Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
530
Czasopismo
Zeszyty Problemowe Postępów Nauk Rolniczych
Wydawca
-
Rocznik
2008
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
530
artykuł:
Nutritional and technological value of selected edibile potatoes during storage
(
Marecek J.
,
Fikselova M.
,
Francakova H.
)
artykuł:
Antioxidant activity in yellow and purple-fleshed potatoes cultivated in different climatic conditions
(
Hamouz K.
,
Lachman J.
,
Dvorak P.
,
Hejtmankova K.
,
Cepl J.
)
artykuł:
Yield of early potatoes as depended on the term of nonwoven textile removement
(
Dvorak P.
,
Hamouz K.
)
artykuł:
The effect of inhibitors on the amino acid content in the stored potato tubers
(
Danilchenko H.
,
Pranaitiene R.
,
Taraseviciene Z.
,
Venskutoniene E.
)
artykuł:
The influence of blanching solutions on some French fries sensory properties
(
Jariene E.
,
Venskutoniene E.
)
artykuł:
Podsumowanie problemu
(
Leszczynski W.
), s. 19-30
artykuł:
Nasiennictwo miernikiem efektywnosci hodowli ziemniaka skrobiowego i na przetwory spozywcze
(
Chotkowski J.
,
Nowacki W.
), s. 31-42
artykuł:
Produkcja ziemniaka skrobiowego
(
Prosba-Bialczyk U.
), s. 43-52
artykuł:
Technologia uprawy ziemniaka przeznaczonego do przetworstwa
(
Lutomirska B.
), s. 53-67
artykuł:
Technologia przechowywania ziemniakow przeznaczonych do przetworstwa
(
Czerko Z.
,
Zgorska K.
), s. 69-79
artykuł:
Ksztaltowanie jakosci przetworow ziemniaczanych w procesie produkcyjnym
(
Peksa A.
), s. 81-94
artykuł:
Etyka w badaniach naukowych
(
Gawecki J.
), s. 95-104
artykuł:
Dominacja gatunkow i bioroznorodnosc zbiorowisk agrocenoz ziemniaka doliny Srodkowej Wisly
(
Skrzyczynska J.
,
Lugowska M.
), s. 105-115
artykuł:
Plonowanie roslin ziemniaka po uprzedniej ekspozycji sadzeniakow w polu mikrofalowym
(
Jakubowski T.
), s. 117-125
artykuł:
Sklad chemiczny bulw ziemniaka przeznaczonego do przetworstwa spozywczego w zaleznosci od nawozenia miedzyplonami i sloma
(
Plaza A.
,
Ceglarek F.
), s. 127-133
artykuł:
Plonowanie i jakosc ziemniaka przeznaczonego do przetworstwa spozywczego w zaleznosci od nawozenia wsiewkami miedzyplonowymi
(
Plaza A.
,
Krolikowska M. A.
), s. 135-141
artykuł:
Wplyw sposobow odchwaszczania na plonowanie dwoch odmian ziemniaka
(
Gugala M.
,
Zarzecka K.
), s. 143-149
artykuł:
Plonowanie ziemniaka w zaleznosci od sposobow uprawy i odchwaszczania
(
Gugala M.
,
Zarzecka K.
), s. 151-159
artykuł:
Wplyw sposobow uprawy roli i odchwaszczania na wystepowanie wad w plonie ziemniaka
(
Gugala M.
,
Zarzecka K.
,
Baranowska A.
), s. 161-168
artykuł:
Porownanie oplacalnosci roznych sposobow uprawy i odchwaszczania plantacji ziemniaka
(
Gugala M.
,
Zarzecka K.
), s. 169-176
artykuł:
Wplyw nawadniania kroplowego i fertygacji na akumulacje plonu bialka i suchej masy w bulwach ziemniaka
(
Mazurczyk W.
,
Wroniak J.
,
Wierzbicka A.
), s. 177-186
artykuł:
Reakcja nowych odmian ziemniaka na nawozenie azotem
(
Trawczynski C.
), s. 187-196
artykuł:
Wplyw dolistnego stosowania nawozow typu Campofort na plonowanie ziemniaka przydatnego do przetworstwa spozywczego
(
Trawczynski C.
,
Korycki B.
), s. 197-206
artykuł:
Wplyw nawozenia azotem i terminu zbioru na plon i wybrane cechy jakosci bulw wczesnych odmian ziemniaka
(
Wierzbicka A.
,
Mazurczyk W.
