kolozyn-Krajewska D.
), s. 53-65
artykuł:
Opakowanie jako element zapewnienia jakosci produktu
(
Michniewicz J.
), s. 66-72
artykuł:
Gwarantowana jakosc a gwarantowana wartosc odzywcza
(
Janicki A.
), s. 73-80
artykuł:
System zapewnienia jakosci przy produkcji kawy Tchibo
(
Lenart B.
), s. 81-85
artykuł:
Systemy termiczne Ohmic firmy APV. Zywnosc o swiezym smaku i przedluzonej trwalosci
(
Tempest P.
), s. 86-100
artykuł:
Radiacyjne wyjalawianie przypraw ziolowych
(
Bachman S.
,
Gieszczynska J.
,
Zegota A.
,
Zegota H.
), s. 101-102
artykuł:
Jakosc sokow i klarownych nektarow z czarnej porzeczki w zaleznosci od cech odmianowych surowca
(
Banaszczyk J.
,
Plocharski W.
), s. 102
artykuł:
Porownanie jakosci wybranych warzyw z bydgoskich i gdanskich targowisk
(
Barczak B.
), s. 103
artykuł:
Zaplata za mleko w swietle kryteriow jakosciowych
(
Bazydlo I.
,
Romaniuk K.
), s. 103-105
artykuł:
Wplyw alkoholowego ekstraktu z nasion lubinu waskolistnego Mirela na zawartosc azotu azotanowego w plonie wybranych warzyw
(
Cwojdzinski W.
,
Nowak K.
), s. 105
artykuł:
Wplyw fungicydow na zawartosc i sklad blonnika pokarmowego w pietruszce swiezej i przechowywanej
(
Elkner K.
,
Horbowicz M.
), s. 106-107
artykuł:
Wplyw roznych stezen pirosiarczynu sodu i czasu skladowania na bialosc i pozostalosci dwutlenku siarki mrozonych pieczarek
(
Czapski J.
,
Bakowski J.
), s. 106
artykuł:
Sklad frakcyjny blonnika pokarmowego w kapuscie glowiastej bialej swiezej i kiszonej
(
Elkner K.
,
Kosson R.
), s. 107
artykuł:
Badanie cytologiczne mleka towarowego jako wskaznik jego jakosci higienicznej
(
Fandrejewska M.
), s. 108
artykuł:
Dodatek fosforanow dwuskrobiowych czynnikiem gwarantujacym jakosc chleba
(
Gambus H.
,
Nowotna A.
), s. 108-109
artykuł:
Uszlachetnianie nasion bobiku i grochu w warunkach procesow hydrotermicznych
(
Jamroz J.
,
Maslowski A.
), s. 109
artykuł:
Przydatnosc konsumpcyjna miesa jagniat w roznym wieku
(
Kedzior W.
), s. 110
artykuł:
Metale ciezkie w ziolach i herbatach ziolowych
(
Kot A.
), s. 110-111
artykuł:
Kumulacja metali ciezkich w wybranych warzywach roznych odmian
(
Krelowska-Kulas M.
), s. 111
artykuł:
Badania nad uzyskaniem wlasciwej jakosci mikrobiologicznej preparatow zawierajacych livex
(
Malicki A.
), s. 112
artykuł:
Porownawcza ocena testow sluzacych do kontroli efektywnosci termicznej obrobki produktow sojowych
(
Maslowski A.
,
Szmigielski M.
,
Matyka S.
), s. 113-114
artykuł:
Wybrane skladniki mineralne w nasionach drobno- i grubonasiennych odmian bobu
(
Markiewicz K.
,
Borowska J.
,
Zadernowski R.
), s. 113
artykuł:
Zawartosc kadmu, olowiu, cynku i miedzi w wybranych warzywach z ogrodkow dzialkowych Lublina
(
Michalak A.
,
Bulinski R.
), s. 114
artykuł:
Polski rynek zywnosci ekologicznej to zdrowa zywnosc czy chore pieniadze - proba odpowiedzi na przykladzie marchwi
(
Moroz A.
,
Bogumil P.
,
Zalewski S.
), s. 115-116
artykuł:
Zawartosc azotanow w kilku odmianach salaty maslowej uprawianej pod oslonami
(
Michalik H.
,
Stepowska A.
), s. 115
artykuł:
Proba klasyfikacji jakosciowej miesa kroliczego kulinarnego
(
Popek S.
), s. 116
artykuł:
Wystepowanie Listeria monocytogenes w mleku surowym i produktach mlecznych w Polsce
(
Rola J. G.
,
Wojton B.
,
Michalski M. M.
), s. 117-118
artykuł:
Porownanie jakosci wybranych surowcow roslinnych z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
(
Rembialkowska E.
), s. 117
artykuł:
Pozostalosci antybiotykow w tkankach zwierzecych wedlug badan monitorowych
(
Rozanska H.
), s. 118
artykuł:
Wystepowanie Escherichia coli serotyp 0157:H7 w miesie zwierzat rzeznych i drobiu
(
Rozanska H.
,
Kwiatek K.
), s. 119
artykuł:
Azotany w marchwi
(
Szteke B.
,
Lipowska T.
), s. 119-120
artykuł:
Pozostalosci hormonow - anabolikow u zwierzat rzeznych w Polsce
(
Wozniak B.
,
Wojton B.
), s. 120
artykuł:
Wybrane wyroby cukiernicze z dodatkiem nasion amarantusa
(
Cacak-Pietrzak G.
,
Dojczew D.
,
Haber T.
,
Lewczuk J.
), s. 121
artykuł:
Pieczywo bezglutenowe z dodatkiem maki z amarantusa
(
Cacak-Pietrzak G.
