Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie, Warszawa
Bibliografia
1. AVIGDOR L.T.: Contaminants. What are they. Nestec Ltd 1985
2. BARYŁKO-PIKIELNA N., KIEREBIŃSKI C., TYSZKIEWICZ S.: Ocena poziomu skażenia żywności jako skutku skażenia środowiska. Ekspertyza. Warszawa 1986.
3. FAO/WHO Food Additives Data System. FAO Food and Nutrition Paper 30/Rev. 1,1985
4. GRONOWSKA-SENGER A.: Aspekty zdrowotne występowania azotanów i azotynów w żywności. I Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Techniczna „Zdrowa żywność", Szczecin 1987.
5. HEROD T., MIĘDZYBORSKA A.: Próba zbadania wpływu jonów magnezowych na zawartość azotanów i azotynów w materiale roślinnym. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
6. JASTRZĘBSKA J.: Przeazotowanie środowiska a wartość odżywcza produktów roślinnych. I Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Techniczna „Zdrowa Żywność", Szczecin 1987.
7. KUBACKI S. J.: Azotyny i nitrozoaminy w żywności. Konferencja Naukowo „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
8. MAZUR H.: Wybrane zanieczyszczenia chemiczne żywności. II Ogólnopolskie Seminarium „Chemiczne zagrożenia środowiska w Polsce", Lublin 1986.
9. MICHALIK H., SZWONEK E.: Zawartość azotanów w warzywach. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
10. ROMAN M.: Problemy ochrony wód przed zanieczyszczeniem. II Ogólnopolskie Seminarium „Chemiczne zagrożenia środowiska w Polsce", Lublin 1986.
11. WARDA Z., BUBICZ M.: Zawartość azotanów w burakach cukrowych na plantacjach produkcyjnych Lubelszczyzny. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
12. WARDA Z., DYDUCH J.: Wpływ warunków uprawy i terminu zbioru na zawartość azotanów w selerze naciowym. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.