Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2008
Tom
15
Numer
5
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
5
artykuł:
Charakterystyka ukladow skrobi modyfikowanych uzyskanych z kukurydzy woskowej
(
Krysinska P.
,
Galkowska D.
,
Fortuna T.
), s. 9-23
artykuł:
Wplyw dodatku skrobi opornej na wlasciwosci ciasta i jakosc pieczywa pszennego
(
Wojciechowicz A.
,
Gil Z.
,
Kapelko M.
,
Zieba T.
), s. 24-33
artykuł:
Wplyw warunkow prowadzenia zakwasu na jakosc pieczywa zytniego
(
Ostasiewicz A.
,
Ceglinska A.
,
Skowronek S.
), s. 34-42
artykuł:
Porownanie wartosci technologicznej ziarna orkiszu z pszenica zwyczajna
(
Krawczyk P.
,
Ceglinska A.
,
Kardialik J.
), s. 43-51
artykuł:
Wplyw procesu prazenia na dostepnosc enzymatyczna bialek ziarniakow gryki zwyczajnej [Fagopyrum esculentum Moench]
(
Christa K.
,
Soral-Smietana M.
), s. 52-62
artykuł:
Wplyw procesu otrzymywania kaszy gryczanej prazonej na zawartosc wybranych skladnikow odzywczych
(
Dziedzic K.
,
Gorecka D.
,
Drozdzynska A.
,
Czaczyk K.
), s. 63-70
artykuł:
Zawartosc ergosterolu w zbozowych produktach spozywczych
(
Stuper K.
,
Perkowski J.
), s. 71-77
artykuł:
Zwiazki bialkowe w brzeczkach piwnych wytwarzanych z dodatkiem nieoplewionego ziarna jeczmienia
(
Zembold-Gula A.
,
Blazewicz J.
,
Wojewodzka K.
), s. 78-85
artykuł:
Ocena lektynopodobnych wlasciwosci globulin z nasion lubinu waskolistnego [Lupinus angustifolius, odm.Baron]
(
Klos P.
,
Loza A.
,
Lampart-Szczapa E.
,
Karczewski J.
), s. 86-97
artykuł:
Wplyw warunkow meteorologicznych na zawartosc azotanow [V] w bulwach ziemniaka
(
Grudzinska M.
,
Zgorska K.
), s. 98-106
artykuł:
Wplyw zawartosci cukrow w bulwach ziemniaka na barwe czipsow
(
Grudzinska M.
,
Zgorska K.
), s. 107-115
artykuł:
Wplyw stezenia i temperatury syropu skrobiowego na przebieg odwadniania osmotycznego dyni
(
Pekoslawska A.
,
Lenart A.
), s. 116-125
artykuł:
Modele przezywalnosci bakterii potencjalnie probiotycznych Lactobacillus casei KN291 w fermentowanym napoju sojowym
(
Zielinska D.
,
Kolozyn-Krajewska D.
,
Goryl A.
), s. 126-134
artykuł:
Wplyw sposobu zamrazania, rozmrazania oraz dodatkow krioochronnych na zawartosc polifenoli ogolem, antocyjanow i pojemnosc przeciwutleniajaca mrozonek truskawkowych
(
Kolniak J.
), s. 135-148
artykuł:
Wplyw sposobu otrzymywania sokow truskawkowych na zawartosc antocyjanow i barwe
(
Kalisz S.
), s. 149-160
artykuł:
Wplyw procesu maceracji oraz warunkow przechowywania na aktywnosc przeciwutleniajaca i zawartosc wybranych skladnikow w soku z owocow derenia [Cornus mas]
(
Gasik A.
,
Mitek M.
,
Kalisz S.
), s. 161-167
artykuł:
Zatosowanie biosensorow do oznaczania mleczanow w owocowych sokach komercyjnych i koncentratach
(
Przybyt M.
,
Biernasiak J.
), s. 168-177
artykuł:
Wplyw wstepnego nasycania jonami wapnia na wybrane wlasciwosci suszu jablkowego
(
Lentas K.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 178-188
artykuł:
Przezywalnosc probiotycznego szczepu Lactobacillus acidophilus w mleku niefermentowanym i fermentowanym
(
Zareba D.
), s. 189-196
artykuł:
Przezywalnosc bakterii fermentacji mlekowej w warunkach modelowych jelita cienkiego
(
Zareba D.
,
Ziarno M.
,
Strzelczyk B.
), s. 197-205
artykuł:
Wplyw parametrow suszenia rozpylowego na jakosc hydrolizatu bialkowego
(
Janiszewska E.
,
Cupial D.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 206-216
artykuł:
Wplyw wybranych prebiotykow na wlasciwosci reologiczne jogurtu stalego
(
Nastaj M.
,
Gustaw W.
), s. 217-225
artykuł:
Wplyw dodatku koncentratow bialek serwatkowych na wlasciwosci reologiczne analogow serow topionych
(
Solowiej B.
,
Gustaw W.
,
Nastaj M.
), s. 226-234
artykuł:
Dobor optymalnych parametrow metody UV-HS-SPME-GC-FID do oceny stabilnosci oksydatywnej olejow roslinnych
(
Gromadzka J.
,
Wardencki W.
), s. 235-247
artykuł:
Zastosowanie gazow inertnych do poprawy stabilnosci oksydatywnej oleju rybiego, rzepakowego i ich mieszaniny
(
Jedrzejkiewicz K.
,
Krygier K.
), s. 248-256
artykuł:
Charakterystyka mieszaniny tluszczu drobiowego z olejem rzepakowym przed i po przeestryfikowaniu enzymatycznym
(
Kostecka M.
), s. 257-272
artykuł:
Wplyw aktywnosci wody na stabilnosc hydrolityczna i oksydatywna tluszczu wyekstrahowanego z ziaren kukurydzy
(
Wirkowska M.
,
Brys J.
,
Kowalski B.
), s. 273-281
artykuł:
Wplyw zastosowania ekstraktu lucerny w zywieniu swin na barwe miesa
(
Karwowska M.
), s. 282-288
artykuł:
Wplyw sonikacji wieprzowego miesa PSE na zmiany powierzchni hydrofobowej bialek miofibrylarnych
(
Stadnik J.
), s. 289-298
artykuł:
Wplyw modyfikacji pozywki na biokatalityczne wlasciwosci drozdzy
(
Krzyczkowska J.
,
Stolarzewicz I.
,
Bellok D.
,
Bellok M.
,
Bialecka-Florjanczyk E.
), s. 299-306
artykuł:
Ograniczona dostepnosc skladnikow odzywczych w srodowisku jako induktor wzrostu opornosci drobnoustrojow na czynniki antymikrobiologiczne
(
Kosmider A.
,
Myszka K.
,
Czaczyk K.
), s. 307-318
artykuł:
Ocena prawidlowosci przygotowania potraw z warzyw i ziemniakow w warunkach domowych
(
Namyslaw I.
,
Czarniecka-Skubina E.
,
Wachowicz I.
), s. 319-334
artykuł:
Problematyka zywnosciowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
), s. 335
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.