Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Rocznik
2006
Tom
511
Numer
2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2
artykuł:
The ecological aspects in the potato tuber storage
(
Jariene E.
,
Pranaitiene R.
,
Viskelis P.
,
Golubowska G.
)
artykuł:
Wplyw podkielkowywania sadzeniakow na wystepowanie parcha zwyklego [Streptomyces scabies] i suchej zgnilizny bulw [Fusarium spp.] szesciu odmian ziemniaka uprawianego systemem ekologicznym
(
Lenc L.
,
Sadowski C.
,
Nowacki W.
), s. 337-345
artykuł:
Wartosc kulinarna ziemniaka odpornego na matwiki [Globodera sp.]
(
Sztangret-Wisniewska J.
,
Flis B.
,
Zimnoch-Guzowska E.
), s. 347-353
artykuł:
Reakcja odmian ziemniaka na metrybuzyne stosowana po wschodach
(
Urbanowicz J.
), s. 355-361
artykuł:
Wykorzystywanie potencjalu plonowania przez odmiany ziemniaka uprawiane w Polsce
(
Mazurczyk W.
,
Wierzbicka A.
,
Trawczynski C.
), s. 363-368
artykuł:
Porownanie cech jakosciowych bulw ziemniaka po zbiorze i po przechowywaniu
(
Krzysztofik B.
,
Marks N.
,
Nawara P.
), s. 369-377
artykuł:
Zawartosc glikoalkaloidow w ziemniakach w zaleznosci od terminu zbioru
(
Tajner-Czopek A.
,
Leszczynski W.
,
Lisinska G.
,
Prosba-Bialczyk U.
), s. 379-387
artykuł:
Wplyw pH gleby na sile przebicia skorki bulw ziemniaka
(
Jakubowski T.
), s. 389-395
artykuł:
Wplyw wybranych czynnikow na wartosc odksztalcen wzglednych i naprezen niszczacych bulwy ziemniaka
(
Sobol Z.
), s. 397-404
artykuł:
Ocena konkurencyjnosci polskich odmian ziemniaka w opinii przedsiebiorstw nasiennych
(
Chotkowski J.
), s. 405-415
artykuł:
Koszty produkcji ziemniakow na wczesny zbior pod folia perforowana i wloknina
(
Wadas W.
,
Sawicki M.
,
Kosterna E.
), s. 417-427
artykuł:
Udzial plonu handlowego w plonie ogolnym jadalnych odmian ziemniaka
(
Nowacki W.
), s. 429-439
artykuł:
Efektywnosc ekonomiczna ochrony ziemniaka przed chwastami
(
Gugala M.
,
Zarzecka K.
), s. 441-449
artykuł:
Ocena ekonomiczna uprawy ziemniaka jadalnego w warunkach zroznicowanego nawozenia organicznego
(
Ceglarek F.
,
Plaza A.
), s. 451-457
artykuł:
Tendencje w strukturze odmianowej produkcji sadzeniakow ziemniaka w Polsce w latach 1991-2005
(
Chotkowski J.
,
Wrobel S.
), s. 459-468
artykuł:
Produkcyjne i ekonomiczne efekty roznej intensywnosci uprawy ziemniakow odmiany Bila
(
Rebarz K.
,
Borowczak F.
), s. 469-479
artykuł:
Preferencje konsumentow ziemniaka jadalnego w rejonie Siedlec
(
Wolska A.
,
Bombik A.
), s. 481-490
artykuł:
Analiza stanu produkcji ziemniaka jadalnego w rejonie Siedlec
(
Wolska A.
,
Bombik A.
), s. 491-502
artykuł:
Struktura odmianowa nasiennictwa ziemniaka w wybranych krajach Unii Europejskiej
(
Stypa I.
,
Chotkowski J.
), s. 503-512
artykuł:
Zmiany jakosci ziemniakow przechowywanych w atmosferze podwyzszonego stezenia CO2
(
Czerko Z.
,
Zgorska K.
), s. 513-522
artykuł:
Straty po przechowywaniu bulw poddanych sile sciskania
(
Czerko Z.
), s. 531-537
artykuł:
Okreslenie 'skurczu przechowalniczego' bulw ziemniaka
(
Sobol Z.
), s. 539-546
artykuł:
Rekondycjonowanie bulw przechowywanych w niskiej temperaturze - metoda ograniczajaca zawartosc cukrow w bulwach ziemniaka
(
Zgorska K.
,
Czerko Z.
), s. 547-556
artykuł:
Wplyw warunkow zbioru na straty przechowalnicze bulw ziemniaka odmian jadalnych
(
Gasiorowska B.
,
Makarewicz A.
), s. 557-565
artykuł:
Wplyw warunkow przechowywania na niektore cechy kulinarne i technologiczne bulw wybranych odmian ziemniaka
(
Zgorska K.
,
Czerko Z.
,
Grudzinska M.
), s. 567-578
artykuł:
Ciemnienie enzymatyczne miazgi bulw ziemniaka w zaleznosci od odmiany
(
Grudzinska M.
,
Zgorska K.
), s. 579-584
artykuł:
Intensywnosc ciemnienia enzymatycznego a zawartosc zwiazkow fenolowych w roznych czesciach bulw ziemniaka
(
Grudzinska M.
,
Zgorska K.
), s. 585-591
artykuł:
Zawartosc kadmu i olowiu w ziemniakach uprawianych w wojewodztwie warminsko-mazurskim
(
Mozolewski W.
,
Wieczorek J.
,
Sienkiewicz S.
), s. 593-600
artykuł:
Konsystencja ziemniakow gotowanych i produktow smazonych w zaleznosci od zawartosci polisacharydow
(
Rytel A.
,
Tajner-Czopek A.
,
Kita A.
,
Lisinska G.
), s. 601-609
artykuł:
Stan mikrobiologiczny wyrobow ziemniaczanych o roznym stopniu przetworzenia
(
Malicki A.
,
Bruzewicz S.
,
Kita A.
), s. 611-616
artykuł:
Charakterystyka odcieku po koagulacji bialka pozyskiwanego w toku kampanii krochmalniczej
(
Lubiewski Z.
,
Smigielska H.
,
Lewandowicz G.
,
Balcerek W.
), s. 617-626
artykuł:
Zmiany wlasciwosci fizykochemicznych skrobi ziemniaczanej wywolane procesem utleniania
(
Pietrzyk S.
,
Fortuna T.
), s. 627-637
artykuł:
Wlasciwosci preparatow skrobi ziemniaczanej kleikowanej z dodatkiem zelaza
(
Zdybel E.
,
Leszczynski W.
), s. 639-652
artykuł:
Niektore wlasciwosci produktu otrzymanego w wyniku dzialania chlorku kwasu kaprylowego na acetylowana skrobie ziemniaczana
(
Boruczkowska H.
,
Leszczynski W.
,
Panek J.
,
Boruczkowski T.
,
Zdybel E.
), s. 653-664
artykuł:
Synteza cytrynianow i acetylowanych cytrynianow skrobiowych na bazie skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej, pszennej i tapiokowej w zawiesinie wodnej
(
Walkowski A.
,
Szymanska G.
,
Voelkel E.
,
Olesienkiewicz A.
), s. 665-673
artykuł:
Wplyw ziemniaczanej skrobi opornej typu RS 4 na sklad kwasow tluszczowych w surowicy krwi i w watrobie szczurow rasy Wistar
(
Figurska-Ciura D.
,
Styczynska M.
,
Orzel D.
,
Gryszkin A.
,
Leszczynski W.
,
Zechalko-Czajkowska A.
), s. 675-691
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.