PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1988 | 42 | 10 |

Tytuł artykułu

Azotyny i azotany w żywności

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

10

Opis fizyczny

s.288-291,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie, Warszawa

Bibliografia

  • 1. AVIGDOR L.T.: Contaminants. What are they. Nestec Ltd 1985
  • 2. BARYŁKO-PIKIELNA N., KIEREBIŃSKI C., TYSZKIEWICZ S.: Ocena poziomu skażenia żywności jako skutku skażenia środowiska. Ekspertyza. Warszawa 1986.
  • 3. FAO/WHO Food Additives Data System. FAO Food and Nutrition Paper 30/Rev. 1,1985
  • 4. GRONOWSKA-SENGER A.: Aspekty zdrowotne występowania azotanów i azotynów w żywności. I Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Techniczna „Zdrowa żywność", Szczecin 1987.
  • 5. HEROD T., MIĘDZYBORSKA A.: Próba zbadania wpływu jonów magnezowych na zawartość azotanów i azotynów w materiale roślinnym. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
  • 6. JASTRZĘBSKA J.: Przeazotowanie środowiska a wartość odżywcza produktów roślinnych. I Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Techniczna „Zdrowa Żywność", Szczecin 1987.
  • 7. KUBACKI S. J.: Azotyny i nitrozoaminy w żywności. Konferencja Naukowo „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
  • 8. MAZUR H.: Wybrane zanieczyszczenia chemiczne żywności. II Ogólnopolskie Seminarium „Chemiczne zagrożenia środowiska w Polsce", Lublin 1986.
  • 9. MICHALIK H., SZWONEK E.: Zawartość azotanów w warzywach. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
  • 10. ROMAN M.: Problemy ochrony wód przed zanieczyszczeniem. II Ogólnopolskie Seminarium „Chemiczne zagrożenia środowiska w Polsce", Lublin 1986.
  • 11. WARDA Z., BUBICZ M.: Zawartość azotanów w burakach cukrowych na plantacjach produkcyjnych Lubelszczyzny. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.
  • 12. WARDA Z., DYDUCH J.: Wpływ warunków uprawy i terminu zbioru na zawartość azotanów w selerze naciowym. Konferencja Naukowa „Niektóre zagadnienia ochrony żywności", Toruń 1985.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-f5c80976-92ae-4c83-a78a-543726d7d0e6
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.