Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biuletyn Naukowy. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Rocznik
2000
Tom
---
Numer
08
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
08
artykuł:
Jakosc zdrowotna - nowy wyroznik 'lepszej zywnosci'
(
Zdunczyk Z.
), s. 7-15
artykuł:
Ocena wlasciwosci mutagennych regulatora wzrostu roslin - Stymulenu - w testach bakteryjnych in vitro
(
Czeczot H.
,
Podsiad M.
,
Kobierska-Szeliga M.
), s. 17-26
artykuł:
Zmiany wybranych wlasciwosci fizykochemicznych miesa wieprzowego przechowywanego w powietrzu i atmosferze gazow kontrolowanych
(
Kondratowicz J.
,
Bak T.
,
Podlejska Z.
), s. 27-33
artykuł:
Fuzarioza klosa i zwiazana z nia jakosc zboz konsumpcyjnych
(
Tomczak M.
,
Chelkowski J.
,
Kostecki M.
,
Wisniewska H.
,
Golinski P.
), s. 35-42
artykuł:
Mozliwosci zwiekszania produkcji obnozy pylkowych oraz wykorzystanie pylku w handlu
(
Grabowski P.
,
Siuda M.
), s. 43-52
artykuł:
Prawo zywnosciowe Unii Europejskiej a urzedowa kontrola jakosci
(
Szteyn J.
,
Wiszniewska A.
), s. 53-57
artykuł:
Efektywnosc zywienia tucznikow mieszankami z zawartoscia premiksow wzbogaconych ziolami lub antybiotykami
(
Rogiewicz A.
,
Jarczyk A.
,
Mlynarczyk M.
), s. 59-66
artykuł:
Jakosc mleka skupionego w rejonie centralnej Polski
(
Czaplicki R.
,
Sobotka M.
,
Kijak Z.
,
Kisiel R.
,
Ciesluk S.
), s. 67-70
artykuł:
Analiza systemow zaplaty preferujacych jakosc mleka
(
Bazydlo I.
), s. 71-77
artykuł:
Czestotliwosc wystepowania zapalenia wymienia u krow holsztynsko-fryzyjskich i jego wplyw na wydajnosc i cechy fizykochemiczne mleka
(
Puchajda Z.
,
Czaplicka M.
,
Czerniewicz M.
,
Kruk A.
,
Szymelfejnik A.
,
Radzka E.
), s. 79-87
artykuł:
Porownanie wartosci uzytkowej oraz skladu i jakosci technologicznej mleka krow rasy hf importowanych z Francji z miejscowymi rowiesnicami rasy cb w okresie trzeciej laktacji
(
Czaplicka M.
,
Puchajda Z.
,
Janowczyk A.
,
Czerniewicz M.
,
Kielczewska K.
,
Kekow W.
), s. 89-99
artykuł:
Charakterystyka zawartosci skladnikow i wydajnosci mleka oraz parametry budowy ciala krow hf importowanych z Francji w porownaniu z lokalna populacja cb
(
Puchajda Z.
,
Szymanska A. M.
), s. 101-107
artykuł:
Wartosc rzezna i jakosc miesa z tusz buhajkow rasy czarno-bialej oraz mieszancow po buhajach rasy limousine, charolaise i od krow rasy czarno-bialej
(
Wajda S.
,
Daszkiewicz T.
), s. 109-116
artykuł:
Wplyw klasy umiesnienia [uformowania] tuszy okreslonej w systemie EUROP oraz roznego czasu dojrzewania na jakosc miesa mlodego bydla rzeznego
(
Daszkiewicz T.
,
Wajda S.
), s. 117-124
artykuł:
Analiza dzialalnosci pasieki realizujacej bezposrednia sprzedaz produktow pasiecznych
(
Wilde J.
,
Szulc R.
), s. 125-132
artykuł:
Chlorowane weglowodory u czerwiu pszczelego oraz pszczol niektorych ras
(
Romaniuk K.
,
Witkiewicz W.
,
Romaniuk B.
), s. 133-138
artykuł:
Jakosc miesa kaczek w typie Pekin, pizmowych i ich mieszancow
(
Witkiewicz-Wawro E.
,
Bochno R.
,
Wawro K.
), s. 139-140
artykuł:
Porownanie wartosci odzywczej czesci jadalnych tuszek mlodych ptakow rzeznych
(
Michalik D.
,
Makowska M.
,
Janiszewska M.
,
Lewczuk A.
), s. 141-142
artykuł:
Wartosc odzywcza miesa kroliczego w porownaniu z miesem kurczat, kaczek i gesi
(
Lewczuk A.
,
Janiszewska M.
,
Michalik D.
,
Szeremeta J.
), s. 143-144
artykuł:
Ochratoksyna A w surowicy krwi trzody chlewnej
(
Bancewicz E.
,
Jarczyk A.
,
Jedryczko R.
), s. 145-147
artykuł:
Wystepowanie ochratoksyny A w paszach i komponentach paszowych w rejonie Warmii i Mazur
(
Jedryczko R.
,
Bancewicz E.
), s. 149-150
artykuł:
Twardosc nasion grochu [Pisum sativum L.] poddanych obrobce cieplnej w piecu konwekcyjno-parowym
(
Borowski J.
