PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1988 | 42 | 08-09 |
Tytuł artykułu

Normowanie stanu jakościowego żywności w Polsce

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
42
Numer
Opis fizyczny
s.228-231,bibliogr.
Twórcy
  • Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie, Warszawa
Bibliografia
  • 1. NESTOROWICZ M., PACZUSKI R.: Aspekty prawne ochrony żywności. Materiały konferencji naukowej „Niektóre zagadnienia ochrony żywności". Toruń 5-6.III. 1985
  • 2. SZCZUCKI C.: Gospodarka Mięsna 1970, 1, 2.
  • 3. PROST E.: Medycyna Weterynaryjna 1986, 10, 597.
  • 4. TYSZKIEWICZ ST.: Obiektywne kryteria a pojęcie zdrowej żywności w odniesieniu do mięsa i jego przetworów. I Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Techniczna „Zdrowa żywność", Materiały. Część II, str. 240, Szczecin 8-9.10.1987 r.
  • 5. Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywieniu z 25.XI. 1970. Dz.U. nr 29 poz. 245, zm. Dz.U. 1972 nr 12 poz. 115.
  • 6. Ustawa prawo wodne z 24.X.1974. Dz.U. nr 38 poz. 230.
  • 7. Ustawa o jakości wyrobów, usług robót i obiektów budowlanych z 8.11.1979 r. Dz.U. 1979 r„ nr 2, poz.7.
  • 8. Ustawa o normalizacji z 27.XI. 1961 Dz.U. 1961. nr 53, poz. 298 i Dz.U. 1972 nr 11 poz. 83.
  • 9. BAGDACH J.: Normalizacja 1983, 2, 2.
  • 10. ANDERS E.: Normalizacja 1987, 3, 10.
  • 11. TYSZKIEWICZ S.: Podstawowe problemy jakości produkcji w polskim przemyśle mięsnym na przykładzie wędlin. Referat na Międzynarodowej Szkole TEMTO, Łódź, czerwiec 1988. Gospodarka Mięsna (w przygotowaniu do druku).
  • 12. Wytyczne Polskiego Komitetu Normalizacji Miar i Jakości z 25 stycznia 1983 r. w sprawie zasad i trybu przeprowadzania przeglądu norm p.2a.
  • 13. CZERNICKI S.: Artykuł wstępny bez tytułu. Normalizacja 1987, 2, 2.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-fa3c71d5-84c4-46ce-b18b-5f9ef8700873
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.