Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2013
Tom
20
Numer
5
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
5
artykuł:
Interakcje składników żywności
(
Kostyra H.
,
Kostyra E.
)
artykuł:
Prof.dr hab. dr h.c. Jan Gawęcki honorowym doktorem Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
(
Gutkowska K.
)
artykuł:
Charakterystyka jakości mięsa z różnych elementów tuszy kozłów sarny europejskiej (Capreolus capreolus L.) odstrzelonych w północno-wschodniej i południowo wschodniej Polsce
(
Daszkiewicz T.
,
Wieckowska M.
,
Kubiak D.
,
Hnatyk N.
,
Koba-Kowalczyk M.
)
artykuł:
Możliwości zastosowania niskotemperaturowej plazmy w technologii żywności
(
Wiktor A.
,
Sledz M.
,
Nowacka M.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Wybrane wyróżniki jakościowe polędwic sopockich zapakowanych w stanie niewychłodzonym (badania modelowe)
(
Szmanko T.
,
Gorecka J.
,
Niedzwiedz J.
,
Malicki A.
)
artykuł:
Charakterystyka składu chemicznego owoców Rosa pomifera ‘Karpatia’
(
Milala J.
,
Sojka M.
,
Krol K.
,
Buczek M.
)
artykuł:
Twórcy polskiej nauki o żywności. Polscy uczeni po II Wojnie Światowej prof. dr inż. Jadwiga Jakubowska, dr h.c. (1905-2001)
(
Oberman H.
)
artykuł:
Wpływ procesów fermentacji, ekstruzji i wypieku na zawartość fruktanów w produktach żytnich
(
Jasinska-Kuligowska I.
,
Kuligowski M.
,
Kolodziejczyk P.
,
Michniewicz J.
)
artykuł:
Wpływ metody zamrażania na wyciek i twardość żeli żelatynowych otrzymywanych w różnych środowiskach
(
Kozlowicz K.
,
Kluza F.
,
Goral D.
)
artykuł:
Wartość odżywcza oraz indeks glikemiczny produktów zbożowych z dodatkiem suszu boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus)
(
Regula U.
,
Gramza-Michalowska A.
)
artykuł:
Problematyka żywnościowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
)
artykuł:
Jaja cennym źródłem składników bioaktywnych
(
Kijowski J.
,
Lesnierowski G.
,
Cegielska-Radziejewska R.
)
artykuł:
Odpowiedź bakterii fermentacji mlekowej na stres - stadium VBNC
(
Olszewska M.
,
Laniewska-Trokenheim L.
)
artykuł:
Ocena zmian zawartości azotanów (V) w wybranych ziołach przyprawowych w zależności od sposobu ich utrwalenia i czasu przechowywania
(
Telesinski A.
,
Grzeszczuk M.
,
Jadczak D.
,
Wysocka G.
,
Onyszko M.
)
artykuł:
Wpływ obłuskiwania nasion na jakość sensoryczną i fizykochemiczną oraz wartość żywieniową oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
(
Wroniak M.
,
Anders A.
,
Szterk A.
,
Szymczak R.
)
artykuł:
Wpływ dodatku mąki łubinowej na jakość chleba pszenżytniego
(
Kopec A.
,
Bac A.
)
artykuł:
Wpływ dodatku preparatu Gel-fat i czasu sterylizacji na właściwości modelowej konserwy mięsnej
(
Miazek J.
,
Mroczek J.
)
artykuł:
Ocena ważności cech sera twardego i miejsca jego zakupu w opiniach konsumentów z Holandii, Niemiec i Polski
(
Nowak M.
,
Oziemblowski M.
,
Trziszka T.
,
Ben H.
)
artykuł:
Skład mineralny treści jaj kur ras zachowawczych z chowu ekologicznego
(
Szablewski T.
,
Gornowicz E.
,
Stuper-Szablewska K.
,
Kaczmarek A.
,
Cegielska-Radziejewska R.
)
artykuł:
Innowacyjny konsument żywności pochodzenia zwierzęcego
(
Kowalczuk I.
,
Gutkowska K.
,
Sajdakowska M.
,
Zakowska-Biemans S.
,
Kozlowska A.
,
Olewnik-Mikolajewska A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.