,
Wroniak J.
), s. 207-216
artykuł:
Wplyw nawozenia azotem na plon i jakosc bulw oraz wspolczynnik rozmnazania nowych odmian ziemniakow jadalnych
(
Jablonski K.
), s. 217-224
artykuł:
Roznice w skladzie chemicznym bulw ziemniaka uprawianego w systemie ekologicznym i integrowanym w zroznicowanych warunkach klimatyczno-glebowych
(
Zarzynska K.
,
Wroniak J.
), s. 249-257
artykuł:
Wplyw sposobu uprawy na jakosc konsumpcyjna ziemniaka
(
Rytel E.
,
Lisinska G.
,
Kozicka-Pytlarz M.
), s. 259-269
artykuł:
Wplyw wybranych zabiegow agrotechnicznych na cechy jakosciowe przechowywanych bulw ziemniaka odmiany Irga i Ekra
(
Bombik A.
,
Rymuza K.
,
Stankiewicz C.
,
Starczewski J.
), s. 271-280
artykuł:
Wplyw wybranych zabiegow agrotechnicznych na zawartosc bialka oraz aminokwasow egzogennych w bulwach ziemniaka odmiany Irga i Ekra w trakcie ich przechowywania
(
Stankiewicz C.
), s. 281-291
artykuł:
Zmiany niektorych cech jakosciowych bulw ziemniaka podczas przechowywania
(
Krzysztofik B.
,
Skonieczny P.
), s. 317-323
artykuł:
Jakosc produktow smazonych otrzymanych z ziemniakow przechowywanych w warunkach podwyzszonego stezenia CO2
(
Czerko Z.
,
Zgorska K.
), s. 325-334
artykuł:
Wplyw warunkow przechowywania ziemniaka na jednolitosc barwy frytek
(
Grudzinska M.
), s. 335-342
artykuł:
Metody oceny strat ilosciowych bulw ziemniaka podczas obierania
(
Nawara P.
,
Krzysztofik B.
), s. 343-351
artykuł:
Wplyw rodzaju oleju smazalniczego na zawartosc akrylamidu w chipsach ziemniaczanych
(
Kita A.
,
Tajner-Czopek A.
,
Lisinska G.
), s. 353-361
artykuł:
Wplyw rodzaju oleju smazalniczego na wlasciwosci czipsow ziemniaczanych podczas przechowywania
(
Kita A.
,
Gwozdziowska M.
), s. 363-370
artykuł:
Zawartosc akrylamidu we frytkach w zaleznosci od temperatury i czasu smazenia
(
Tajner-Czopek A.
,
Kita A.
,
Lisinska G.
), s. 371-379
artykuł:
Suszenie miazgi ziemniaczanej zaabsorbowanej na nosniku porowatym w suszarce fontannowej
(
Peron S.
,
Peksa A.
,
Surma M.
), s. 381-387
artykuł:
Fermentacja zacierow ziemniaczanych z udzialem drozdzy amylolitycznych
(
Kawa-Rygielska J.
,
Chmielewska J.
,
Foszczynska B.
), s. 389-396
artykuł:
Wykorzystanie obierek ziemniaczanych do produkcji etanolu
(
Kawa-Rygielska J.
), s. 397-403
artykuł:
Skrobia modyfikowana fizycznie jako potencjalny prebiotyk
(
Le T. J.
,
Burchardt A.
,
Manclewicz J.
,
Sip A.
,
Lewandowicz G.
), s. 405-418
artykuł:
Skrobia modyfikowana alkaliczno-termicznie - struktura i wlasciwosci
(
Walkowski A.
,
Lewandowicz G.
), s. 419-426
artykuł:
Otrzymywanie i charakterystyka opornych dekstryn ze skrobi ziemniaczanej
(
Kapusniak J.
,
Jochym K.
,
Barczynska R.
,
Slizewska K.
,
Libudzisz Z.
), s. 427-444
artykuł:
Wykorzystanie opornych dekstryn przez bakterie z rodzaju Lactobacillus
(
Kapusniak J.
,
Barczynska R.
,
Slizewska K.
,
Libudzisz Z.
), s. 445-457
artykuł:
Wplyw zastosowanego rozpuszczalnika organicznego na stopien podstawienia skrobi i jej pochodnych kwasem laurynowym
(
Boruczkowska H.
,
Boruczkowski T.
,
Leszczynski W.
,
Drozdz W.
,
Zolnierczyk A.
), s. 459-468
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.