Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2003
Tom
10
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Zastosowanie metod prognozowania mikrobiologicznego do modelowania wzrostu mikroflory saprofitycznej w produktach miesnych utrwalonych lizozymem w formie dimeru
(
Rosiak E.
,
Kolozyn-Krajewska D.
), s. 5-25
artykuł:
Zmiany potencjalu przeciutleniajacego surowcow roslinnych w procesach przetworczych i w czasie trawienia
(
Grajek W.
), s. 26-35
artykuł:
Biologicznie aktywne skladniki zywnosci funkcjonalnej w profilaktyce chorob nowotworowych
(
Darewicz M.
,
Dziuba J.
,
Panfil T.
), s. 36-47
artykuł:
Wlasciwosci przeciwutleniajace zwiazkow fenolowych uwalnianych w procesie trawienia in vitro brokulow
(
Gawlik-Dziki U.
), s. 48-60
artykuł:
Zdolnosc szczepow termofilnego grzyba Thermomyces lanuginosus [syn.Humicola lanuginosa] do hydrolizy oleju slonecznikowego
(
Janda K.
,
Falkowski J.
,
Stolarska A.
), s. 61-68
artykuł:
Wplyw jonow magnezu na wzrost drozdzy piekarskich Saccharomyces cerevisiae
(
Raczynska-Cabaj A.
,
Lipinska E.
,
Sobczak E.
), s. 69-76
artykuł:
Tekstura i struktura zeli koncentratu i izolatu bialek serwatkowych z niskoestryfikowana pektyna
(
Mleko S.
), s. 77-85
artykuł:
Tekstura ekstrudatow o podwyzszonej zawartosci surowcow owsianych
(
Mazurkiewicz J.
,
Gustaw W.
,
Mleko S.
,
Achremowicz B.
), s. 86-96
artykuł:
Okreslenie mozliwosci szacowania zawartosci beta-glukanow w produktach przemialu ziarna jeczmienia przez pomiar lepkosci ich ekstraktow
(
Mager M.
,
Kiryluk J.
,
Szmyt Z.
,
Konieczna E.
), s. 97-103
artykuł:
Poziom histaminy w wybranych rodzajach mleka dostepnych w obrocie handlowym
(
Czerniejewska-Surma B.
,
Zochowska J.
), s. 104-114
artykuł:
Mozliwosc zastosowania oscylatora zawierajacego kationowy surfaktant do rozpoznawania czasteczek substancji smakowych
(
Plocharska-Jankowska E.
,
Szpakowska M.
), s. 115-121
artykuł:
Ocena jakosci miesa tucznikow pochodzacych od roznych producentow
(
Denaburski J.
,
Bak T.
,
Daszkiewicz T.
), s. 122-134
artykuł:
Problematyka zywnosciowa w ustawodawstwie krajowym
(
Morkis G.
), s. 135-140
artykuł:
INFORMALL - nowy europejski program naukowy w zakresie alergii pokarmowej
(
Wroblewska B.
,
Kostyra H.
), s. 155-159
artykuł:
Metody zapewnienia jakosci i bezpieczenstwa w przetworstwie zywnosci. IV konferencja naukowa Oddzialu Warszawskiego PTTZ z cyklu jakosc i bezpieczenstwo zywnosci
(
Witrowa-Rajchert D.
,
Nowak D.
), s. 160-162
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.