,
Borowska J.
), s. 151-158
artykuł:
Wykorzystanie testow immunometrycznych do okreslenia obecnosci wybranych antygenow w zywnosci
(
Wroblewska B.
,
Jedrychowski L.
,
Jarczyk A.
), s. 159-166
artykuł:
Fizykochemiczne wlasciwosci produktow z miesa wolowego poddanego przyspieszonemu dojrzewaniu
(
Tkacz K.
), s. 167-176
artykuł:
Wplyw elektrostymulacji i metody wychladzania na tempo zmian wartosci pH miesa wolowego
(
Zywica R.
), s. 177-185
artykuł:
Wplyw dodatku tluszczu naturalnego na sklad chemiczny i wlasciwosci fizykochemiczne miesa konskiego zamrozonego roznymi metodami
(
Kondratowicz J.
,
Podlejska Z.
), s. 187-195
artykuł:
Wartosc odzywcza bialka nasion lubinu w aspekcie dzialania wybranych desykantow
(
Adomas B.
,
Minakowski D.
,
Piotrowicz-Cieslak A. I.
,
Murawa D.
,
Bednarska A.
), s. 197-203
artykuł:
Surowcowo-technologiczne uwarunkowania jakosci oleju rzepakowego
(
Rotkiewicz D.
,
Konopka I.
), s. 205-214
artykuł:
Badania lepkosci i granicy plyniecia wybranych koncentratow owocowych
(
Limanowski J.
,
Haponiuk E.
,
Glowacki A.
), s. 215-223
artykuł:
Zmiany wlasciwosci reologicznych serka homogenizowanego po zmieszaniu z koncentratem owocowym
(
Limanowski J.
,
Haponiuk E.
,
Glowacki A.
), s. 225-233
artykuł:
Porownanie efektow dzialania dwoch typow statycznych mieszadel helikoidalnych wlasnej konstrukcji do przeplywowego mieszania cieczy
(
Limanowski J.
), s. 235-242
artykuł:
Odzywcze i zdrowotne wlasciwosci diet z dodatkiem ekstraktu flawonoidow grejpfruta
(
Juskiewicz J.
,
Zdunczyk Z.
,
Wroblewska M.
,
Brzuzan L.
), s. 243-244
artykuł:
Wplyw dodatku oligo- i polisacharydow na odzywcze i zdrowotne wlasciwosci diet
(
Wroblewska M.
,
Zdunczyk Z.
,
Juskiewicz J.
,
Brzuzan L.
,
Krol B.
,
Lewandowicz G.
), s. 245-246
artykuł:
Ocena serkow smietankowych na podstawie wskaznika jakosci zywieniowej INQ
(
Klobukowski J.
,
Surazynski A.
,
Wisniewska-Pantak D.
,
Ciborska J.
), s. 247-248
artykuł:
Wplyw spozycia diet zawierajacych kakao na wartosc odzywcza bialka
(
Klobukowski J.
,
Wisniewska-Pantak D.
,
Lagun I.
), s. 249-250
artykuł:
Czarnuszka siewna [Nigella sativa L.] - cenna roslina, znana, lecz zapomniana
(
Wierzbicka B.
), s. 251-256
artykuł:
Pasternak zwyczajny jako wartosciowa roslina warzywna i pastewna
(
Kuskowska M.
), s. 257-262
artykuł:
Cykoria salatowa - warzywo malo znane
(
Majkowska J.
), s. 263-271
artykuł:
Bazylia pospolita [Ocimum basilicum L.] - cenna roslina przyprawowa i lecznicza
(
Martyniak-Przybyszewska B.
), s. 273-276
artykuł:
Swidosliwa roslina lesna, sadownicza, ozdobna i lecznicza
(
Kawecki Z.
), s. 277-283
artykuł:
Ocena wartosci produkcyjnej odmian jabloni odpornych na parcha
(
Tomaszewska Z.
,
Krajewska A.
), s. 285-289
artykuł:
Analiza wybranych elementow integrowanej produkcji owocow na przykladzie IPO Rypin-Brodnica-Lubawa
(
Tyburski M.
,
Wazbinska J.
), s. 291-295
artykuł:
Wplyw przerzedzania zawiazkow owocowych odmian jabloni na kwitnienie drzew w nastepnym roku
(
Tyburski M.
,
Wazbinska J.
), s. 297-300
artykuł:
Dziko rosnace gatunki rozy [Rosa L.] o znaczeniu ozdobnym, odzywczym i leczniczym
(
Puczel U.
), s. 301-307
artykuł:
Rosliny alternatywne w uprawach ogrodowych i parkowych polnocno-wschodniej Polski
(
Wazbinska J.
), s. 309-315
artykuł:
Akumulacja kadmu i olowiu w kolejnych etapach ontogenezy pomidora hodowanego na Bialorusi
(
Kilczewski A. W.
,
Szur A. W.
,
Walko O. W.
,
Romankowa S. W.
), s. 317-321
artykuł:
Ocena odmian pomidora pod wzgledem jakosci owocow hodowanych na Bialorusi
(
Skorina W. W.
,
Sorwiro E. I.
), s. 323-326
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.