Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego
Rocznik
2006
Tom
44
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
Wartosc rzezna jalowek o roznym genotypie
(
Smiecinska K.
,
Wajda S.
), s. 7-13
artykuł:
Wplyw polimorfizmu genu RYR1 i masy tuszy na miesnosc i jakosc miesa tucznikow pochodzacych po knurach rasy Pietrain
(
Rybarczyk A.
,
Kmiec M.
,
Szaruga R.
,
Lepczynski A.
,
Natalczyk-Szymkowska W.
), s. 15-24
artykuł:
Zaleznosc pomiedzy zroznicowana podatnoscia swin na stres a kruchoscia miesa i szybkoscia degradacji titiny
(
Grzes B.
,
Pospiech E.
,
Lyczynski A.
,
Kocwin-Podsiadla M.
,
Mikolajczak B.
,
Iwanska E.
,
Rzosinska E.
,
Czyzak-Runowska G.
), s. 25-31
artykuł:
Badania wplywu krzyzowania swin czystorasowych zlotnickiej bialej z wielka biala polska na jakosc tusz oraz przydatnosc technologiczna miesa
(
Grzeskowiak E.
,
Borzuta K.
,
Strzelecki J.
,
Borys A.
,
Lisiak D.
,
Janiszewski P.
), s. 33-42
artykuł:
Charakterystyka wybranych parametrow otluszczenia tusz i miesni jagniat oraz ich wspolzaleznosci z zawartoscia cholesterolu w miesie
(
Borys B.
,
Bernacka H.
,
Szewczyk A.
,
Niedbalska M.
), s. 43-57
artykuł:
Zmiany wybranych parametrow fizykochemicznych miesni nog gesi ze stad zachowawczych
(
Okruszek A.
,
Ksiazkiewicz J.
,
Haraf G.
,
Woloszyn J.
,
Szukalski G.
), s. 59-66
artykuł:
Charakterystyka podstawowego skladu chemicznego miesa drobiowego uzyskanego z mechanicznego odkostniania
(
Michalski M.
), s. 67-72
artykuł:
Charakterystyka jakosci miesa krolikow rasy castorex
(
Maj D.
,
Lapa P.
,
Bieniek J.
,
Barabasz B.
,
Weglarz A.
), s. 73-82
artykuł:
Analiza zaleznosci miedzy wskaznikami jakosci miesa krolikow rasy Castorex
(
Lapa P.
,
Maj D.
,
Bieniek J.
,
Barabasz B.
,
Weglarz A.
), s. 83-92
artykuł:
Opracowywanie nowych przetworow miesnych z uwzglednieniem poprawy ich zdrowotnosci
(
Szymanski P.
), s. 93-103
artykuł:
Wplyw wymiany tluszczu preparatem owsa i gryki na wybrane wlasciwosci wyrobow miesnych
(
Dudek M.
,
Dolatowski Z. J.
,
Budoran M.
), s. 105-115
artykuł:
Ocena modelowych przetworow miesnych z dodatkiem olejow z ryb w aspekcie charakterystyki profilu kwasow tluszczowych i przebiegu zmian oksydacyjnych
(
Makala H.
,
Kern-Jedrychowski J.
), s. 117-129
artykuł:
Charakterystyka dwoch odmiennych typow mortadeli - wloskiej i polskiej
(
Olkiewicz M.
,
Moch P.
,
Makala H.
), s. 131-140
artykuł:
Charakterystyka szynek surowych dojrzewajacych wyprodukowanych z surowca pochodzacego od wybranych prymitywnych ras polskich
(
Olkiewicz M.
,
Moch P.
,
Makala H.
), s. 141-151
artykuł:
Tekstura i barwa wybranych przetworow miesnych z dodatkiem transglutaminazy
(
Cierach M.
,
Grala R.
), s. 153-159
artykuł:
Wystepowanie paleczek Salmonella w lancuchu produkcji zywnosci pochodzenia zwierzecego
(
Kwiatek K.
,
Hoszowski A.
,
Wasyl D.
), s. 161-171
artykuł:
Ocena metod wykrywania i wystepowanie termotolerancyjnych drobnoustrojow z rodzaju Campylobacter spp. w miesie zwierzat rzeznych
(
Kwiatek K.
,
Zasadny R.
), s. 173-182
artykuł:
Walidacja metody oznaczania zawartosci aldehydu glikolowego w preparatach dymu wedzarniczego
(
Sobolewska A.
,
Cozel-Kasperek A.
,
Borys A.
,
Grzeskiewicz S.
), s. 183-192
artykuł:
Ocena przydatnosci technologicznej doswiadczalnych adsorbentow do procesu fizycznej rafinacji oleju rzepakowego
(
Platek T.
,
Wegrowski J.
), s. 193-207
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.