,
Dojczew D.
,
Haber T.
,
Lewczuk J.
), s. 121-122
artykuł:
Barwa sokow owocowych jako wazny wskaznik weryfikacji ich jakosci
(
Cichon Z.
), s. 122
artykuł:
Oszacowanie zdrowotnosci i przetworow drobiowych produkowanych przez firme Drobex-Heintz w Szczecinie
(
Gardzielewska J.
,
Kortz J.
,
Jakubowska M.
,
Cyran A.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
,
Karamucki T.
), s. 123-124
artykuł:
Wplyw procesow fermentacji mlekowej nasion grochu i fasoli na wybrane wskazniki jakosci uzyskanych z nich produktow
(
Czarnecka M.
,
Czarnecki Z.
,
Nowak J.
), s. 123
artykuł:
Tekstura - jako jeden z podstawowych wskaznikow jakosci produktow zywnosciowych
(
Grzesinska W.
,
Neryng A.
), s. 124-125
artykuł:
Wplyw technologii nawadniania i nawozenia na jakosc uprawianej salaty
(
Jeznach M.
,
Jeznach J.
,
Pierzgalski E.
), s. 125
artykuł:
Jakosc wybranych gatunkow herbaty czarnej
(
Kudelka W.
), s. 125-126
artykuł:
Jakosc czipsow ziemniaczanych z produkcji 1994
(
Lisinska G.
,
Peksa A.
,
Tajner A.
), s. 126-127
artykuł:
Pozostalosci azotynow i azotanow w produktach miesnych w 1994 r.
(
Michalski M. M.
,
Wojton B.
,
Rola J. G.
), s. 127
artykuł:
Obnizenie zawartosci 5-hydroksytryptamidow kwasow karboksylowych gwarancja jakosci ekstraktow kawowych
(
Stranc A.
,
Luczak H.
), s. 128-129
artykuł:
Czynniki wplywajace na jakosc koncentratow zup w proszku
(
Orzechowska A.
,
Jezewska M.
,
Blasinska I.
), s. 128
artykuł:
Mikrobiologiczne przyczyny dyskwalifikacji zywnosci zwierzecego pochodzenia w Polsce
(
Wojton B.
,
Rozanska H.
), s. 129
artykuł:
Opakowanie jako element zapewnienia swiezosci i trwalosci mikrobiologicznej pieczywa
(
Ambroziak Z.
,
Golaszewska A.
,
Janik M.
,
Slowik E.
), s. 130
artykuł:
Wplyw warunkow skladowania salaty kruchej na przemiany azotanow
(
Bakowski J.
,
Michalik H.
), s. 130-131
artykuł:
Wplyw wybranych czynnikow srodowiska zewnetrznego na jakosc tluszczow jadalnych w sferze poprodukcyjnej
(
Czechowska-Liszka M.
), s. 131-132
artykuł:
Jakosc przechowywanych produktow owsianych
(
Kawka A.
,
Wojtasiak-Zawirska R.
,
Podemska M.
,
Wasowicz E.
,
Gasiorowski H.
), s. 132
artykuł:
Nowoczesne opakowania do produktow spozywczych jako element systemu produkt-opakowanie-srodowisko zewnetrzne
(
Kolek J.
), s. 133
artykuł:
Modele migracji skladnikow opakowan z tworzyw sztucznych do produktow spozywczych [przyklady obliczen numerycznych]
(
Kolek Z.
), s. 134
artykuł:
Wplyw rodzaju opakowania na jakosc kawy zbozowej
(
Palasinski J.
), s. 135-136
artykuł:
Przechowywanie wyrobow garmazeryjnych w atmosferze modyfikowanej
(
Markowska A.
,
Gackowska L.
,
Kotkowska A.
), s. 135
artykuł:
Wplyw metod pakowania na jakosc pierogow
(
Przybyl H.
,
Cwiertniewski K.
,
Polak E.
), s. 136
artykuł:
Ocena jakosci produktow cukierniczych przechowywanych w roznych foliach opakowaniowych
(
Ucherek M.
), s. 137
artykuł:
Ksztaltowanie jakosci opakowania dla produktu spozywczego [na przykladzie koncentratow zup]
(
Urbaniak M.
), s. 137-138
artykuł:
Zaleznosc miedzy aktywnosciami antyamylolityczna i antytrypsynowa odmian zboz a ich podatnoscia na owadzie szkodniki magazynowe
(
Warchalewski J. R.
,
Piasecka-Kwiatkowska D.
,
Madaj D.
,
Nawrot J.
,
Winniecki Z.
), s. 138-139
artykuł:
Analiza zagrozen mikrobiologicznych w procesie produkcyjnym, przechowywaniu i dystrybucji wyrobow gotowych do spozycia
(
Jalosinska-Pienkowska M.
,
Neryng A.
), s. 140
artykuł:
Rola systemow logistycznych w ochronie jakosci produktow spozywczych
(
Lisinska-Kusnierz M.
), s. 140-141
artykuł:
Zarzadzanie dostawami w palarni kawy Caffee Union Poland sp. z o.o. w Swadzimiu k.Poznania
(
Luczak J.
), s. 141-142
artykuł:
Projekty planow HACCP dla wybranych procesow technologicznych w przemysle owocowo-warzywnym
(
Nowakowska B.
,
Owczarek L.
,
Lipowski J.
), s. 142
artykuł:
Uwarunkowania wyboru zywnosci ekologicznej przez konsumenta
(
Ozimek I.
), s. 142-143
artykuł:
Wplyw metod restytucji na jakosc mrozonych dan gotowych typu ready-to-heat
(
Zawadzka-Debska B.
), s. 143-144
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.